6 Ocak 2013 Pazar

Kendi Çabanızla İngilizce Öğrenin!

 

Kendi çabanızla İngilizce öğrenmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu makalemizde sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle gelin bu işin adını koyalım! Neden İngilizce öğrenmek istiyorsunuz?

Bu soruya verecek uygun bir yanıtınız olmalı. Nitekim kendinize bir hedef göstermiş olacaksınız. Örneğin, İngilizce dublaj filmleri altyazısız izleyip, anlayabilmek; yurdışı iş imkanlarını değerlendirebilmek gibi. Aksi halde haybeden bir çaba içine girmiş olacaksınız. Bunu belirlediğinizi varsayalım ve bir sonraki adıma geçelim. Uzun bir yolculuğa hazır olun!

Hangi yabancı dili öğrenmek isterseniz isteyin, uzun bir sürecin sizi beklediğini unutmayın. Bu mevcut seviyenize, dil öğrenme yeteneğinize ve hepsine paralel imkanlarınıza göre değişkenlik gösterecektir. İmkan ile bu işin sadece maddi yönünü değil, ayırabileceğiniz vakti de vurgulamak yerinde olacaktır. Genellikle bu süreç ortalama 2 yıl kabul edilsede dil öğrenmenin sonu yoktur!

Artık hazırsanız biraz da tekniğe değinelim. İngilizce gramer bilginizi geliştirmeniz için piyasada çeşitli kitap ve eğitim setleri mevcut. Bu eğitim setlerinden popüler olan ikisini tavsiye edeceğiz. Yerli bir ürün olan Daylight Genel İngilizce eğitim seti ve ithal bir ürün olan Rosetta Stone. Her iki set de İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için oldukça uygun. Tekrar etmekte yarar var; bu setler gramerinizi geliştirmeniz için. Peki kelime haznenizi nasıl geliştireceksiniz?

Şüphesiz en sağlıklı yöntem kitap okumak! Klasik bir yaklaşım ancak uzun vadede ne kadar çok kelime öğrendiğinize siz bile inanamayacaksınız. Burada özellikle belirtmek istediğimiz bir yayın var ki o da "Penguin Readers" okuma kitapları. Öğreytme tekniğinin yanı sıra hikayelerin MP3 dosyalarının olması öğrenmeyi ve okumayı daha keyifli hale getiriyor. Üstelik bu yayın sadece dünya klasiklerinden ibaret değil. Örneğin, Barack Obama'nın hayatını basit ancak etkili bir İngilizce ile okuyabilirsiniz. Bir yandan telaffuzlarını dinlemeyi unutmayın!

Son olarak bol bol ingilizce dublaj dizi, film izleyin; şarkı dinleyin. Burada özel bir şey önermeyeceğiz nitekim bu sizin ilgi alanınıza göre değişkenlik gösterecek. Bu kadar mı? demeyin. Yalnızca deneyin ve uzun vadede ne kadar yol katettiğinizi kendi gözlerinizle görün!

vipingilizce.com

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab