21 Ocak 2013 Pazartesi

Android Telefonların Tuşları ve İşlevleri

Android telefonların çoğunda ekranın alt kısmında 3 ya da 4 adet tuş bulunur. Bu yazımızda telefonunu yeni alanlar için bu tuşların isimlerini ve ne işe yaradıklarını anlatacağız. İşte android tuşları ve işlevleri:



 

geri Geri Tuşu: Bu tuş ile yapmakta olduğunuz işlemin bir adım gerisine gidersiniz. Mesela web tarayıcısında bir önceki sayfaya gitmek için ya da oyundan çıkış yapmak için bu tuşu kullanırsınız.



menü Menü Tuşu: Uygulamaların ve oyunların ayarlarına gitmek için bu tuşu kullanırsınız. Ana sayfadayken bastığınızda telefonunuzun size sunmuş olduğu duvar kağıdı ekleme, ekrana uygulama ekleme, ayarlara gitme gibi seçeneklere ulaşırsınız.



arama Arama Tuşu: Ana ekrandayken bastığınızda karşınıza bir kutucuk gelir. Aramak istediğiniz kelimeyi bu kutucuğa yazıp arama yapabilirsiniz. Web üzerindeki bulmak istediklerinize hızlıca erişmek için oldukça işlevsel bir tuş denilebilir.



home Home Tuşu: Bu tuşa basıldığında nerede olursanız olun ana ekranınıza geri dönersiniz. Mesela oyun oynarken bu tuşa basarsanız oyundan anında çıkış yapar ve kendinizi ana ekranda bulursunuz. Daha sonra oyuna kaldığınız yerden devam etmek için oyuna giriş yapabilirsiniz. Ayrıca bu tuşa uzun süre basılı tutarsanız son gezdiğiniz uygulamalar ekranda sıralı biçimde belirir.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab