30 Aralık 2011 Cuma

Uygulama - Advanced Download Manager (APK)




2 GB'a kadar dosya indirmenize izin verir.
İsterseniz belirli bir url girip indirebilirsiniz.
Aynı bilgisayarlarda kullanılan uTorrent, IDM gibi bir programdır.
İndireceğiniz dosyaların hızlı ve güvenli bir biçimde inmesini sağlar.

APK LİNKİ


28 Aralık 2011 Çarşamba

Cyanogen Mod 9 Yeni Ekran Özelliği Üzerinde Çalışıyor

android



Android işletim sistemli telefonlarda custom romların babası olarak bilinen cyanogen mod ekibi bilindiği üzere android 4.0 ice cream sandwichi cyanogen mod 9 adıyla beta olarak kullanıma sunmuştu. Cyanogen mod grubunun paylaştığı resimlerde yeni bir ekran teknolojisi olan Trebuchet tanıtılmış. Bu ekran teknolojisinde göze çarpan özellikleri sayacak olursa birden fazla ana ekran , arama çubuğunu açma ve kapatma , ekranlardaki widgetleri yeniden boyutlandırma , farklı geçiş efektleri , ekran durmunu yedekleme ve geri yükleme olarak sayılabilir. Hala beta olarak geliştirilmesine devam edilen bu uygulama cyanogen modu daha bir cazip kılacak gibi gözüküyor.

27 Aralık 2011 Salı

Uygulama - TouchRetouch

Fotoğraflarınızdaki istemediğiniz kişi veya nesneleri kolayca yok edebilirsiniz!

TouchRetouch uygulamasını kullanarak, fotoğraflarınızdaki istemediğini kişileri veya nesneleri kolay ve basit bir şekilde yokedebilirsiniz.

Yapmanız gereken şey, fotoğrafınızı açtıktan sonra yok etmek istediğiniz bölgeyi işaretleyip film ikonuna tıklamak. Kısa bir süre sonra fotoğrafta istemediğiniz bölümün yok olduğunu göreceksiniz.

Program kullanımı ile ilgili video:

http://www.youtube.com/watch?v=i8MfIV0c8d0
Program ile ilgili birkaç resim:



Gerçekten çok kullanışlı ve yararlı bir program. Deneyin, vazgeçemeyeceksiniz. Herşeyi sizin yerinize yapıyor, siz sadece yok edilecek kişi veya nesneyi seçin yeter :)

Programı İndirme Linki:
TouchRetouch 3.0.1

Yazı ve link bana aittir.

Rehber - Turkcell T20'nizi 2.3.5 Sürümüne Güncelleme

Yeni yazılımı yükleyip yüklemek sizin kararınız Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride. Yazılım yükleme işlemi online güncelleme ile yapılamadığından manuel olarak yapılması gerekiyor. Şimdi bu işlemin nasıl yapılacağına bakalım. Lütfen buradaki adımları birebir takip edin, adımlardan birini atlamanız durumunda yazılım güncellemesini yapamayacaksınız. Eğer bu işlemleri yapamayacağınızı düşünüyorsanız telefonu mutlaka servise götürün ve yazılım güncelleme işlemini serviste yaptırın.
Turkcell T20 Yazılım Günceleme Adımları :
1- Yazılım Güncellemesi surasında tüm verileriniz silineceğinden öncelikle mutlaka tüm verilerinizin Yedeğini almalısınız. Bunun için bir çok yöntem var. Turkcell Yedekleme Android uygulaması ile Rehberinizin yedeğini alabilirsiniz. Ya da Turkcell T20 İçin Hi Suite Android Smart Device Manager « ANDROID TÜRKİYE yazımızdaki gibi Hi Suite yazılımı ile tüm verilerinizin yedeğini alabilirsiniz. Ayrıca başlamadan önce Turkcell T20′nizin şarjının dolu olduğundan emin olun.
2- http://www.turkcell.com.tr/downloads...C_22.11.11.zip adresinden yeni yazılımı indirin ve bilgisayarınıza kaydedin.
3- Bilgisayarınıza kaydettiğiniz dosya sıkıştırılmış bir dosyadır, bu sıkıştırılmış dosyayı bir sıkıştırma programı (WinZip, WinRar) ile açın. Bu dosyayı açtığınızda 3 klasör ve altında 3 dosya göreceksiniz. Ana Paket, Firmware Paketi, Özelleştirme Paketi. Her üç klasörün altında update.app isimli sürüm dosyası göreceksiniz.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
4- SD Kartınızda dload isimli bir klasör oluşturacağız. Bunun yapmak için :
  • Turkcell T20′yi bilgisayarınıza Usb kablo ile bağlayın
  • Bilgisayarınızdan T20 Sd kartını disk olarak görebilmek için Menü -> Bildirimler ‘i seçerek ya da dokunmatik ekranda yukarıdan aşağıya doğru parmağınızı kaydırarak bildirimleri açın ve Usb bağlandı sekmesini seçin.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
  • Gelen Ekrandan Usb Depolama birimini aç ‘ı seçerseniz artık bilgisayarınızda T20 SD kartını bir harici disk olarak görebileceksiniz. Windows işletim sisteminizden artık SD kartınızda dload isimli klasörü oluşturabilirsiniz.
5- Bir önceki adımda dload isimli klasörü oluşturduktan sonra Ana Paket klasöründeki update.app isimli dosyayı bu klasöre kopyalayın. Kopyalama işlemi bittikten sonra bilgisayarınız ile T20 arasındaki kablo bağlantısını çıkarın.
6- 4. adımdaki gibi Menü -> Bildirimler ‘den USB depolama birinini kapat ‘ı seçin.
7- Ayarlar -> Depolama -> Yazılım Yükseltme -> Hafıza Kartından Günceleme menüsünü takip ederek yazılım güncellemesini seçin ve telefonu kapatıp açın. Bu işlem yakalaşık bir 5 dakika sürecektir. Bu sırada eğer telefonunuz uzunca bir süre işlem yapmadan kalıp kilitlenirse cihazın pilini çıkarıp takarak yeniden başlatın ve işlemi tekrarlayın.
8- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, bu sefer “Firmware Paketi” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
9- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, tekrar ”Ana Paket” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
10- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, bu kez “Özelleştirme” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
Tüm bu işlemleri başarılı bir şekilde ve adım adım doğru bir şekilde yerine getirirseniz Turkcell T20 cihazınızı yeni yazılım versiyonuna yükseltmiş olacaksınız. Farkındayız kolay bir işlem değil. Normal şartlarda update.app dosyasını bir kez kopyalamak ve güncellemek yetiyor fakat anladığımız kadarı ile firmware tarafında da ciddi bir değişiklik var bu nedenle 2 kez ana paket’i yüklüyoruz.
Kolay gelsin Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride. Umarız başarı ile uygulayabildiniz tüm adımları. Artık yeni yazılım versiyonuna geçtiyseniz Ayarlar -> Telefon Hakkında menüsüne girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü göreceksiniz :
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.

Rehber - Turkcell T20 için Android 2.3.5 Sürümü Yayınlandı!!

Turkcell T20 yeni yazılım ile gelen özellikler :
  • Android 2.3.5 İşletim sistemi : Turkcell T20′nin ilk yazılımı Android 2.3.3 idi. Her ikisi de Gingerbread işletim sistemi olmasına rağmen Google Android 2.3.5 versiyonunda bazı performans iyileştirmeleri ve hatalar giderilmiş (Bluetooth problemi gibi…)
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
Maxicep.com - Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
  • Yenilenen Android Market yazılımı. Android Market uygulaması son sürümü olan 3.3.11 ‘e yükseltilmiş. Bildiğiniz gibi Android Market 3.3.11 sürümü ile yep yeni bir arayüz ve tasarıma kavuşmuştu. Ayrıca ücretli içerikler de açılmış gibi görünmesine rağmen ücretli içerikler satınalınamıyor. Google henüz bu işi yapamamış görünüyor.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
  • Wap Push desteği. Android 2.3.3 versiyonunda bilgi servislerinden gelen Wap Push Mesajlarını Android cihazlar alamıyordu. Fakat bu yazılım ile birlikte artık Wap Push Mesajlarını da alabilirsiniz.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.

  • Turkcell’in sitesinde bildirdiğine göre NFC özelliği saysesinde artık KGS hizmetinden faydalanılabiliyormuş. Bu hizmet ile ilgili detay yok ama demekki yakın zamanda Turkcell T20 cihazları KGS geçişlerinde de kullanılabilecek! Müthiş bir yenilik ve NFC’in yeni bir kullanım alanı daha hayatımıza giriyor.
  • Turkcell T20 cihazın içerisindeki gereksiz bazı uygulamalar kaldırılmış ve artık Turkcell T20 60MB civarında boş hafıza ile geliyor.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
  • Turkcell T20 içerisinde gelen bir çok uygulama yenilenmiş ve yeni tasarımları ile bizlerle buluşuyor. Rehber Plus, Videobull, Pusula, Cebebağlan gibi uygulamalar tamami ile yeni tasarım ile giydirilmiş ve bir çok hata giderilmiş.
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
 Kaynak: maxicep.com

23 Aralık 2011 Cuma

QtADB Android Manager Kullanımı ve Detaylı İncelemesi

Bugünkü yazımızda sizlere android telefonlar için çok faydalı bir windows aracını tanıtıp kullanımı hakkında faydalı bilgiler vereceğiz.

Nedir QtADB Android Manager ve Neye Yarar ?

Bu bilgisayar uygulaması ile telefonunuza bilgisayardan erişebilir. İsterseniz uygulama yükleyip kaldırabilir. isterseniz ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ya da system dosyalarınızda değişiklikler yapıp romunuzu editlemede kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile neler yapılabileceğini aşağıda uzun uzun anlatan bir yazı okuyacaksınız.

QtADB Nasıl Kurulur ve Alt Yapı Olarak Ne İster ?
Bu uygulamayı kurmak ve kullanmak için gerekenler:
*Windows bir işletim sistemi
*Framework 4.0 ve üstü
*Android SDK
*Java JDK
*Telefonunuzun sürücülerinin bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir

1.Önce yukarıdakilerin hepsinin kurulu olduğuna emin olun.
2.Daha sonra uygulamamızı aşağıdan indirin
İNDİR

3.Uygulamayı masa üstüne atıp herhangi bir .zip programı ile içindekileri masaüstüne çıkarın.
4. Yeşil Android iconlu QtADB uygulamasına çift tıklayıp açın.
5.Karşınıza gelen ekran sizden android sdk'nın içindeki adb path dosyasının yerini göstermenizi isteyecektir. Sırasıyla:
BilgisayarımC:Program FilesAndroidandroid-sdkplatform-tools Şeklinde platform-tools klasörünü gösterip tamam diyin.
6.Program kullanıma hazır.

QtADB Android Managerin Menüleri ve İşlevleri

android manager

Dosyalar Menüsü

android manager

 

Uygulama Kurma
Yukarda görüldüğü gibi bu menü ile istediğiniz programı tek tıkla bilgisayardan telefonunuza kurabilir ya da istemediğiniz programı telefonunuzdan silebilirsiniz.
Program kurmak için masa üstünüze apk dosyasını atın soldaki menüde masa üstünüzün olması gerekir yukardaki resimdeki gibi. Eğer sizde masaüstü çıkmadıysa üstte ki seçmeli menüden masaüstünü seçin. Kurmak istediğini uygulamanın üzerine sol taraftaki ekrandan tıklayın klavyedeki f4 tuşuna basın . Otomatik olarak kuracaktır.
Dosya kopyalama
Soldaki menüden telefona kopyalamak istediğiniz dosyayı seçip f5 tuşuna basın kopyalacaktır.
Dosya ve uygulama Silme
Silmek istediğiniz dosya ya da uygulamanın üzerine tıklayın ve f8 tuşuna basın

Uygulamalar Menüsü

android manager 3

Bu menüden uygulamaları kaldırabilir, yedekleyebilir, android marketi açabilir ve uygulamayı güncelleyebilirsiniz.

Telefon Bilgisi Menüsü
android manager 4

Bu menüden yukarıdaki gibi telefonunuz hakkında tüm bilgileri alabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü Menüsü
android manager 5

 

Bu menüden telefonunuzun ekran görüntüsünü kolayca alabilirsiniz. Ekran görüntüsü alırken telefonunun ekranının açık olmasına dikkat edin yoksa kapkara bişeyle karşılaşırsınız :)

Kabuk Menüsü
android

Bu menüye android sisteminin kodlarını yazarak terminal emulatör gibi kullanabilirsiniz. Genelde a2sd ve diğer rom çeşitlerinde o romun kodunu yazmak gerekiyor. Bunun için işlevsel bir uygulama.

Mesajlar Menüsü
Bu menüyü kullanabilmek için wifi bağlatınız olması gerekiyor. Bu menüden mesajlarınızı bilgisayar ekranından okuyabilir cevaplarını yine bilgisayar üzerinden yollayabilirsiniz.

Günlük Dosyası Menüsü (logcat)
android

Belkide en önemli menülerden biri. Yaptığı işe gelecek olursak telefonunuzda hangi işlemler yapılıyor bunu saniyesi saniyesine bilgisayar ekranına yansıtır. Peki napalım bunu ne işe yarar diyorsanız yanılıyorsunuz :) Eğer custom rom kullanıyorsanız ve romu yeni flashlamışsanız çoğu zaman duyuyoruz yavvv ben romu flashladım ama beyaz ekranda kaldı niye diye :) İşte bunun niyesi bu logcat te gizli aslında. Romu flashladıktan sonra bu uygulamayı çalıştırırsanız rom kurulumunda hata verip vermediğini görebilir ve boşu boşuna 15 dakika beklemezsiniz telefon ha şimdi açılcak ha birazdan açılacak diye. Ayrıca rom makerlık yapmak istiyorsanız ve yaptığınız rom açılmıyorsa açılmama nedenini ve hangi uygulamanın engel olduğunu logcat sayesinde bulabilir ve hatanızı düzeltebilirsiniz.


Bu rehber bir Android Developers Türkiye yapımıdır. Alıntı yapılması durumunda konunun linki açık ve tıklanmaya müsait bir şekilde verilmelidir.


 

 

21 Aralık 2011 Çarşamba

Android Sistem Animasyonları Nasıl Değiştirilir ?



Android telefonların en büyük özelliği tüm sisteminin değiştirilebilir olması ve özelleştirilmeye müsait olmasıdır. Bu yazımda Android Developers Türkiye üyelerine custom Romlarında sistem animasyonlarını nasıl değiştirebileceklerini anlatacağım.









Gerekli Olanlar

1. 7.zip Programı
2. Android Developers Türkiyeden indirdiğiniz anim. dosyaları









Android Sisteminin Animasyonları Nasıl Değiştirilir?

-Değişim yapmak istediğiniz rom dosyanızı .zip uzantılı olarak indirip masa üstüne kopyalayın.
-7.zip uygulaması ile romun içini açın.

[Resim: 50873550687629622880.png]

-Karşınıza resimdeki gibi bir dosya sistemi çıkacak bu dosyalama sistemi hemen hemen tüm cihazlarda bu şekilde olur.
-Sırasıyla system/framework/ dosyalarına giriyoruz ve ordan framework-res.apk isimli dosyanın içini 7.zip ile açıyoruz.


[Resim: 31222019262402612495.png]


-Karşımıza resimdeki gibi bir dosyalama sistemi çıkıyor.
-Buradaki işaretli olan anim dosyasını siliyoruz ve forumdan indirdiğimiz anim dosyasını buraya atıp 7.zip tek tek tek çıkış yapıyoruz ve o esnada güncelleme yapacaktır değişim olduğu için evet diyoruz bunada.
-Sonra romu sd karta atıp flashlıyoruz.

Bu Rehber exorcist26 tarafından oluşturulmuştur. Lütfen alıntı yaparken site adresimizi açık şekilde link olarak veriniz. V Açık Ağızlı Gülümseme

[UYGULUMA]ROM TOOLBOX Detaylı İnceleme

Öncelikle hepinize merhaba demekle başlamak istiyorum.İlk incelememiz Rom Toolbox isimli uygulama.Rom Toolbox genel olarak değerlendirmek gerekirse
[All İn One] denebilecek bir uygulama.All İn One dan kastım bir çok işlevi bir çok görevi ve birden çok uygulamanın tek bir çatı altında toplanmış
olması.Uygulamamıza hafiften bir değinip ardından genel özellikleri hakkında detaylı bilgileri vereceğim.
Öncelikle uygulamanın asıl yaptığı işi Modifikasyon olarak adlandırabiliriz.Uygulamayı ilk açtığınız zaman şık ve sade bir arayüz ile karşılacaksınız.
[Not:Uygulama Dili İngilizce'dir ve sadece ROOT edilmiş cihazlarda kullanılabilir.]
Uygulama temel olarak üç bölüme ayrılmış.Bu bölümler sırasıyla şunlardır.

  • 1-TOOLS

  • 2-PERFORMANCE

  • 3-INTERFACE


1-TOOLS
Bu seçenek altında sunulan görevler ise şunlardır;

  • -ROM MANAGER

  • -APP MANAGER

  • -ROOT BROWSER

  • -SCRİPT

  • TERMİNAL EMULATOR

  • -AD BLOCKER

  • -AUTO START MANAGER

  • -CONFİGURE Apps2SD

  • -REEBOTER

  • -ROM MANAGER:


Rom Manager sekmesine tıkladığınız an yine karşınıza üç kısımdan oluşan bölümler çıkacaktır.
Bunlar sırasıyla;

  • *MANAGE

  • *ROM LİST

  • *RESTORE


*MANAGER:
.Manage sekmesine tıkladığınız zaman yapabileceğiniz birden çok işlem vardır.Bu bölümde yapabileceğiniz işlemler şunlardır.
1-)REBOOT RECOVERY seçeneği ile cihazı yeniden başlatıp otomatik olarak Recovery Mod'da açabilirsiniz.
2-)Backup Rom seçeneği ile cihazınızın sistem yedeğini alabilirsiniz.Bunu cihazına Clockwork Mod kuramayanlar için öneririm.
3-)Install rom seçeneği ile cihazınızın hafıza kartında bulunan .zip uzantılı Rom ları yükleyebilirsiniz.
4-)Wipe Options ile [Wipe Data-Wipe Cache-Wipe Dalvik-Cache-Wipe Battery Stats] bu seçenekleri kullanarak cihazınıza komple bir temizlik yapıp
temiz bir sistem kurulumu yapabilirsiniz.

*ROM LİST:
Bu seçenek ile cihazınıza uygun tüm romları görüntüleyebilir dilerseniz bunları indirebilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz.[Dikkat RİSKLİDİR]

*RESTORE:
Restore seçeneği ile cihazınızda daha önce almış olduğunuz Yedekleri tekrar geri yükleyebilirsiniz.

-APP MANAGER:
Uygulamanın bu kısmında Marketten indirdiğiniz uygulamaları[Downloaded] bölümünden ;
Cihazınızda ki tüm uygulamaları [All Apps] bölümünde ;
Cihazınızda ki çalışan uygulamaları [Running Apps] bölümünde ;
Cihazınızda hafıza kartınıza attığınız uygulamalar var ise [On SD Card] bölümünde ;

görebilirsiniz ve her bölümün kendine ait işlevlerini kullanabilirsiniz.Şöyle ki;

Cihazınızda ki çalışan uygulamaları durdurabilir,hafıza kartınıza attığınız uygulamaları telefon hafızasına taşıyabilir,tüm uygulamalar bölümünde ki
uygulamaları ise hafıza akrtına taşıyabilirsiniz.

Ayrıca bu bölümde var olan [System Apps] bölümünde sistem uygulamalarını silebilirsiniz.[DİKKAR RİSKLİDİR]

-ROOT BROWSER
Bu seçenek [Root Exloper] isimli dosya yöneticisi ile aynı işlevi görmektedir.

-SCRİPTER
TERMİNAL EMULATÖR
Scripter kısmına girdiğiniz zaman burada yapabileceğiniz işlemler CPU nuzun genel olarak özelliklerini öğrenebilir,cihazınızın genel özellikleri hakkında
bilgi alabilirsiniz.
Terminal Emulatör ise cihazınızda yüklü olan Terminal Emulatör ile aynı işlevi görmektedir.

-AD BLOCKER
Bu seçenekte ise cihazınızın internet güvenliğini sağlayabilirsiniz.[+18 yetişkinler için-Kumar...vs] gibi siteleri bu bölümde engelleyebilirsiniz.

-AUTO START MANAGER
Cihazınızı ilk başlattığınız anda otomatik olarak açılan uygulamaları buradan düzenleyebilirsiniz.İstediğiniz uygulamayı otomatik başaltabilir
istemediğiniz uygulamayı başlatmayabilirsiniz.[DİKKAT RİSKLİDİR]

-CONFİGURE Apps2SD
Bu seçenekte ise Apps2SD uygulamasını configure edebilir yani iyileştirebilirsiniz.

-REEBOTER
Cihazınızda yaptığınız değişiklikleri cihazınızı yeniden başlatarak uygulamaya koyabilirsiniz.Bunun için Rom Toolbox bize kısa bir yol vermiş.

Şimdi uygulamamızın ikinci ve en riskli olan bölümü [PERFORMANCE] bölümüne gelelim.Bu bölüme girdiğiniz zaman yine uygulama bize alt seçenekler vermiş
bulunmakta.Bu alt seçenekleri sıralarsak ;

  • -CPU SLİDERS

  • -build.prop TWEAKS

  • build.prop EDİTOR

  • -AUTO MEMORY MANAGER

  • -SD BOOST

  • -SYSCTL TWEAKS


-CPU SLİDERS
Bu seçenekte yapabileceğimiz tek bir işlem vardır o da OVERCLOCK.İşlemcimizin Kernel'inin verdiği maximum değer kadar işlemcimizin saat hızını
yükseltebiliriz.İki seçenek çıkmaktadır.Bunlardan biri [MAX CPU] cihazınızın işlemcisinin çıkabileceği maximum değer [MHZ-GHZ] ikincisi ise
[MİN CPU] bu da cihazınızın işlemcesinin boşta iken çalıştığı CPU hızını göstermektedir.
[ÖNEMLİ NOT:Bu işemlerden anlamayanların yapmamaları tavsiyedir.Aksi takdirde cihazda çözülemiyecek DONANIMSAL sorunlar oluşturabilirsiniz]

-build.prop TWEAKS
build.prop EDİTOR
Tweaks seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza LCD Density ve Scan Interval adı altında iki seçenek gelecek.Bu kısım ile oynamamanızı tavsiye ediyorum.
EDİTOR kısmında kısmında ise [build.prop] dosyasını editleyebilir yani düzenleyebilirsiniz.Nedir bu build.prop.Build.prop cihazınızın Ayarlar Bölümünde
bulunan Telefon Hakkında ki kısmın sistemsel dosyasıdır.

-AUTO MEMORY MANAGER
Bu kısımda cihazınız hangi uygulama-oyun-sistem dosyası...vs ne kadar ram kullanıyor onu görebilirsiniz.İsterseniz [kullanıcıya göre] istediğiniz
uygulamaya istediğiniz Ram miktarını da ayarlayabilirsiniz.[NOT:Bu işlemi yaptığınız takdirde uygulamalarda DONMA-KAPANMAYA ZORLA...vs sorunlar çıkabilirz]
-SD BOOST
Uygulamanın bu bölümünde cihazınızın hafıza kartının saniye de ki yazma hızını yükseltebilirsiniz.[Not:Hafıza kartının boyutuna ve CLASS kısmına
göre değişikli gösterir]

Şimdi ise benim en sevdiğim en hoşuma giden [INTERFACE] bölümüne gelelim.İnterface bölümünde neler yapabiliriz ;
-Cihazınızın yazı tipini değiştirebilir,Boot Animasyonunu değitirebilir,Cihazınızın var olan İconlarını değiştirebilirsiniz.

Yine uygulamanın bu kısmında alt seçenekler sunulmuş.Bunlar sırasıyla şu şekildedir ;

  • -FONT İNSTALLER

  • -BOOT ANİMATİONS

  • -İCON CHANGER

  • -THEME CHOOSER THEMES


-FONT İNSTALLER
Uygulamanın bu bölümünde 150 den fazla yazı tipi bulunmaktadır.Ayrıca bu bölümü ilk açtığınız zaman sizden download için izin ister ve izin verdiğiniz
takdire 100 den fazla + olarak font indirir.[Download yapmanız tavsiyedir]

-BOOT ANİMATİONS
Bu seçenekte ise cihazınızın başlangıç animasyonunu değiştirebilirsiniz.100 den fazla Boot Animasyon içeren bu bölümde Download izni verdiğiniz
takdire + olarak 20 ile 150 arasında Boot Animasyon indirir.[Download yapmanız tavsiye edilmez.Çünkü download yaptığınız takdirde bunlar telefon
belleğine kayıt olur ve lüzumsuz yere sistemde yer kaplar.]

-ICON CHANGER
Benim en sevdiğim kısım ise burası.Bu bölümde neler yapabilirsiniz.Bu bölümde değiştirebileceğiniz iconlar şunlardır;
2G-3G-4G-Edge-ADB-Battery-Download-GPS-Sinyal-USB-Titreşim-Voice Mail ve Wifi simgelerini istediğiniz bir simge ile değiştirebilirsiniz.
Ayrıca Status Bar[Cihazınızın üst kısmında bulunan aşağı-yukarı sürüklenebilir kısım] buranın rengini değiştirebilirsiniz.

-THEME CHOOSER THEMES
Eğer ki cihazınızda launcher olarak bu uygulamayı kullanıyor iseniz bu uygulamanın temalarını kolayca aktif edebilirsiniz.Ve ayrıca bu kısımda
100 den fazla tema da bulunmaktadır.
Bu yazımızda ROM TOOLBOX uygulamasını tanıdık.Bu uygulama ile neler yapılabilir,neler risklidir-değildir bunları öğrendik.

Editörün Notu: 10 üzerinden 9 -10/9-

Son olarak birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.Uygulamayı kullanabilmek için ROOT olmanız gerekmektedir.Ayrıca uygulamanın PERFORMANCE bölümünde
yapacağınız işlemler risklidir.İşlemlerden anlamayanların yapmamaları rica olunur.Son olarak da INTERFACE bölümünü kullanacak olanlar istedikleri
seçeneğe tıkladıktan sonra ilk olarak DOWNLOAD seçeneğine tıklayıp daha sonra INSTALL etmeleri gerekmektedir.

Son olarakda bunları hatırlattık.Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere.

Saygılarımla: Doğan SEVİNÇ Namıdeğer HiqhVoLtaqe.

DİKKAT:Bu yazı androiddevelopers-tr ekibi tarafından yazılmıştır.Her yazımız tescillidir.İzinsiz yayınladığı takdire yayınlandığı portal-forum...vs
gözetmeksizin hukuksal yollara başvurulacaktır.

Androiddevelopers-tr Ekibi...

20 Aralık 2011 Salı

HTC Super Tool- HTC Cihazlar İçin Faydalı Bir Uygulama

MultiHoster

Evet arkadaşlar Android Developers Türkiye olarak bu geceki faydalı uygulamamız HTC Super Tool v2.

Hangi HTC Cihazları Destekler ?

  • Evo Design 4g

  • Evo 4g

  • Evo 3d

  • Evo Shift

  • G2

  • MT3Gs

  • MT4G

  • MT4Gs

  • Inspire

  • Sensation

  • Incredible

  • Wildfire S

  • Amaze


MultiHoster

Ne İşe Yarar ?

Cihazınız yukarıdakilerden biri ise bu uygulama ile aşağıdakileri yapabilirsiniz.

Root

Unroot

Boot kilidi açma

Boot kilidi kapama

Romu sense arayüzünden arındırma

Tekrar sense arayüzünü aktif etme

Wireless Tether

Market Güncelleme

Kullanmak için :

Bilgisayarınızda htc driverleri yüklü olmalı

Nasıl Çalışır ?

Telefonunuzu usb hata ayıklama modunu aktif olarak usb ile bağlayın

Eklentiden indirin masaüstüne çıkarın .rar'dan

Run .bat isimli klasöre çift tıklayın ve uygulanın açılmasını bekleyin.

Splash screen süresi biraz sürer bekleyin sonra yukardaki menüden istediğiniz işlemi yapın.

Kendi Cihazımda Geçerli Olmadığı İçin Denenmemiştir.

Anlatım "Android Developers "Türkiye" 'ye aittir site adresi kaynak göstermeden yayınlayanları Allah islah etsin :)

19 Aralık 2011 Pazartesi

Android Brick Nedir? Çeşitleri ve Çözüm Yolları

Bu yazımızda android işletim sisteminin baş belası olan [b]BRİCK[/b] hakkında a.d.t üyelerini bilgilendireceğiz.



BRİCK NEDİR
Brick İngilizce'de resimden de anlaşılağı gibi tuğla demektir. İşletim sistemlerindeki brick ise verilen komutlara çözümleyememe hata verme tepkide bulunmama durumunda kullanılır. Örneğin telefonunuzu aldınız ve root işlemi sırasında elektrikler gitti ve işlem recovery yüklenmeden tam yarıda kesildi telefon açılmaz oldu. İşte bu durumda telefonunuz brick olmuş olur. Fakat her brick açılmaz diye bir olay yoktur.

Kaç Çeşit Brick Var ve Özellikleri Neler ?
[url=www.androiddevelopers-tr.com]Android[/url] için geçerli olan üç çeşit [url=www.androiddevelopers-tr.com]brick[/url] vardır.
Bunlar Permanent brick.( Kalıcı Tuğla)
Adı üzerinde kalıcı bir hasardır.
Belirtileri
1.model: ekran aydınlanmaz, titreşim gelmez, sarj ışığı bile yanmaz. Kısacası mefta :D
2.model: Ekran aydınlanır, telefon beyaz android yazısında öylece durur fakat titremez ve boot ekranına geçemez.
Kısacası telefon sizlere ömür.
Nedenleri?
-Radio.img düzgün yüklenmemesi sonucunda başlatılamaması.
-Bozuk hboot.img yüklemesi sonucu oluşabilir
Çözümü Var mıdır? Nasıl?
Üzgünüm çözümü yoktur

Semi-Brick(Yarı Tuğla)
Diğer guruba göre şanslı bir gruptur ve dönüşü mümkün olabilir.
1.grup: Belirtileri
Radio başlar, hboot başlar fakat hboot hatalı yüklendiği için öylece kalır telefon
Çözümü
*Telefonu başlatın hboot modunda açıldığında eğer menüde gezilebiliyorsa şansınız açık demektir. Hemen orijinal bir ruu rom bulun ve update.zip olarak telefona yükleyin(her cihazın update.zip versiyonu başkadır. kendi cihazınıza göre dosyaya izin verin.)
**Ya da manuel olarak boot.img flashlayın
2.grup Belirtileri
Radio başlar, hboot başlar fakat kernel system.os u yükleyemez. Telefon boot ekranda kalır ve açılmaz
Çözümü
** Update zip ile orijinal ruu rom kurun.
**** Ya da manuel olarak system.img flashlayın

Unnoticeable Brick (Farkedilmez-Light Brick)
En şanslı gruptur. Normale dönüş en kolay ve zahmetsiz olanıdır.

Belirtileri-Nedenleri
Herşey normaldir fakat recovery menüye girmek istediğinizde hboot moduna geri döner.
Buna kötü(bozuk) recovery.img flashlamak neden olur.
Çözümü
Fastboot modunda iken çalışan bir recovery.img flashlayınız. Durum çözülecektir.

Bu rehber a.d.t yapımıdır. Alıntı yaparken site adresimizi açık olarak yazmanız rica olunur.

Portalımıza Yazar ve Editör Alınacaktır

Wordpress tabanlı portalımıza yazar ve editörle alınacaktır. Yazar ve editörün görevi günde en az bir tane orijinal haber yayınlamak olacaktır. Orijnal haber denilmekteki kasıt ingilizce android haberlerini çevirip ya da kendi yorumları ile haberleri yayınlamaktır. Yani kopyala yapıştır olarak içerik paylaşımı olmayacaktır. Tüm uygulama incelemelerinizi, oyunlar hakkında düşündüklerinizi, android için faydalı düşüncelerinizi burada yayınlayabilir ve faydalı olabilirsiniz.

Android Developers Türkiye Portal Artık Daha Aktif

Sitemizin portalı artık daha güçlü. [url=www.androiddevelopers-tr.com/index.php]android[/url] ile ilgili en güncel haberleri artık portalımızdan takip edebilirsiz.

Samsung Galaxy S II için, custom Android 4.0 ICS ROM'u yayınlandı


Resmi Android 4.0 güncellemesini hala alamayan Samsung Galaxy S II için, custom Android 4.0 ICS ROM'u yayınlandı. Android 4.0 kullanmak isteyen S II'ciler için detaylar haberimizde.




Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Nexus S ve Nexus Prime için çıktı. Samsung Galaxy S II kullanıcıları ise hala güncellemenin gelmemesine tepkili. Nexus S'den oldukça iyi performansa sahip olan Galaxy S II için hala çıkmayan güncelleme, kullanıcıları bezdirmiş olsa gerek. Android 4.0 için Custom ROM yani özelleştirilmiş ROM'lar ortaya çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta ilk versiyonu yayınlanan Custom ROM'un, 2. versiyonu çıktı. Yanlız bu versiyon en son çıkan Android 4.0.3 versiyonu değil. Hala Android 4.0.1 versiyonunu kullanıyor. İndirip ROM'u cihazlarına kuranlara göre performans oldukça hızlı. Samsung'un TouchWiz arayüzünü kullanmayan ROM'da yanlız çeşitli hatalar ve kullanılamayan özellikler mevcut.

Android Telefonda Şarjım Nasıl Daha Fazla Gider?

Android telefonunuzun şarjının eğer çok az gittiğini düşünüyorsanız kendi deneyimlerimden yola çıkarak hazırlarığım önerilerilerimi değerlendirmenizde fayda var.

1. Dokunmatik telefonlarda en önemli şarj harcayan şeylerin başında ekran gelmektedir. Bundan dolayı ilk olarak ekran ayarlarımızı yapılandırmalıyız. Ekran parlaklığımızı otomatikten %30-%40 seviyelerine indirmek pil ömrümüzün uzamasında çok büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca duvar kağıdı olarak hareketli ve açık renki olanlar yerine hareketsiz ve koyu(siyah)tonlarda bir duvar kağıdı seçmekte sarj ömrünün uzamasında çok fazla etkili olacaktır.
2. Kullanmadığımız zamanlarda wifi-blutooth -3g gibi şarjı fazlaca yiyen şeyleri kapatmak şarjınızın uzun gitmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca Ayarlar/kablosuz/mobil şebekeler/gsm modundaki ayarı yalnızca gsm olarak değiştirmenizde şarjınızda önemli bir artış sağlayacaktır.
3. Set cpu ile kendi güç tüketim profilinizi oluşturmanız şarjınızın uzun ömürlü olmasına katkı sağlayacaktır.
4. Ana ekranınızda olabildiği kadar az ve gerekli widgetlere yer verin. Android multitasking özelliği olan bir işletim sistemi olduğu için arkaplanda birden fazla uygulamanın çalışmasına olanak sağlar. Bu özellikte her ne kadar olumlu bir şey olsada şarj bakımından olumsuzdur. Bundan dolayı işinize yaramayan widgetleri anaekrana koymayın.
5. Hesaplar/eşitleme ayarlarını ya manuel olarak yapın ya da eşitleme sürelerini uzun bir zaman dilimi olarak belirleyin. Böylece telefonunuz daha az güç harcayıp şarjınız daha uzun süreli gidecektir.
6. Taskkiller tarzı uygulamalardan uzak durun. Bu uygulamalar sürekli arkaplanda çalışarak gereğinden fazla güç tüketine neden olur.
7. Bataryanızı en az bir kere kalibre edin. Batarya kalibrasyonu pilinizin daha fazla güç almasına yardımcı olacaktır. Batarya kalibrasyonunu şu şekilde yapabilirsiniz:
[quote]I. Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
II. Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
III. Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
IV. Cihazı çalıştırın.
V. Adaptörüyle! şarja takın.
VI. Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
VII. Şarjı çıkarın.
VIII. Telefonu kapatın.
IX. Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
X. Tekrar şarj aletini takın.
XI. Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
XII. Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
XIII. Cihazınızı yeniden başlatın.
XIV. Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
XV. Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.[/quote]
8. Telefonunuzu aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun. Ortam ısısının fazla olması pile olumsuz yönde etki etmektedir.

9. Sürekli rom yüklemeyin ve her rom yükleyişinizde wipe battery stats yapmayı unutmayın.

10. Tatile seyahata çıkarken telefonunuz ile sadece gerekli olduğu zamanlarda ilgilenin. Fazla oyun oynamak ve uygulamaları çalıştırmak şarjınızın hızla tükenmesine neden olur.

11. Rom yüklerken güç yönetimi düşük olan romları tercih ederek ekstra bir pil ömrüne sahip olabilirsiniz.

16 Aralık 2011 Cuma

Bu Uygulama ile bir çok "android" telefon "root" edilebiliyor. Desteklediği telefon modellerini yazacak olursak :
AcerLiquid Metal 
Dell Streak
HTC Magic (Sapphire) 32B
HTC Bee 
LG Ally
Motorola Atrix4G 
Motorola Charm 
Motorola Cliq 
Motorola Droid 
Motorola Flipside 
Motorola Flipout 
Motorola Milestone 
Nexus One
Samsung Captivate 
Samsung Galaxy 551 (GT-I5510) 
Samsung Galaxy Portal/Spica I5700 
Samsung Galaxy S 4G
Samsung Galaxy S I9000 
Samsung Galaxy S SCH-I500
Samsung Galaxy Tab 
Samsung Transform M920 
Samsung Vibrant 
Sony Ericsson Xperia E51i X8 
Sony Ericsson Xperia X10 
Sprint Hero Telus Fascinate 
Toshiba Folio 100 Eğer sizinde telefonunuz bu modeller içindeyse bu anlatımı uygulayarak telefonunuzu root edebilirsiniz.  
Gerekenler
*Windows İçin Microsoft .NET framework 2.0 ve üstü
*En son sürüm SuperOneClick (Aşağıdan xda'dan son sürümü indirebilirsiniz.)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682  
Yapılışı
1.Telefonunuzdan Ayarlar/Uygulama/Geliştirme/USB Ayıklaması seçeneğine işaret koyunuz.
2.Telefonunuzun en az %50 şarjı olduğuna emin olunuz.
3.Telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayınız.
4.İndirdiğiniz SuperOneClick Programının .exe uzantılı kurulum dosyasına sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır diyiniz.
5.Programdaki Sol Üstteki ROOT yazan yere tıklayıp işlemlerin bitmesini bekleyiniz.

6.Herşey bittiğinde İşlemlerin en alt kısmında "Success" mesajı çıkacaktır.
7.Bu mesajı gördüğünüzde telefonunuzu usbden çıkarıp tekrar başlatın ve menünüzden superuser uygulamasının yüklenip yüklenmediğiniz kontrol edin. Eğer yüklenmiş ise root başarılı olmuş demektir.
Bu rehber bir AndroidForumun.com yapımıdır. Alıntı yapılması halinde site adresinin verilmesi mecburidir.

11 Kasım 2011 Cuma

Uygulama - PdaNet 3.5.0

  

Birçoğunuz bu programın ne işe yaradığını merak ediyorsunuzdur. Çok küçük boyutlu olmasına karşın bu programın işlevi ve önemi çok büyük. Bazen hayat kurtarıcı bile olabilir. :)


Şimdi diyelim sizin evinizde internet yok. Bilgisayarınızda Wi-Fi özelliğide yok ama illaki internete girmeniz gerekiyor. Napıcaksınız? İşte bu program burda devreye giriyor.
Öncelikle bu programı bilgisayarımıza ve marketten telefonumuza indiriyoruz. E internet yok nasıl yapıcaz diyeceksiniz. Bunuda şöyle söyliyeyim ya internet paketiniz olacak yada komşunun wi-fi bağlantısına erişeceksiniz. Bu dosyaları indirdikten sonra gerisi kolay. Her iki dosyayıda bilgisayarımıza ve telefonumuza kuruyoruz. Ardından internet paketimizi veya wi-fi bağlantısını etkin konuma getirerek internete bağlanma olanağı sağlıyoruz. Ardından telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz ve sd kart konumuna getirmiyoruz. Hemen yüklediğimiz PdaNet 3.0.2 programını açıp resimdede gördüğünüz gibi Enable USB Tether'a tıklıyoruz. Ardından bilgisayarımızın sağ alt köşesinde saatin yanında çıkan telefon simgesine sağ tıklayıp "Connect Internet" diyoruzzz ve tamamdır. Artık bilgisayarınız ile internete girebilirsiniz :)


Programın pro sürümü mevcuttur.


Bilgisayar için olan .exe dosyası.
Telefon için olan .apk dosyası


Eğer bu programın ücretsiz olan bir alternatifini bulursanız benimle irtibata geçiniz :)
Yazı bana aittir. Kullanmadan önce danışınız :)

Hocam.com



hocam.com sadece üniversite öğrencisi gençlerin ve yaşlıların buluşabildiği tek sosyal platform olarak ün yapmış bir sosyal ağ sitesi. Sloganlarından bir diğeride bütün üniversiteleri tek kampuse topladık demeleri. Gerçekten çok haklılar. Bende yeni bir üniversite öğrencisi olduğum için hemen başvurumu yaptım tabi :)

Peki nedir bu hocam.com ve ne işe yarar?

Anladığım kadarıyla Türkiye'nin her yerinden bütün üniversite öğrencilerinin bir arada olmasını ve birbirinden haberdar olmasını sağlayan bir site. Aynı zamanda bu kişilerin birbirleri ile iletişim kurmasını sağlayan bir site. Bu siteye üniversiteyi kazanamadan kayıt yaptıramıyorsunuz onu söyliyeyim :).
Şu anda okuduğum bölüm Elektrik-Elektronik Müh.1. Sınıf ve üniversitemde benim üst sınıfım sadece 2. Sınıflar var. Bu siteye üye olarak daha ileriki sınıflarda okuyan ve bitirmiş kişilerle tanışma olanağına sahip olacağım. Onlardan gerekli bilgi ve dökümanlar hakkında yardım alabilirim. Bunu sizlerde yapabilirsiniz ama önce üniversiteli olmalısınız eğer olmayanlar varsa... :)





5 Kasım 2011 Cumartesi

Oyun - Angry Birds Seasons

Angry Birds Seasons
Angry Birds Seasons; bildiğimiz klasik Angry Birds oyunu ile aynı tek fark bölümler daha zor ve arka plan başta olmak üzere grafikler daha canlı. Oyunu başta açarken birazcık bekliyoruz. Bölümler ve görüntü kalitesi mükemmel. Oyunda bölümlerdeki arka planı de-aktif edemiyorsunuz. SD karta yüklemenizi öneririm. Angry Birds Seasons burdan indirebilirsiniz. Ya da telefonunuz üzerinden android marketten indirebilirsiniz.  Toplam bellekte kapladığı alan: 416 KB -  Uygulama(Telefonun kendi belleği) alanında kapladığı alan: 1 MB.  İyi Eğlenceler :)


  

  

Oyun - Paper Toss




Ofiste veya okulda hepimiz canımız sıkılınca boş bir kağıdı buruşturup çöp kutusuna basket atar şeklinde fırlatmışızdır. Paper Toss ile bu eğlenceli oyunu hiçbir kağıt ziyan etmeden yapabilirsiniz :) Oynaması gayet basit kağıdı rüzgarın ters yönünde ayarlı bir şekilde fırlatmanız yeterli sonrası basket. Boş zamanlarda veya bir yerde beklediğiniz de ve zaman geçmiyorsa bu oyun tam size göre. Paper Toss oyununu buradan indirebilirsiniz.
Veya telefonunuzdan markete girerek indirebilirsiniz. İyi eğlenceler :)



      



3 Kasım 2011 Perşembe

Rehber - T20'nizi Wi-Fi Modem Olarak Kullanma


Cep telefonunuzda herhangi bir operatöre bağlı internet paketiniz varsa bilgisayarınızdan da aynı paketi kullanarak internete girmeniz mümkün. Bunun için cep telefonunuzu wireless modemler gibi sinyal yayan cihazlara dönüştürebiliyorsunuz. Bilgisayarınızda da wireless varsa bu ağa bağlanmanız çok kolay.
Anlatımı Turkcell T20 Maxiphone üzerinden yaptığımız için menü sıralamaları ufak da olsa cihazlarınızda farklılıklar gösterebilir.
Android telefonlarda bu ayarların nasıl yapıldığına bakalım.

Telefonunuzun Menü tuşuna basınız. Ardından Kablosuz özelliği ve ağlara tıklayınız.

Doğrudan bağlantı ve taşınabilirlik seçeneğine tıklayınız.

Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktası seçeneğine tıklayınız.

Çıkan ekranda Ağ SSID’si bölümünden ağın görünür ismini belirleyin. Örnek olarak AndroidAPtest yazdık.
Güvenlik sekmesinden ise WPA2 PSK seçerek ağınıza şifre koyabilir ve yabancı kişilerin ağınıza bağlanmasının önüne geçebilirsiniz.
Ayarları tamamladıktan sonra Kaydet butonuna basın.

Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktasını da aktif hale getirdikten sonra artık telefonunuz wireless modem görevi görmeye başlayacaktır.
Bilgisayarımızdan kablosuz ağlara bakalım:

AndroidAPtest adlı bağlantı bilgileri listeye eklendi. Bu ağı seçip şifreyi de girdikten sonra artık internete girebilirsiniz.

Kaynak: androidturkey.net

Rehber - Turkcell T20 Root Olma

Adım adım Turkcell'in T20 telefonunu root ediyoruz.


Turkcell ROM'u maalesef henüz root edilemiyor. Önce telefona buradaki yöntem ile Spain Yoigo ROM'unu yüklemeniz gerekiyor. Spain Yoigo ROM da root olmazsa bu ROM'u yükleyin.


1- Öncelikle "update.zip " dosyasını Buradan indirin.
2- İndirdiğiniz zip dosyasını açmadan, SD kartın herhangi bir yerine atın.
3- Telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Hızlı Önyükleme deki onay işaretini kaldırın.
4- Ayrıca telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme / USB Hata Ayıklaması'ı devreye sokun.
5- Telefonun açma/kapama tuşuna uzunca basın ve çıkan menüden KAPAT diyerek telefonu kapatın.
6- Telefon kapalı iken, telefonun ses açma tuşuna basılı tutun ve parmağınızı kaldırmadan, telefonun açma/kapama tuşuna basın. İki tuşa beraber, takriben 5-6 sn kadar basılı tutun. Eğer burayı başarı ile yaparsanız Mavi yazılar ile yazılmış "Android system recovery <3e>" adlı bölüme gelmiş olacaksınız.
7-Bu bölümde ses açma/kapama tuşu ile menulerde dolaşabilir, Telefonu açma/kapama tuşu ile seçim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 2. sıradaki "Apply update from sdcard" adlı menüye gelin ve Telefonun açma/kapama tuşuna bir kere basarak seçin.
8- Seçim işleminden sonra SD kartınızdaki dosyaları göreceksiniz. Eğer SD kartınızda çok dosya ve klasör varsa attığınız "update.zip" dosyasını göremeyebilirsiniz. Bu yüzden tavsiyem bu menüde gördüğünüz ve içerisinde çok fazla dosya olmayan bir klasörü gözünüze kestirip, bu klasörün içine "update.zip" dosyasını atmanız. Bu nedenle telefonu tekrar açıp "update.zip" dosyasını gözünüze kestirdiğiniz klasörün içine atmalı ve saydığımız "5 NOLU MADDE"den itibaren yeni baştan yapmak zorundasınız.
9- Neyse "update.zip" dosyasını SD Kartta bulabildikten sonra bu dosyayı seçin.
10- Eğer işleminiz başarı ile sonuçlandıysa "Install complete. Enjoy! Install from sdcard complete." şeklinde uyarı almanız lazım.
11- Daha sonra "reboot system now" menüsünü seçerek telefonunuzu reboot edin.
12- Yüklenen uygulamalar kısmında "Superuser" uygulamasını görebiliyorsanız telefonunuz başarı ile rootlanmış bulunmaktadır.
13- Marketten "Titanium Backup", "Adfree" vs.. gibi root hakkı isteyen uygulmalarla istediğiniz uygulamaları kaldırabilir, yedekleyebilir, ücretsiz uygulamaların reklamlarından kurtulabilirsiniz.


Kaynak : www.technopat.net

Rehber - Turkcell T20 Stok ROM Atma

Aşağıda bağlantısı verilen stok ROM'ların hepsi denenmiştir. Hepsi sorunsuz çalışıyor. NFC özelliğini kullanmak isteyenler: Bu özellik sadece Turkcell ROM'unda aktif oluyor. Diğer ROM'larda aktif değil. Ancak diğer romların hepsinde FM Radyo özelliği açılıyor. SD karta uygulama yükleme sorunu olmadığından dolayı “Spain Yoigo” ROM'unu tavsiye ediyoruz.


Bütün romların Türkçe desteği bulunmaktadır.

U8650-1 V100R001C86B823SP05(Spain Yoigo).zip



1-Huawei Firmware U8650 sitesindeki istediğiniz herhangi bir stok romu indirin.
2-ZIP'li dosyayı açın.
3-Açılan dosyadaki “dload” adlı klasörü SD kartın içine atın.
4-Ayarlar>Depolama>Yazılım Yükseltme>Hafıza Kartından Güncelleme>Onayla yapın.
5-Yaklaşık 2 dk. sonra yeni romumuz yüklenmiş olacak.
6- Telefon kendini yeniden başlatacak, ardından kurulum ayarlarınızı yapabilirsiniz.


Kaynak: www.technopat.net

Uygulama - Turkcell T20'ye Adobe Flash Player Desteği Sağlama


Evet arkadaşlar her T20 kullanıcısının sorunu olan Flash Player'a en sonunda çözüm bulundu.
Aşağıda verdiğim linkten flash player'ı indiriyoruz
Link:  http://www.multiupload.com/N37JDPW5H6


ndirip yükledikten sonra artık Adobe Flash Player 10.1 yüklenmiş olacak T20′nizde. Eğer problem yaşarsanız cihazı bir kez de yeniden başlatabilirsiniz.
Yükledikten sonra http://www.whatismyflashplayerversion.com/ adresine girip flash player versiyonunuzu görebilirsiniz :



Ardından Flash ile yapılmış olan http://www.haberturk.com adresine girecek olursanız, flash destekli web sitelerini de açabildiğini göreceksiniz.

Bir çok Turkcell T20 kullanıcısnın ortak sorunu olan Flash Player sorununu böylece aşmış oluyoruz.

Kaynak: androidturkey.net

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab