11 Kasım 2011 Cuma

Uygulama - PdaNet 3.5.0

  

Birçoğunuz bu programın ne işe yaradığını merak ediyorsunuzdur. Çok küçük boyutlu olmasına karşın bu programın işlevi ve önemi çok büyük. Bazen hayat kurtarıcı bile olabilir. :)


Şimdi diyelim sizin evinizde internet yok. Bilgisayarınızda Wi-Fi özelliğide yok ama illaki internete girmeniz gerekiyor. Napıcaksınız? İşte bu program burda devreye giriyor.
Öncelikle bu programı bilgisayarımıza ve marketten telefonumuza indiriyoruz. E internet yok nasıl yapıcaz diyeceksiniz. Bunuda şöyle söyliyeyim ya internet paketiniz olacak yada komşunun wi-fi bağlantısına erişeceksiniz. Bu dosyaları indirdikten sonra gerisi kolay. Her iki dosyayıda bilgisayarımıza ve telefonumuza kuruyoruz. Ardından internet paketimizi veya wi-fi bağlantısını etkin konuma getirerek internete bağlanma olanağı sağlıyoruz. Ardından telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz ve sd kart konumuna getirmiyoruz. Hemen yüklediğimiz PdaNet 3.0.2 programını açıp resimdede gördüğünüz gibi Enable USB Tether'a tıklıyoruz. Ardından bilgisayarımızın sağ alt köşesinde saatin yanında çıkan telefon simgesine sağ tıklayıp "Connect Internet" diyoruzzz ve tamamdır. Artık bilgisayarınız ile internete girebilirsiniz :)


Programın pro sürümü mevcuttur.


Bilgisayar için olan .exe dosyası.
Telefon için olan .apk dosyası


Eğer bu programın ücretsiz olan bir alternatifini bulursanız benimle irtibata geçiniz :)
Yazı bana aittir. Kullanmadan önce danışınız :)

Hocam.com



hocam.com sadece üniversite öğrencisi gençlerin ve yaşlıların buluşabildiği tek sosyal platform olarak ün yapmış bir sosyal ağ sitesi. Sloganlarından bir diğeride bütün üniversiteleri tek kampuse topladık demeleri. Gerçekten çok haklılar. Bende yeni bir üniversite öğrencisi olduğum için hemen başvurumu yaptım tabi :)

Peki nedir bu hocam.com ve ne işe yarar?

Anladığım kadarıyla Türkiye'nin her yerinden bütün üniversite öğrencilerinin bir arada olmasını ve birbirinden haberdar olmasını sağlayan bir site. Aynı zamanda bu kişilerin birbirleri ile iletişim kurmasını sağlayan bir site. Bu siteye üniversiteyi kazanamadan kayıt yaptıramıyorsunuz onu söyliyeyim :).
Şu anda okuduğum bölüm Elektrik-Elektronik Müh.1. Sınıf ve üniversitemde benim üst sınıfım sadece 2. Sınıflar var. Bu siteye üye olarak daha ileriki sınıflarda okuyan ve bitirmiş kişilerle tanışma olanağına sahip olacağım. Onlardan gerekli bilgi ve dökümanlar hakkında yardım alabilirim. Bunu sizlerde yapabilirsiniz ama önce üniversiteli olmalısınız eğer olmayanlar varsa... :)





5 Kasım 2011 Cumartesi

Oyun - Angry Birds Seasons

Angry Birds Seasons
Angry Birds Seasons; bildiğimiz klasik Angry Birds oyunu ile aynı tek fark bölümler daha zor ve arka plan başta olmak üzere grafikler daha canlı. Oyunu başta açarken birazcık bekliyoruz. Bölümler ve görüntü kalitesi mükemmel. Oyunda bölümlerdeki arka planı de-aktif edemiyorsunuz. SD karta yüklemenizi öneririm. Angry Birds Seasons burdan indirebilirsiniz. Ya da telefonunuz üzerinden android marketten indirebilirsiniz.  Toplam bellekte kapladığı alan: 416 KB -  Uygulama(Telefonun kendi belleği) alanında kapladığı alan: 1 MB.  İyi Eğlenceler :)


  

  

Oyun - Paper Toss




Ofiste veya okulda hepimiz canımız sıkılınca boş bir kağıdı buruşturup çöp kutusuna basket atar şeklinde fırlatmışızdır. Paper Toss ile bu eğlenceli oyunu hiçbir kağıt ziyan etmeden yapabilirsiniz :) Oynaması gayet basit kağıdı rüzgarın ters yönünde ayarlı bir şekilde fırlatmanız yeterli sonrası basket. Boş zamanlarda veya bir yerde beklediğiniz de ve zaman geçmiyorsa bu oyun tam size göre. Paper Toss oyununu buradan indirebilirsiniz.
Veya telefonunuzdan markete girerek indirebilirsiniz. İyi eğlenceler :)



      



3 Kasım 2011 Perşembe

Rehber - T20'nizi Wi-Fi Modem Olarak Kullanma


Cep telefonunuzda herhangi bir operatöre bağlı internet paketiniz varsa bilgisayarınızdan da aynı paketi kullanarak internete girmeniz mümkün. Bunun için cep telefonunuzu wireless modemler gibi sinyal yayan cihazlara dönüştürebiliyorsunuz. Bilgisayarınızda da wireless varsa bu ağa bağlanmanız çok kolay.
Anlatımı Turkcell T20 Maxiphone üzerinden yaptığımız için menü sıralamaları ufak da olsa cihazlarınızda farklılıklar gösterebilir.
Android telefonlarda bu ayarların nasıl yapıldığına bakalım.

Telefonunuzun Menü tuşuna basınız. Ardından Kablosuz özelliği ve ağlara tıklayınız.

Doğrudan bağlantı ve taşınabilirlik seçeneğine tıklayınız.

Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktası seçeneğine tıklayınız.

Çıkan ekranda Ağ SSID’si bölümünden ağın görünür ismini belirleyin. Örnek olarak AndroidAPtest yazdık.
Güvenlik sekmesinden ise WPA2 PSK seçerek ağınıza şifre koyabilir ve yabancı kişilerin ağınıza bağlanmasının önüne geçebilirsiniz.
Ayarları tamamladıktan sonra Kaydet butonuna basın.

Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktasını da aktif hale getirdikten sonra artık telefonunuz wireless modem görevi görmeye başlayacaktır.
Bilgisayarımızdan kablosuz ağlara bakalım:

AndroidAPtest adlı bağlantı bilgileri listeye eklendi. Bu ağı seçip şifreyi de girdikten sonra artık internete girebilirsiniz.

Kaynak: androidturkey.net

Rehber - Turkcell T20 Root Olma

Adım adım Turkcell'in T20 telefonunu root ediyoruz.


Turkcell ROM'u maalesef henüz root edilemiyor. Önce telefona buradaki yöntem ile Spain Yoigo ROM'unu yüklemeniz gerekiyor. Spain Yoigo ROM da root olmazsa bu ROM'u yükleyin.


1- Öncelikle "update.zip " dosyasını Buradan indirin.
2- İndirdiğiniz zip dosyasını açmadan, SD kartın herhangi bir yerine atın.
3- Telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Hızlı Önyükleme deki onay işaretini kaldırın.
4- Ayrıca telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme / USB Hata Ayıklaması'ı devreye sokun.
5- Telefonun açma/kapama tuşuna uzunca basın ve çıkan menüden KAPAT diyerek telefonu kapatın.
6- Telefon kapalı iken, telefonun ses açma tuşuna basılı tutun ve parmağınızı kaldırmadan, telefonun açma/kapama tuşuna basın. İki tuşa beraber, takriben 5-6 sn kadar basılı tutun. Eğer burayı başarı ile yaparsanız Mavi yazılar ile yazılmış "Android system recovery <3e>" adlı bölüme gelmiş olacaksınız.
7-Bu bölümde ses açma/kapama tuşu ile menulerde dolaşabilir, Telefonu açma/kapama tuşu ile seçim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 2. sıradaki "Apply update from sdcard" adlı menüye gelin ve Telefonun açma/kapama tuşuna bir kere basarak seçin.
8- Seçim işleminden sonra SD kartınızdaki dosyaları göreceksiniz. Eğer SD kartınızda çok dosya ve klasör varsa attığınız "update.zip" dosyasını göremeyebilirsiniz. Bu yüzden tavsiyem bu menüde gördüğünüz ve içerisinde çok fazla dosya olmayan bir klasörü gözünüze kestirip, bu klasörün içine "update.zip" dosyasını atmanız. Bu nedenle telefonu tekrar açıp "update.zip" dosyasını gözünüze kestirdiğiniz klasörün içine atmalı ve saydığımız "5 NOLU MADDE"den itibaren yeni baştan yapmak zorundasınız.
9- Neyse "update.zip" dosyasını SD Kartta bulabildikten sonra bu dosyayı seçin.
10- Eğer işleminiz başarı ile sonuçlandıysa "Install complete. Enjoy! Install from sdcard complete." şeklinde uyarı almanız lazım.
11- Daha sonra "reboot system now" menüsünü seçerek telefonunuzu reboot edin.
12- Yüklenen uygulamalar kısmında "Superuser" uygulamasını görebiliyorsanız telefonunuz başarı ile rootlanmış bulunmaktadır.
13- Marketten "Titanium Backup", "Adfree" vs.. gibi root hakkı isteyen uygulmalarla istediğiniz uygulamaları kaldırabilir, yedekleyebilir, ücretsiz uygulamaların reklamlarından kurtulabilirsiniz.


Kaynak : www.technopat.net

Rehber - Turkcell T20 Stok ROM Atma

Aşağıda bağlantısı verilen stok ROM'ların hepsi denenmiştir. Hepsi sorunsuz çalışıyor. NFC özelliğini kullanmak isteyenler: Bu özellik sadece Turkcell ROM'unda aktif oluyor. Diğer ROM'larda aktif değil. Ancak diğer romların hepsinde FM Radyo özelliği açılıyor. SD karta uygulama yükleme sorunu olmadığından dolayı “Spain Yoigo” ROM'unu tavsiye ediyoruz.


Bütün romların Türkçe desteği bulunmaktadır.

U8650-1 V100R001C86B823SP05(Spain Yoigo).zip



1-Huawei Firmware U8650 sitesindeki istediğiniz herhangi bir stok romu indirin.
2-ZIP'li dosyayı açın.
3-Açılan dosyadaki “dload” adlı klasörü SD kartın içine atın.
4-Ayarlar>Depolama>Yazılım Yükseltme>Hafıza Kartından Güncelleme>Onayla yapın.
5-Yaklaşık 2 dk. sonra yeni romumuz yüklenmiş olacak.
6- Telefon kendini yeniden başlatacak, ardından kurulum ayarlarınızı yapabilirsiniz.


Kaynak: www.technopat.net

Uygulama - Turkcell T20'ye Adobe Flash Player Desteği Sağlama


Evet arkadaşlar her T20 kullanıcısının sorunu olan Flash Player'a en sonunda çözüm bulundu.
Aşağıda verdiğim linkten flash player'ı indiriyoruz
Link:  http://www.multiupload.com/N37JDPW5H6


ndirip yükledikten sonra artık Adobe Flash Player 10.1 yüklenmiş olacak T20′nizde. Eğer problem yaşarsanız cihazı bir kez de yeniden başlatabilirsiniz.
Yükledikten sonra http://www.whatismyflashplayerversion.com/ adresine girip flash player versiyonunuzu görebilirsiniz :



Ardından Flash ile yapılmış olan http://www.haberturk.com adresine girecek olursanız, flash destekli web sitelerini de açabildiğini göreceksiniz.

Bir çok Turkcell T20 kullanıcısnın ortak sorunu olan Flash Player sorununu böylece aşmış oluyoruz.

Kaynak: androidturkey.net

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab