6 Şubat 2012 Pazartesi

Android Telefona Clockwork Recoveryden Nasıl Rom Yüklenir? + Yedek Alma

Bu rehberi Android ile yeni tanışan ve sıfırdan başlayanlar için hazırladım inşallah faydalı olurum.

[b]Rom Yüklemeden Önce Yapılacak Hazırlıklar[/b]
-Beğendiğimiz bir romu forumdan ya da başka bir yerden indiriyoruz. Rom seçiminde dikkat etmemiz gerekenler ve bazı kısaltmaların anlamları:

1. İlk dikkat etmemiz gereken şey mutlaka kendi cihazımızın romunu indirmeliyiz. Yani mantık şu olmamalı ya bu htc desire ile htc desire hd çok benziyor buna uyan buna da uyar dememelisiniz.
2.Yüklemek istediğimiz romlarda çeşitli kısaltmalar görürüz bu kısaltmaların başlıca anlamları :
**[b]S:ON[/b]: Bootloader kilidi kırılmamış sadece root edilmiş cihazlar için uygun olan romlardır.
**[b]S:OF:[/b] Bootloader kilidi kırılmış ve farklı bir bootloader yüklemesi isteyen romlardır.
**[b]Stock Hboot[/b]: Hboot'u değiştirilmemiş yani s:off yapılamış cihazların kullanması gereken romlar.
**[b]Cm7r2[/b]: S:off olup alpharev sitesinden cm7 hboot flashlanarak yüklenmesi gereken romlardır. S:on cihazlara [b][u]uymaz[/u][/b]
Bu Hbootun Artısı Nedir?:220-280 arası dahili hafızaya sahip olmanızı sağlar.
** S:off olup Alpharev sitesinden oxygenr2 hboot flashlanarak yüklenmesi gereken romlardır. S:on cihazlara [b][i]uymaz[/i][/b]
Nedir Artısı? Bu hboot ile 300 mba kadar dahili hafızaya sahip olabilirsiniz.
**[b]Data++[/b]: S:off olup alpharev sitesinden data++ hboot flashlanarak yüklenmesi gereken romlardır. S:on cihazlara [b][u]uymaz[/u][/b]

[b]Kart Bölümlendirme Kısaltmaları[/b] Yüklemek istediğimiz romun ikinci dikkat etmemiz gereken yeri kart bölümlendirmesidir. Bu bölümlendirmeler ve başlıca anlamları şunlardır:

A2SD: X gb FAT32'den sonra 1gb Ext2/3/4 (bu romlarda ext4 tarafımdan tavsiye edilir) şeklinde kart bölümlendirmesi ister.
Nedir Getirisi?: Bu romlarda hafızaya destek amaçlı ext bölüm oluşturulur daha sonra çeşitli uygulamalar ile programlarımızı ext bölüme taşıma imkanı sunar. Bu da bize dahili hafızadan yer kazandırır.

D2EXT: X gb FAT32+1gb EXT4 + 300 MB EXT4 +100 MB Swap(takas)Alanı şeklinde kart bölümlendirmesi isteyen romlardır.
Nedir Getirisi: Herşeyden önce size 1 gb dahili hafıza kazandırır. Bu romların ikinci getirisi ise quadrantta yuksek puanlar almalarıdır. Bu konu tartışmalı da olsa quadrant skorları diğer bölümlendirmelere oranla bariz orandan yüksek çıkar.

D2W: X GB FAT32 ve 1 gb Ext3/4 şeklinde bölümlendirme isteyen romlardır.
Nedir Getirisi: Size 1gb dahili hafıza kazandırır.
[b]
******Tüm yukardakileri göz önüne alarak size en uygun romu seçiniz******[/b]

[b]Adım Adım Android İçin Rom Yükleme ve Öncesinde Backup[/b]

[b]Clockwork Recoveryden Backup Alma:[/b]

1.Telefonu Kapatınız.
2.Geri tuşuna basılı tutarak güç Tuşuyla telefonu tekrar açınız.
3.Karşınıza gelen beyaz sayfalı menü BOOTLOADER menüsüdür.
4.Mavili seçim butonu "bootloader"üzerinde ise güç tuşu ile seçim yapınız.
5. Karşınıza Sırasıyla:
**FASTBOOT
**RECOVERY
**CLEAR STORAGE
**SIMLOCK menüleri çıkacak siz bu menülerden recoveryi ses kısma tuşuyla maviliği aşağı indirerek recovery üzerine gelincede güç tuşuna basarak telefonunuzu recovery modda açabilirsiniz.

6. Artık resimleri sırası ile takip edin ve uygulayın.

[img]http://i.imgur.com/tPhss.png[/img][img]http://i.imgur.com/4vQcO.png[/img][img]http://i.imgur.com/fboJo.png[/img][img]http://i.imgur.com/d0HmD.png[/img][img]http://i.imgur.com/cVaft.png[/img][img]http://i.imgur.com/B6CVs.png[/img][img]http://i.imgur.com/fotDW.png[/img][img]http://i.imgur.com/rGUu7.png[/img][img]http://i.imgur.com/pOohw.png[/img][img]http://i.imgur.com/zaoe5.png[/img][img]http://i.imgur.com/mftNr.png[/img][img]http://i.imgur.com/4MxqD.png[/img][img]http://i.imgur.com/cppYu.png[/img][img]http://i.imgur.com/3Dci3.png[/img][img]http://i.imgur.com/dGeUI.png[/img][img]http://i.imgur.com/m4Pzp.png[/img][img]http://i.imgur.com/2dDnR.png[/img][img]http://i.imgur.com/rl512.png[/img][img]http://i.imgur.com/pWBfJ.png[/img][img]http://i.imgur.com/g3HMF.png[/img][img]http://i.imgur.com/fD2Ol.png[/img]

 

Bu rehber AndroidForumun.Com adına Creative Commans İle lisanslanmıştır. Kaynak olarak site adresimiz yazılmadan yayınlanması yasaktır.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab