27 Nisan 2012 Cuma

ClockworkMod Recovery ile Hafıza kartında Ext3 Partition Hazırlamak


Teknik Bilgi;

App2SD, App2SD+... vb. her ne olursa olsun ROM konularında görmüşsünüzdür bu ibareleri. Basitçe Android dahili hafızasını NAND hafızadan SD karta taşıma işlemidir. ROM hafızası düşük telefon için çok güzel bir yöntemdir. Bu özelliği kullanmak için Linux tabanlı işletim sistemimiz Android' te Linux Extended Filesystem (ext) partition hazırlamamız gerekiyor. 4 adet Ext çeşidi var, bunlar ext, ext2, ext3 ve ext4. En son olan Ext4 en hızlısı fakat her ROM tarafından desteklenmiyor. Bu yüzden biz ondan bir önce olan ext3 yapıyoruz. ext3' ü Apps2SD+ desteği olan her rom tanır. Eğerki romunuz Ext4 te tanıyorsa, Apps2SD+ uygulaması ile ext3 partition' ı anında ext4' e çevirebilirsiniz. BU İŞLEM BÜTÜN ANDROİD TELEFONLAR İÇİN ORTAKTIR. MODEL AYIRT ETMEZ.

ClockworkMod Recovery ile Hafıza kartında Ext3 Partition Hazırlamak


Dikkat: Hafıza kartındaki herşey silinecek.

- ClockworkMod Recovery' e girin.

- advanced menüsüne girin.

- Partition SD Card seçeneğini seçin.

- Oluşturacağınız ext partition' ın boyutunu seçin. Seçenekler 128M, 256M, 512M, 1024M, 2048M or 4096M. Benim önerim 1024M olması. Ama siz bilirsiniz. Hafıza kartından ne kadar yer ayırmak istiyorsanız ona göre seçebilirsiniz.

- Swap Size olarak 0M seçin.

- Partition işlemi yapılacaktır.

Yukarıda anlatılanları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Tekrar söylüyorum, bu işlem telefon modeli farketmez. Sadece aşağıdaki videoda HTC HD2 kullanılmış ve bu modelde Recovery' e girmek diğer modellerden farklı. Siz Recovery' e bildiğiniz yöntem ile gireceksiniz.


Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab