30 Nisan 2012 Pazartesi

TTNET Genç Yeteneklerin Yanında!



TTNET’in “Yeteneğe Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi”yle, gençlerimiz yeni kariyer firsatlarını keşfediyor.

Bilişim sektörüyle tanışan gençler, aldıkları eğitimlerle iş hayatına hazırlanıyor. TTNET, Türk ekonomisine destek oluyor. Siz de bu ücretsiz eğitimler hakkında bilgi almak için hemen tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Uygulama - MX Player Pro (APK)


Telefonunuzda bulunan her formattaki videoyu izleme imkanı sunan bir uygulama. Alt yazı destekleme özelliği ile filmleri ve dizileri de rahatça izleyebilirsiniz.

MX Video Player, Android yüklü cihazlarınızda çeşitli formatlardaki video dosyalarını oynatabilmeniz için en kaliteli alternatiflerden bir tanesi.

Çok çekirdekli işlemcilerde bütün çekirdekleri destekliyor, ayrıca altyazılar için çeşitli seçenekler sunarak okunabilirliği artırma yolunda büyük bir    adım atıyor. Sistem kaynaklarını çok fazla zorlamadan verimli bir biçimde videolarınızı oynatabilen program.

 
Programın desteklediği video formatları ve daha fazlası şu şekilde: .3gp .avi .divx .f4v .flv .mkv .mp4 .mpeg .mov .vob .wmv .webm .xvid
Genel Özellikleri:
  • Arm ve Nvida chipsetlerine göre farklı konfigrasyon sunması.
  • Okunabilir altyazı stilleri.
  • Android 4.0 desteği.
Subtitle Formats:
- DVD, DVB, SSA/ASS Altyazı formatları
- Sub Station Alpha(.ssa/.ass)
- SAMI(.smi/.sami)
- SubRip(.srt)
- MicroDVD(.sub/.txt)
- SubViewer2.0(.sub)
- MPL2(.mpl/.txt)
- PowerDivX(.psb/.txt)
- TMPlayer(.txt)

Kaynak: tamindir.com

29 Nisan 2012 Pazar

Uygulama - ZEDGE™



Ücretsiz duvar kağıdı, zil sesi ve bildirim zil sesi indirebilirsiniz.
Kişiselleştirme, mobil ürünler için olmazsa olmaz özelliklerden biridir. Kişiselleştirmenin bir parçasını ürünün ekranında yer alan duvar kâğıdı ve ürünün bünyesindeki zil, bildirim sesleri oluşturur. Zedge de bu iki içeriği ücretsiz olarak çok geniş bir arşiv üzerinden Android kullanıcılarına sunuyor.
Zedge uygulamasının kurulmasının ardından Android temelli mobil ürüne istediğiniz duvar kâğıdını ya da zil, bildirim sesini indirebilirsiniz. İndirmeden önce duvar kâğıtlarının ön izlemesini yapabilir ya da zil, bildirim seslerini dinleyebilirsiniz.
Her Android üründe bulunulması önerilen bu ücretsiz uygulama ile dilediğiniz zil seslerini arama özelliği üzerinden arayıp sahip olabilirsiniz de.
Telefonunuzdan Android Market üzerinden indirebilirsiniz.

28 Nisan 2012 Cumartesi

Galaxy Fit CyanogenMod 7.2.0 RC6 Son Sürüm


---İlk önce telefonumuza Android 2.3.* rom yüklüyoruz. ODİN İLE
---CM7.2 RC6 Galaxy Fit zip dosyasını linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz CM7.2 RC6 dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.

Galaxy Fit telefonumuz artık Android 2.3.7 CM7.2 RC6 Olmuştur.

27 Nisan 2012 Cuma

Android Kullanıcılarına 5 Uyarı


Eğer sizin de cebinizde Android'li bir canavar varsa, bu 5 tehlikeyi asla küçümsemeyin.


Cep telefonunuza zararlı bulaşmayacağını mı düşünüyorsunuz? Cebiniz bir Android ise yanılıyorsunuz. Android zararlılarının sadece Temmuz-Kasım 2011 tarihleri arasında yüzde 472 arttığı biliniyor. Hacker'lar tüm güçleriyle Android cihazlarına saldırıyorlar. Bu saldırılardan kendinizi korumak için ise bazı konularda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. İşte tanımanız gereken 5 tehdit ve bunları yenmenin yolları.

1. SMS trojan'ları: Araştırmalara göre bugün ortada dolaşan Android zararlılarının yarısına yakını, arka planda sizin haberiniz olmadan yüksek ücretli numaralara mesaj gönderen SMS trojan'ları. Bu ise telefon faturanızda bol sıfırlı bir rakam görmenize neden olabilir.

SMS trojan'larından sakınmanın en iyi yolu, onları hiç yüklememiş olmak. Bunun için tüm Android tehditleriyle başa çıkabilen bir güvenlik uygulaması kullandığınızdan emin olun, şüpheli uygulamaları ve inanması güç şeyler vaadeden uygulamaları yüklemeyin.

2. Carrier IQ: 2011'in sonlarında bir araştırmacı tarafından keşfedilen kod, milyonlarca cebin kullanıcıların konumunu ve bastığı tuşları günlüğe kaydederek gönderiyordu. Operatörlerin bilgisi dahilinde yerleştirilen bu kodu devre dışı bırakmanın da bir yolu yoktu. Carrier IQ'ya sahip olup olmadığınızı bu uygulama ile denetleyebilirsiniz.

3. Ön yüklü uygulamalar: Telefonunuz, normalde Android ile gelmeyen, üreticiniz veya servis sağlayıcınız tarafından yerleştiren bazı uygulamalarla geliyor olabilir. Araştırmacılar, geçtiğimiz Aralık ayında bu uygulamaların bazılarının önemli açıklar içerebildiklerini tespit ettiler. Bu açıklar, cebinizi formatlayabiliyor, özel bilgilerin çalınmasına ve hatta telefonunuzun dinlenmesine bile yol açabiliyorlar. Daha kötüsü ise bu uygulamaların bazılarını kaldırmak mümkün olmuyor.

Ancak Android 4.0 kullanıyorsanız, Ayarlar > Cihaz > Uygulamalar > Hepsi yolunu izleyerek, dilediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.

4. Sahte Google Play mağazaları: Google'ın Android Market'in adını Google Play'e çevirmesinin ve bazı hizmetleri Play altında toplamasının ardından siber suçlular, sahte Google Play domain'leri oluşturmaya başladılar. Bu tür sahtekarlıklardan korunmak için dikkatli olmanız ve Google Play uygulamasını kendiniz kurmamanız gerekiyor. Cihazınız, Android Market'i kendisi güncelleyecektir ve Android Play'i indirmenize gerek kalmayacaktır.

5. Android/FakeToken.A: Bankanızdan gelen bir SMS, hesabınızın ele geçtiğini ve içerisindeki bağlantıya tıklayarak parolanızı değiştirmenizi istiyor. Bağlantıya tıkladığınızda gerçekçi bir site açılıyor ve bu sayfada bankanızın logosu bile var.

Bu tür saldırılardan korunmak için, ne kadar gerçekçi görünürse görünsün, e-posta veya SMS'lerin içinde yer alan bağlantıları hiçbir zaman açmayın. Banka bilgilerinizle oturum açacağınız zaman, adresi her zaman elle girin.

ClockworkMod Recovery ile Hafıza kartında Ext3 Partition Hazırlamak


Teknik Bilgi;

App2SD, App2SD+... vb. her ne olursa olsun ROM konularında görmüşsünüzdür bu ibareleri. Basitçe Android dahili hafızasını NAND hafızadan SD karta taşıma işlemidir. ROM hafızası düşük telefon için çok güzel bir yöntemdir. Bu özelliği kullanmak için Linux tabanlı işletim sistemimiz Android' te Linux Extended Filesystem (ext) partition hazırlamamız gerekiyor. 4 adet Ext çeşidi var, bunlar ext, ext2, ext3 ve ext4. En son olan Ext4 en hızlısı fakat her ROM tarafından desteklenmiyor. Bu yüzden biz ondan bir önce olan ext3 yapıyoruz. ext3' ü Apps2SD+ desteği olan her rom tanır. Eğerki romunuz Ext4 te tanıyorsa, Apps2SD+ uygulaması ile ext3 partition' ı anında ext4' e çevirebilirsiniz. BU İŞLEM BÜTÜN ANDROİD TELEFONLAR İÇİN ORTAKTIR. MODEL AYIRT ETMEZ.

ClockworkMod Recovery ile Hafıza kartında Ext3 Partition Hazırlamak


Dikkat: Hafıza kartındaki herşey silinecek.

- ClockworkMod Recovery' e girin.

- advanced menüsüne girin.

- Partition SD Card seçeneğini seçin.

- Oluşturacağınız ext partition' ın boyutunu seçin. Seçenekler 128M, 256M, 512M, 1024M, 2048M or 4096M. Benim önerim 1024M olması. Ama siz bilirsiniz. Hafıza kartından ne kadar yer ayırmak istiyorsanız ona göre seçebilirsiniz.

- Swap Size olarak 0M seçin.

- Partition işlemi yapılacaktır.

Yukarıda anlatılanları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Tekrar söylüyorum, bu işlem telefon modeli farketmez. Sadece aşağıdaki videoda HTC HD2 kullanılmış ve bu modelde Recovery' e girmek diğer modellerden farklı. Siz Recovery' e bildiğiniz yöntem ile gireceksiniz.


26 Nisan 2012 Perşembe

Android Rom Nasıl Yapılır ?

Gerekli Olan Araçlar
Winrar
Not Defteri ( txt editor )
Sing Tool ( İmzalama Aracı )

Gelişmiş Araçlar
Adb ve Tar ( Odin Romu yapmak için)
De-odexer

*romdosyası*.zip İçinde bulunan klasörler (basit açıklama)
META-INF - .zip dosyasının nasıl yüklenmesi gerektiğini hangi dosyanın nereye atılması gerektiğini telefona gösteren "updater-script" dosyasının içinde bulunduğu klasör.
data/app - Telefona kullanıcı tarafından yüklenmiş programların içinde bulunduğu klasör. (rom yüklendikten sonra bu klasör içindeki uygulamalarda telefona yüklenir isteğe göre telefon açıldıktan sonra root erişimi olmadan silinebilir.
updates - Kernel ve modem dosyalarını içinde bulunduran klasör.
system/app - Sistem uygulamalarını barındıran klasör. Telefon açıldıktan sonra root erişimi olmadan bu klasör içindeki uygulamalar silinemez.
system/framework - Tema kilit ekranı batarya simgesi animasyonlar hangi butonun nerede bulunacağı gibi bilgileri barındıran klasör.
system/media - Bootanimation ve telefon seslerini barındıran klasör.


updater-script
zip dosyasının nasıl ne şekilde nereye yüklenmesini gösteren dosyadır.


Belli başlı komutlar

  • [li]ui_print - Rom yüklenirken ekrana yazı yazar.[/li]
    [li]mount - belirlediğimiz klasörü yazılabilir hale getirir.[/li]
    [li]set_perm - izinleri ayarlar.[/li]
    [li]show_progress - yükleme barı.[/li]
    [li]delete_recursive - belirlediğimiz klasörü temizler/içindekileri siler.[/li]
    [li]package_extract_dir - zip içindeki belirlediğimiz klasörden telefonda belirlediğimiz bir klasöre dosyaları aktarır[/li]


Sarper S Romunun updater-scripti (örnek):

Kod:

ui_print(" ");
ui_print(" ");
ui_print(" ");
ui_print(" ");ui_print(" ");
ui_print(" *************************");ui_print(" **** Sarper Kaya ****");
ui_print(" *************************");ui_print(" ");
ui_print(" ");
ui_print(" ");
ui_print(" ");
ui_print("Sarper S");
ui_print(" ");

ui_print(" ");
ui_print(" ");
ui_print(" ");
mount("vfat", "/dev/block/mmcblk0p1", "/mnt/sdcard");
assert(is_mounted("/mnt/sdcard"));
mount("rfs", "/dev/block/stl3", "/efs");
assert(is_mounted("/efs"));
package_extract_file("script/efsbackup.sh", "/tmp/efsbackup.sh");
set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/efsbackup.sh");
run_program("/tmp/efsbackup.sh", "backup");

run_program("/sbin/mount", "/dev/block/stl9", "/system");
run_program("/sbin/mount", "/dev/block/stl10", "/dbdata");
run_program("/sbin/mount", "/cache");
run_program("/sbin/mount", "/dev/block/mmcblk0p2", "/data");

show_progress(0.100000, 60);

ui_print(" ");
ui_print("Sistem Temizleniyor");
ui_print("Bellek Temizleniyor");
ui_print("Gecici Ogeler Temizleniyor");
ui_print(" ");
delete_recursive("/system");
delete_recursive("/cache");
delete_recursive("/data/dalvik-cache");

ui_print(" ");
ui_print("Dosyalar Kopyalaniyor");
ui_print(" ");
package_extract_dir("system", "/system");
package_extract_dir("data", "/data");
package_extract_dir("sdcard", "/sdcard");
package_extract_dir("updates", "/tmp");

show_progress(0.100000, 10);

ui_print(" ");
ui_print("Yapilandiriliyor");
ui_print(" ");
symlink("toolbox", "/system/bin/cat", "/system/bin/chmod", "/system/bin/chown", "/system/bin/cmp", "/system/bin/date", "/system/bin/dd",
"/system/bin/df", "/system/bin/dmesg", "/system/bin/getevent", "/system/bin/getprop", "/system/bin/hd", "/system/bin/id",
"/system/bin/ifconfig", "/system/bin/iftop", "/system/bin/insmod", "/system/bin/ioctl", "/system/bin/ionice", "/system/bin/kill",
"/system/bin/ln", "/system/bin/log", "/system/bin/ls", "/system/bin/lsmod", "/system/bin/mkdir", "/system/bin/mount",
"/system/bin/mv", "/system/bin/nandread", "/system/bin/netstat", "/system/bin/newfs_msdos", "/system/bin/notify",
"/system/bin/printenv", "/system/bin/ps", "/system/bin/reboot", "/system/bin/renice", "/system/bin/rm", "/system/bin/rmdir",
"/system/bin/rmmod", "/system/bin/route", "/system/bin/schedtop", "/system/bin/sendevent", "/system/bin/setconsole",
"/system/bin/setprop", "/system/bin/sleep", "/system/bin/smd", "/system/bin/start", "/system/bin/stop", "/system/bin/sync",
"/system/bin/top", "/system/bin/umount", "/system/bin/vmstat", "/system/bin/watchprops", "/system/bin/wipe");
symlink("/system/xbin/su", "/system/bin/su");

ui_print(" ");
ui_print("Izinler Aliniyor");
ui_print(" ");
set_perm_recursive(1000, 1000, 0771, 0644, "/data/app");
set_perm_recursive(0, 0, 0755, 0644, "/system");
set_perm_recursive(0, 2000, 0755, 0755, "/system/bin");
set_perm_recursive(0, 0, 0755, 0755, "/system/etc");
set_perm(0, 3003, 02755, "/system/bin/netcfg");
set_perm(0, 3004, 02755, "/system/bin/ping");
set_perm(0, 2000, 06750, "/system/bin/run-as");
set_perm_recursive(1002, 1002, 0755, 0440, "/system/etc/bluetooth");
set_perm(0, 0, 0755, "/system/etc/bluetooth");
set_perm(1000, 1000, 0640, "/system/etc/bluetooth/auto_pairing.conf");
set_perm(3002, 3002, 0444, "/system/etc/bluetooth/blacklist.conf");
set_perm(1002, 1002, 0440, "/system/etc/dbus.conf");
set_perm(1014, 2000, 0550, "/system/etc/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks");
set_perm(0, 2000, 0550, "/system/etc/init.goldfish.sh");
set_perm_recursive(0, 0, 0777, 0777, "/system/etc/init.d");
set_perm_recursive(0, 0, 0755, 0555, "/system/etc/ppp");
set_perm_recursive(0, 2000, 0755, 0755, "/system/vendor/bin");
set_perm_recursive(0, 2000, 0755, 0755, "/system/xbin");
set_perm(0, 0, 04755, "/system/xbin/su");
set_perm(0, 0, 04755, "/system/xbin/busybox");

set_perm(0, 0, 0777, "/system/etc/init.d/S98jupaengine");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/jupa/JP_darkyramhack");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/jupa/JP_deadline");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/jupa/JP_juwes_ramscript");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/jupa/JP_kernelscheduler");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/jupa/JP_sdreadtweak");
set_perm(0, 0, 0755, "/tmp/bmlwrite");

ui_print(" ");
ui_print("Busybox Yukleniyor");
ui_print(" ");
run_program("/system/xbin/busybox", "--install", "-s", "/system/xbin");
run_program("script/wipe");

show_progress(1.000000, 0);
show_progress(0.100000, 60);
show_progress(0.100000, 10);

ui_print(" ");
ui_print("Modem Yukleniyor");
ui_print(" ");
run_program("/tmp/bmlwrite", "/tmp/modem.bin", "/dev/block/bml12");
ui_print(" ");
ui_print("Kernel Yukleniyor");
ui_print(" ");
run_program("/tmp/bmlwrite", "/tmp/zImage", "/dev/block/bml7");

show_progress(1.000000, 0);

run_program("/sbin/umount", "/system");
run_program("/sbin/umount", "/dbdata");
run_program("/sbin/umount", "/cache");
run_program("/sbin/umount", "/data");ui_print(" ");
ui_print(" *************************");ui_print(" **** Sarper Kaya ****");
ui_print(" *************************");ui_print(" ");
ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");ui_print(" ");
ui_print("Yukleme Tamamlandi");
ui_print(" ");
run_program("/sbin/reboot");


System/app
Bu klasör içinde system dosyaları bulunuz istediğiniz değişiklikleri yapın silin uygulama ekleyin fakat bilmediğiniz uygulamalara dokunmayın yoksa telefon açılmaz. Kullanıcının silmesini istemediğiniz uygulamalarıda bu klasöre atabilirsiniz.


data/app
Bu klasöre telefona yüklenecek uygulamaları atabilirsiniz. Kullanıcı dilerse bu uygulamaları romu yükledikten sonra silebilir.


System/media
Bootanimation bu klasöre atabilirsiniz.(Kernelin ve romun bootanimation desteklemesi lazım). Audio klasöründende seslere ulaşabilirsiniz dilediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz.


Framework-res.apk Düzenleme
system/Framework klasörü içinde bulunur. Winrar ile açın. res/drawable-hdpi klasörünü dışarı çıkartın tema resimlerinin içinde olduğunu göreceksiniz. Sadece uzantısı .png olanları değiştirin diğerlerine dokunmayın.
res/anim içindede animasyon verileri bulunur. güzel bir animasyon gördüğünüzde sizin telefonunuza uyumluysa bu klasöre atabilirsiniz.


SystemUI.apk
System/app içinde bulunur. Bildirim barındaki resimleri içerir. Winrar ile açın res/drawable-hdpi klasörü içindekileri değiştirebilirsiniz.

Updates

zImage yani kernel dosyası içinde bulunur romunuzun sürümüne uygun bir kernel bulun ve bu klasör içine atın. İndirdiğiniz kernel dosyası .tar uzantılıysa winrar ile açıp içindeki zImage dosyasını kopyalayabilirsiniz.

build.prop
system içinde bulunur. Firmware versiyonu Rom ismi gibi bilgileri barındırır. Not defteriyle açın. "ro.build.display.id" bölümüne romunuzun ismini girebilirsiniz.


Sarper v5.3 build.prop (örnek):

Kod:

# begin build properties
# autogenerated by buildinfo.sh
ro.build.id=GINGERBREAD
ro.build.display.id=Sarper v5.3
ro.build.version.incremental=XXJVK
ro.build.version.sdk=10
ro.build.version.codename=REL
ro.build.version.release=2.3.3
ro.build.date=Sun Mar 20 14:46:30 KST 2011
ro.build.date.utc=1300599990
ro.build.type=user
ro.build.user=se.infra
ro.build.host=SEI-28
ro.build.tags=release-keys
ro.product.model=GT-I9000
ro.product.brand=samsung
ro.product.name=GT-I9000
ro.product.device=GT-I9000
ro.product.board=GT-I9000
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.manufacturer=samsung
ro.product.locale.language=en
ro.product.locale.region=GB
ro.wifi.channels=
ro.board.platform=s5pc110
# ro.build.product is obsolete; use ro.product.device
ro.build.product=GT-I9000
# Do not try to parse ro.build.description or .fingerprint
ro.build.description=GT-I9000-user 2.3.3 GINGERBREAD XXJVK release-keys
ro.build.fingerprint=samsung/GT-I9000/GT-I9000:2.3.3/GINGERBREAD/XXJVK:user/release-keys
# Samsung Specific Properties
ro.build.PDA=I9000XXJVK
ro.build.hidden_ver=I9000XXJVK
ro.build.changelist=75655
ro.flash.resolution=720
# end build properties
#
# system.prop for smdkc110
#

rild.libpath=/system/lib/libsec-ril.so
rild.libargs=-d /dev/ttyS0
ro.sf.lcd_density=240
dalvik.vm.heapsize=64m
ro.opengles.version=131072

# Samsung USB default mode
persist.service.usb.setting=0

#
# ADDITIONAL_BUILD_PROPERTIES
#
ro.opengles.version=131072
ro.config.ringtone=01_Minimal_tone.ogg
ro.config.notification_sound=01_Sherbet.ogg
ro.config.alarm_alert=Good_Morning.ogg
ro.url.legal=http://www.google.com/intl/%s/mobile/android/basic/phone-legal.html
ro.url.legal.android_privacy=http://www.google.com/intl/%s/mobile/android/basic/privacy.html
ro.com.google.locationfeatures=1
ro.setupwizard.mode=DISABLED
ro.com.google.gmsversion=2.3_r1
wifi.interface=eth0
wifi.supplicant_scan_interval=15
ro.secdevenc=true
keyguard.no_require_sim=true
ro.com.android.dateformat=MM-dd-yyyy
ro.com.android.dataroaming=false
ro.ril.hsxpa=1
ro.ril.gprsclass=10
ro.config.notification_sound=OnTheHunt.ogg
ro.config.alarm_alert=Alarm_Classic.ogg
media.stagefright.enable-player=false
media.stagefright.enable-meta=false
media.stagefright.enable-scan=false
media.stagefright.enable-http=true
media.stagefright.enable-rtsp=false
dalvik.vm.dexopt-flags=m=y
net.bt.name=Android
dalvik.vm.stack-trace-file=/data/anr/traces.txt


Bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza ve merakınıza kalmış nekadar çok karıştırır araştırırsanız okadar iyi romlar yapacağınızı düşünüyorum.



Gerekli Dosyalar - Sarperkaya@minus
Şifre sorarsa: androidgelistiricileri.com

Mobilyalara

 

 

mobilyalaraBir mobilyadan beklediğiniz herşey ve daha fazlası nedir?

Günümüzde 2012 mobilya modellerine bakarak evimizi yenilemek moda haline geldi. Biz sizlere mobilya modelleri üzerine harika bir katalog sunuyoruz. Arzu ettiğiniz modelleri arzu ettiğiniz fiyata bulabilmeniz mümkündür. Biz sizlere rehberlik yapıyoruz. Mobilyalarınızı yenileme vakti gelmedi mi? Evinizi yenilemek istiyorsanız bu tam size göre bir fırsat! Mobilya firmalarının neredeyse hepsi evini yenilemek isteyen kişiler için oluşturmuş olduğu paket kampanyalar ile pek çok çifti mutlu etmek ile kalmıyor çeşitli ödüllerde sağlıyorlar. İşte tam bu noktada biz sizlere bu kampanyalardan nasıl yararlanabileceğinizi gösteriyoruz.

İstediğiniz her çeşit ve her renge göre dizayn edilmiş mobilyalardan tutun sitemiz üzerinden prefabrik konularında da sizlere yol gösterici bilgiler sağlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda trend olmayı sürdürecek olan yatak odası mobilya modelleri bu yıl muhteşem renk tonlarıyla en çok rağbet gören mobilyalar arasındadır. Beyaz ton'un harika olduğu yatak odası modellerinde sizlere en uygun ve en güzel mobilyaları bulmanızı sağlıyoruz. Oturma odası mobilya modelleri genellikle dünyanızı güzel kılan ve sizlere muhteşem bir yaşam alanı sunan mobilya modelidir. Evinizin boyutlarını kafanıza takmayın! Artık her yaşam ve yer modeline göre mobilya bulabilmeniz mümkün. Size sadece tık uzaklıkta olan mobilyalara.com adresinden bizlere ulaşabilmeniz mümkün.

 

25 Nisan 2012 Çarşamba

Android Cihazınızı Güzelleştirin

Android Cihazınızı Güzelleştirin

Google mobil cihazlar ve tablet bilgisayarlar için geliştirdiği Android işletim sistemi ile Apple'ın başını çektiği piyasaya güzel bir rekabet getirdi. Özellikle son günlerde eski Android Market'in yerini alan Google Play ile hem uygulama sağlarken hem de aynı zamanda film, müzik ve elektronik kitaplara yönelmeyi amaçlayan Google büyük bir atılımla işletim sisteminin yeni fonksiyonlar ve özellikler kazanmasını sağladı.

Eğer sizler de bir Android tablet bilgisayar kullanıyorsanız bazı güzel dokunuşlarla cihazınızı çok güzel bir hale getirerek tamamen kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin tabletiniz öncelikle eğer ki son sürüm Android versiyonu ile beraber gelmemişse yeni sürümleri yükleyebilmek adına bir araştırmaya girişin ve böyle bir olanağınız varsa bu olanağı değerlendirmekten kaçınmayın. Bu tercih hem daha stabil hem de daha özellikli bir işletim sistemi sağlayacaktır zira. Bunun dışında özellikle müzik dinlemeyi seven biriyseniz Android için üretilen belki de dünya üzerindeki en iyi müzik çalar olan PowerAmp isimli programı yüklemenizi öneririm. Program gerek FLAC gerekse mp3 gibi pek çok formatı rahatlıkla çalabilmekte. Bunun dışında ebuddy messenger sayesinde tüm sohbet hesaplarınızı bir arada toplayabilirsiniz.

Elektronik kitaplara ilgili iseniz tabletiniz bu konuda da büyük işlev taşımakta. Örneğin İdefix'in bu konuda ürettiği kitaplık uygulamasını indirerek güzel kitap alışverişi yapabilirsiniz. Bunun yanında Drop Box isimli uygulama ile tüm verilerinizin senkronizasyonunu rahatlıkla sağlayabilmek üzere mükemmel bir çözüm oluşturabilme şansınız da var.

Android cihazınızı güzelleştirmek için daha bu tip pek çok olanağınız bulunmakla beraber kişisel ihtiyaçlarınız dahilinde güzel bir araştırma yaparak Google Play üzerinden yeni uygulamalar indirebilirsiniz.




Uygulama - Little Photo Plugin (APK)

 
Yine bir fotoğraf uygulaması ile beraberiz ama bu seferki biraz daha farklı. Bu uygulama ile fotoğraflarınızı photoshop ile düzenlemiş gibi olacaksınız ama daha az uğraşla. Çektiğimiz veya cihazımızda bulunan fotoğraflar üzerinde düzenleme yapmamızı sağlayan bu program ile artık sizinde siyah-beyaz veya daha canlı bir profil fotografınız olacak. Uygulamanın son sürümü ve full sürümünü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

                                
APK LİNKLERİ

Rengarenk Bir Gökyüzü Macerası Seni Bekliyor!



 

Bir varmış, bir yokmuş…

Masmavi gökyüzünde süzülen uçakların altında bembeyaz bulutlar; bembeyaz bulutların arasında da CurioCity adında gizemli bir şehir varmış.

Yalnızca çocukların derin bir uykuya daldıklarında görebildikleri Curiocity’de çok sevimli, arkadaş canlısı Curioz’lar yaşarmış.

Kimisi uçaklardan bile yükseklere uçan…
Kimisi hızını çitalara verecek kadar hızlı…
Dinozorları kucağında taşıyabilecek kadar güçlü…
Bazıları daracık yerlerden geçebilecek kadar esnek…
Bazılarıysa istediği zaman görünmez olabilen…

Curioz’lar dışında CurioCity’de sonsuza dek arkadaş olabileceğiniz daha bir sürü dost varmış.
Ve Curiocity’deki bu sevimli dostların tüm çocukların yardımına ihtiyacı varmış.
Çünkü Karanlık Kral Karax, tüm dünyayı griye boyamak istiyor, renklerden nefret ediyormuş.
Zavallı Curioz’lar yıllardır Karax ve hizmetkarlarının karanlık güçleriyle tek başlarına savaşıyorlarmış.

Sen de Curioz’ların mücadelesine katıl! Uçağa atla, renkleri topla, dünyayı Kral Karax’ın karanlığından kurtar.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

24 Nisan 2012 Salı

Android Uygulamalarını Bilgisayarınızda Kullanın: Bluestacks




Bilindiği üzere android çığ gibi büyüyen bir sistem halini aldı ve her gün yüzlerce yeni uygulama geliştirilmeye başlandı. Bundan dolayı kalitesiz , beğenmediğimiz uygulamaları bazen boş yere marketten indirip sonra pişman olup geri kaldırdığımız günler hayli arttı. İşte tam da bu noktada tanıttığım bu işlevsel uygulama devreye giriyor. Bu uygulama ile artık istediğiniz uygulamaları 1mobile, getjar, amazone appstore gibi güçlü market uygulamalarından indirip deneyebileceğiz. Hem boş yere vakit kaybı yaşamayacağız hem de bilgisayarımızda android uygulama ve oyunları kullanmanın lüksünü yaşayacağız. Tabiki bu uygulama aynı zamanda android telefonu olmayanların android uygulamaları tanımasınıda sağlamakta. Oldukça işlevsel bulduğum bu uygulamayı isterseniz biraz tanıtalım.

Programı Nerden İndireceğiz?
Programı Bu Adresten İndirebilirsiniz Tıklayın...

Programı Nasıl Kullanacağız?
Programımızı bilgisayara indirdikten sonra kuruyoruz ve kullanmaya başlıyoruz. Program hakkında detaylı bilgi için tanıtıcı videosunu izleyebilirsiniz.


Yazılım - Güncel GPU Driver

Turkcell T20 mimiz için çıkarılmış olan bu güncelleme ile telefonumuzun 2D ve 3D performansında artış olacağını göreceksiniz. Telefonuınuz için hiçbir yan etkisi yoktur. Gönül rahatlığı ile yükleyebilirsiniz. Gözle görülmese bile yinede bir değişiklik olduğunu hissedeceksiniz.
Kuruluma gelince:
-"adreno200.zip" adlı dosyayı hafıza kartınıza atın.
-Daha sonra telefonu kapatın.
-CWM ile rom yükler gibi GPU Driver'ı yükleyin.
Not:Alıntıdır.

Uygulama - Flash Player 11.1


Resim

En son olarak Flash Player'ın 10.1 sürümünü vermiştim. Şimdi ise 11.1 sürümü yayında. 
Normal bir uygulama yükler gibi yükleyeceksiniz.
Zaten uzantısıda .apk şeklinde :)


Flash Player 11.1 İndir

Rehber - Orjinal Rom (Stock-Rom) Kurulumu

Turkcell T20(Huawei U8650) için çıkarılmış olan orjinal romları yüklemek için kullanabileceğiniz rehber...


-Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve depolama birimini açın.
-Hafıza kartınızın içine "dload"(tırnak işaretleri olmadan) adlı yeni bir klasör oluşturun.
-İndirmiş olduğunuz Orjinal Rom dosyasının içindeki "uptade.app" adlı dosyayı "dload" klasörünün içine atın.
-Ardından Depolama Birimin Kapatın ve telefonunuzu normal hale getirin.
-Hızlı önyüklemenin kapalı olduğundan emin olun.(Ayarlar>Uygulamalar>Hızlı Önyükleme)
-Telefonu kapatın.
-Ses Açma(+), Ses Kısma(-) ve Power tuşuna yükleme ekranı gelene kadar basılı tutun.
-5 dakika içerisinde yeni romunuz yüklenmiş olacaktır.
-Şarjınızın %75 ve üstünde olduğundan emin olun.

Uygulama ve Yazılım - T20 için Root Yapımı

Eğer bir önceki yazıda verdiğim CWM Recovery 5.0.2.7 başarılı olarak yapıldıysa aşağıdaki linkten gerekli olan dosyayı indirin ve verilen adımları uygulayarak Root yapımını gerçekleştirin...


-Evet indirdiğimiz .zip uzantılı dosyayı açmadan hafıza kartına atıyoruz
-Telefonu kapatıyoruz.
-Ses Açma + Power düğmesine basarak Recovery moda geçiyoruz
-Recovery Mod'a geçtikten sonra:
-"İnstall zip from sd card" yazısına tıklıyoruz
-Sonra "chose zip from sdcard" a tıklayın ve "Root.zip" i bulup yükleyin
-"İnstall From Sdcard Complete" yazısını gördükten sonra
-"Reboot System Now" diyoruz ve telefon açılınca "SuperUser" adlı uygulama geldiyse işlem tamamdır.



Not:Alıntıdır.

Yazılım - T20 için Clockworkmod Recovery 5.0.2.7

Bildiğiniz gibi telefonumuzda custom-rom (cyanogen, miui, vb.) kullanabilmek için Clockworkmod Recovery kurulu olması gerekiyor.Zip'li rom dosyaları için kullanılır. Bu yazıda bu yazılımın nasıl yükleneceğini anlatacağım...

Evet Arkadaşlar şimdi ilk önce altta bulunan linkten dosyaları indiriyoruz...

Burdan İndir

-Evet şimdi linkte verdiğim dosyayı indirip masaüstüne çıkartıyorsunuz...
-Çıkartıktan sonra telefonunuzu kapatın ve ses kısma(-) ve power tuşuyla telefonunuzu açıyoruz....
-İlk önce içinden driverler çıkıcak sisteminiz neyse ona uygun olan diriveri Android ADB Driverin içine atıcaksınız...
-Bu yolu izliyoruz Bilgisayarım>Özellikler>Donanım>Aygıt Yöneticisi>Android Phone tıklıyoruz Android yazıcak ona sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir diyoruz ve verdiğim "adb_driver" gösterip yüklüyoruz..
-Sonrada Clocworkmod 5.0.2.7(Nirvana).bat tıklıyoruz.Yuklemeye başlayacak ve telefonu yeniden başlatacak başlatacak ve ClocworkMod 5.0.2.7 açılacak direk bu kadar..

Yapamayanlar için videolu anlatim altta.

Cwm5 Yukleme Videolu Anlatim.(ozberk e video icin tesekkur ederim)

Not:Yazı ve video alıntıdır.


22 Nisan 2012 Pazar

Android Cihazlarımızı En Kolay Şekilde Root Nasıl Ederiz?

Android Cihazları Root ve Unroot Yapmak Artık Çok Kolay !...






Açık kaynak kodlu olan mobil platformun en önemli işletim sistemi olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen google’un Android‘i nimetlerinden daha fazla yararlanabilmemiz için Root erişimini sağlayacak kolay ve geniş kapsamlı bir uygulama görücüye çıktı.

Root işlemi için onlarca uygulama mevcut olmasına karşın, her bir uygulama belirli model ve versiyonlara destek veriyordu. Fakat yayınlanan program sayesinde Samsung, HTC, LG, Motorola, Sony Ericsson‘dan tutun da Çin malı markasız ürünlere kadar neredeyse tüm Android cihazlarını tek tıklamayla kolayca rootlayabileceğiz.

Kullanım kolaylığıyla da öne çıkan uygulama Android 1.5, Android 1.6, Android 2.1, Android 2.2, Android 2.3, Android 3.0, Android 3.2 veya Android 4.0.x versiyonlu olması farketmiyor, bir cihazın her türlü versiyonunda root işlemini sorunsuzca gerçekleştirebiliyor.
Uygulamaya Buradan Desteklediği Cihaz Listesinede Buradan Ulaşabilirsiniz.

Not : Bütün işletim sistemlerinde çalışmaktadır.

Uyarı: Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır, yapacağınız işlemler için androidforumun.com hiç bir mesuliyet almaz!

Son bir uyarı; eğer cihazınız HTC marka ve S-ON ise; program cihazınızı rootlamayacaktır. S-OFF olmak için HTC'nin resmi aracını ya da forumdaki diğer konuları ziyaret edebilirsiniz.


HTC One S Recovery Yükleme




Gerekenler:
adb.zip
Recovery.img Dosyası Tıkla İndir

Yapılışı:
Uyarı: Bu işlemleri yapabilmeniz için boot kilidinizin açık olması gerekmektedir. Buradan faydalanarak yapabilirsiniz

1.Telefonunuzun şarjının en az %50 olduğundan emin olunuz.
2.Yukardaki gerekli dosyaları indiriniz.
3.İndirmiş dolğunuz adb.zip dosyasının içindekileri adb klasörü içinde C/ anadizine atıyoruz. Yani dosya şekli aynen şöyle olacak:

Kod:

C:adb


4.İndirmiş olduğumuz Recovery.img Dosyası Tıkla İndir zip dosyasının içindeki r2-modaco-recovery-clockwork-touch-ville.img dosyasını adb klasörüne kopyalıyoruz.
5.Telefonumuzdan Ayarlar>Uygulamalar>Geliştirme>Hata ayıklama modu' nu aktif hale getiriyoruz
6.Telefonu usb ile bilgisayara Yanlızca Şarj Et olarak bağlıyoruz.
7.Bilgisayarımızdan Başlat/Çalıştır/cmd'ye giriyoruz.
8.Karşımıza çıkan siyah ekrana aynen aşağıdakileri kopyalayın yapıştırın ve enter tuşuna basın:

Kod:

cd c:adb


9.Daha sonra yine aşağıdaki kodu siyah ekrana kopyalayın:

Kod:

adb devices


10. Bu komuttan sonra telefonunuzun seri numarası siyah ekranda çıkması gerekli. Eğer çıktı ise aşağıdaki yazanı aynen kopyalayıp enter tuşuna basın:

Kod:

adb reboot bootloader


11.Telefon bootloader modunda tekrar başlamış olmalı . Bundan sonra tekrar aşağıdakini siyah ekrana olduğu gibi kopyalayın ve enter tuşuna basın:

Kod:

fastboot flash recovery r2-modaco-recovery-clockwork-touch-ville.img


12.Bu işlem telefonunuza recovery yükledi. İşlem bitiminde tel yeniden başlar.
13.Kontrol etmek için telefonu tekrar boot modunda başlatıp recoverye girin .


BU REHBER BİR "android"Forumun.Com YAPIMIDIR VE KAYNAK OLARAK AÇIK SİTE ADRESİ VERİLMEDİĞİ SÜRECE YAYINLANMASI YASAKTIR.


Yasal Uyarı:Anlatılanlardan doğabilecek tüm sorumluluk uygulayıcıya aittir ve bu işlemler telefonunuzu garanti dışı bırakır.


16 Nisan 2012 Pazartesi

Netbook, Notebook ve PC'ye Android Yükleyelim





Gerekenler:
Unetbootin İndir
En az 1 gb USB Bellek
ve Yüklemek istediğimiz Android sürüm iso dosyası.

Android-2.2 Froyo










































































android-x86-2.2-r2-asus_laptop.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for ASUS laptops/tabletsNov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.2-r2-eeepc.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for netbooks like ASUS Eee PCNov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.2-r2-motion_m1400.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for Motion M1400 Tablet PCNov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.2-r2-s103t.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for Lenovo Ideapad S10-3TNov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.2-r2-sparta.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for Dell Inspiron Mini Duo platformNov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.2-r2-tegav2.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for atom tablets like Tegav2/Viewpad10Nov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.2-r2-tx2500.iso
İNDİR
Android-x86 2.2-r2 live & installation iso for HP Pavilion tx2500Nov 23, 2011 4:41 AMChih-Wei Huang









Android-x86-2.3-Gingerbread
























































android-x86-2.3-RC1-asus_laptop.iso
İNDİR
Android-x86 2.3-RC1 live & installation iso for ASUS laptops/tablets.Nov 23, 2011 4:42 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.3-RC1-eeepc.iso
İNDİR
Android-x86 2.3-RC1 live & installation iso for netbooks like ASUS Eee PC.Nov 23, 2011 4:42 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.3-RC1-tegav2.iso
İNDİR
Android-x86 2.3-RC1 live & installation iso for atom tablets like Tegav2.Nov 23, 2011 4:42 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.3-RC1-tx2500.iso
İNDİR
Android-x86 2.3-RC1 live & installation iso for HP Pavilion tx2500.Nov 23, 2011 4:42 AMChih-Wei Huang
android-x86-2.3-RC2-amd_persimmon.iso
İNDİR
Android-x86 2.3-RC2 live & installation iso for AMD persimmon platform.Nov 23, 2011 4:42 AMChih-Wei Huang









Android-x86-3.2-Honeycomb














































android-x86-3.2-RC2-amd_brazos.iso
İNDİR
Android-x86 3.2-RC2 live and installation iso for AMD Brazos platform like MSI 110W tabletNov 23, 2011 4:40 AMChih-Wei Huang
android-x86-3.2-RC2-asus_laptop.iso
İNDİR
Android-x86 3.2-RC2 live and installation iso for some ASUS Laptops/TabletsNov 23, 2011 4:40 AMChih-Wei Huang
android-x86-3.2-RC2-eeepc.iso
İNDİR
Android-x86 3.2-RC2 live and installation iso for ASUS Eee PC familyNov 23, 2011 4:40 AMChih-Wei Huang
android-x86-3.2-RC2-tegav2.iso
İNDİR
Android-x86 3.2-RC2 live and installation iso for Tegatech Tegav2Nov 23, 2011 4:40 AMChih-Wei Huang









Android-x86-4.0-İce Cream Sandwich
























































android-x86-4.0-RC1-amd_brazos.iso
İNDİR
Android-x86 4.0-RC1 live and installation iso for AMD Brazos platformFeb 27, 2012 3:38 AMChih-Wei Huang
android-x86-4.0-RC1-asus_laptop.iso
İNDİR
Android-x86 4.0-RC1 live and installation iso for ASUS Laptops/Tablets.Feb 27, 2012 3:38 AMChih-Wei Huang
android-x86-4.0-RC1-eeepc.iso
İNDİR
Android-x86 4.0-RC1 live and installation iso for ASUS Eee PC familyFeb 27, 2012 3:38 AMChih-Wei Huang
android-x86-4.0-RC1-s103t.iso
İNDİR
Android-x86 4.0-RC1 live and installation iso for Lenovo s103t tabletFeb 28, 2012 8:26 AMChih-Wei Huang
android-x86-4.0-RC1-tegav2.iso
İNDİR
Android-x86 4.0-RC1 live and installation iso for Tegav2 (Atom N455 tablet)Feb 27, 2012 3:38 AMChih-Wei Huang



Yapılışı


1.Unetbootin uygulamasını ve yüklemek istediğimiz ve bize bilgisarımıza uyan Android sürümünü yukardan indirip masa üstümüze atıyoruz.
2.USB belleğimizi bilgisayara takıp fat32 olarak hızlı biçimlendiriyoruz.
3.Unetbootin uygulaması çalıştırıyoruz.

4.Diskimage yazan yeri işaretleyip ... olan yere tıklıyoruz ve indirmiş olduğumuz .iso dosyasını seçiyoruz.
5.Daha sonrasında USB Sürücüsü olarak usb belleğimiz hangi harfte ise o harfi seçiyoruz ve tamam diyip işlemlerin bitmesini bekliyoruz.
6.İşlem bitince bilgisayarımızı yeniden başlatıp bootloader modunda açıyoruz. (genelde f tuşu kombinasyonları ile açılır bu mod)
7.Bootloader modunda usb belleğimizi seçip enter tuşuna basıyoruz.
8.Karşımıza resimdeki gibi bir menü geliyor.

9.Bu menüden ilk şıkkı yani Lıve SD-Run Android without İnstallation yazanı seçip enter tuşuna basıyoruz ve işlemlerib bitmesini bekliyoruz.
10.Eğer bilgisayarımız ile uyumlu ise sorunsuz şekilde açılıyor android sistemimiz.
11.Sorunsuz şekilde açılan sürüm ve modeli isterseniz Kalıcı olarak işletim sisteminizde yapabilirsiniz. Bunu İnstall Android To Harddisk seçeneği ile yapabilirsiniz.

Önemli Not:
Anlatım usbden yürütme içindir .
Her Bilgisayar için uyumlu olamayabilir kendiniz uyumlu olanı yukardaki seçeneklerden bulmalısınız.
Ben HP compaq mini netbook modeline 2.2, 2.3,3.2 ve .4.0 modellerini yükledim ve çalıştırdım sadece internet sorunu vardı.
Tüm modellere uyumlu olan sadece aşağıdaki 2.2 froyo sürümü vardır.















android-x86-2.2-generic.iso
İndir
Android-x86 2.2 live & installation iso for generic x86 PC/notebook/netbook/tabletNov 23, 2011 4:46 AMChih-Wei Huang


BU REHBER BİR "android"Forumun.Com YAPIMIDIR VE KAYNAK OLARAK AÇIK SİTE ADRESİ VERİLMEDİĞİ SÜRECE YAYINLANMASI YASAKTIR.



 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab