27 Eylül 2012 Perşembe

İnceleme - En Popüler Sosyal Uygulamalar - 1


1)En Popüler olan tabi ki de Facebook :

Google Play Linki : Facebook Android Uygulaması

Neredeyse 1 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook için popülerlik artık bitti bir ihtiyaç haline geldi diyebiliriz. Ninelerimiz, dedelerimiz hariç çevremizdeki herkesin bir(hatta birden fazla) Facebook hesabı olduğunu düşünürsek ilk sırayı hak etmemesi için hiç bir neden yok. 

Kullanıcıların arkadaşlarını takip etmesi, onların paylaştığı durum, yazı, resim, video vb. gönderilere yorum yapması ve beğen butonu ile bunu beğenmesi Facebook'u popüler yapan şeylerin başında geliyor.
Mobil dünyada da akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarına indirdiği ilk 3 uygulamadan 1'i olan Facebook'un Android pazarındaki yeri gerçekten büyük.

Facebook'un Google Play Store'daki istatiklerine gelirsek 100.000.000 ile 500.000.000 arasında indirilme grafiğine sahip olan Facebook bu konuda liderliğini sürdürüyor.

Güncellemelerle biraz daha yavaşlasa da hala 1 numara olan Facebook kullanıcılara artık telefonları üzerinden oyun oynama imkanını da sunuyor.

Bir kaç ekran görüntüsü ile Facebook'un android uygulamasını inceleyelim :
Gördüğümüz gibi Ana Sayfa PC üzerinden giriş yapılmış gibi bir izlenim uyandırıyor ve gereksiz olan reklam, arkadaş önerileri gibi şeyleri kaldırıyor.

Ana Sayfa

Profil sayfası ise kapak fotoğrafı güncellemesi ile gerçekten göze hoş geliyor.

Profil Sayfası

Sohbet ve mesajlar bölümü ise Facebook'un en çok indirilme nedenlerinden biri. Online olan arkadaşlarınız ile mobil olarak mesajlaşmanızı sağlayan Facebook Android Uygulaması 

bu özelliği ile bir adım öne çıkıyor.

Sohbet
Mesajlar























Site fonksiyonları Kaynak:wikipedia
  • Fotoğraflar 
Fotoğraflar uygulaması ile kullanıcılar kendi aralarında fotoğraflarını, kendilerini ve arkadaşlarını da üzerine etiketleyerek sunabilmektedir. Bazı gizlilik sorunları nedeniyle facebook, fotoğrafların görüntülenmeleri üzerinde bazı sınırlamalar koymuştur. Ağustos 2007 itibariyle; Facebook'da 31.31 milyar fotoğraf bulunmaktadır, bu da kişi başı 31 fotoğrafa denk gelmektedir. Fotoğraflar herkes tarafından görülebilir, ancak gerekli ayarlamalar yapıldığı takdirde hiçbir kullanıcı tarafından da görüleyebilir.
  • Armağanlar
Armağanlar, Facebook'un Şubat 2007 tarihinde yaptığı bir uygulamadır. Kullanıcılar birbirlerine küçük ikonlardan oluşan hediyeler gönderebilmektedir. Bu ikonlar Apple tasarımcısı Susan Kare tarafından tasarlanmaktadır, ve kullanıcılar bu hediyeleri gizli ya da açıkça vermektedir. Kullanıcılar isterse "hediyeler" kutusunu profillerinde de gösterebilir. Kullanıcılar hesaplarının açılmasıyla ücretsiz bir hediye verme hakkına sahiptir; bundan sonraki hediyeler ise 1 dolar ile ücretlendirilmektedir. Hediyelerin %50'si [[sevgililer günü]]nde verilmektedir.
Bunun yanı sıra, [[Zachary Allia]] tarafından geliştirilen "Free Gifts" uygulaması gibi uygulamalarla, ücretsiz olarak da hediye gönderilebilmektedir.
  • Pazar Yeri 
Mayıs 2007 itibarıyla; Facebook Marketplace (Facebook Pazar Yeri) uygulamasıyla; satılık eşyalar, kiralık/satılık ev, işler ve diğerleri olmak üzere bir market ortamı yaratmış ve burada kullanıcıların birbirleriyle alışveriş yapmasını sağlamıştır. Bu hizmetleri ücretsizdir.Facebook'un fotoğraflar uygulamasıyla kullanıcılar kendilerinin ve arkadaşlarının resimlerini paylaşmaktadır. Bu hizmetten ozellikle üniversite ogrencileri yararlanmaktadırlar. Bircok ogrenci kitap ve okul eşyalarını facebook dolayısıyla satmaktadırlar. Ayrıca kiralık daireler ve evler de facebook dolayısıyla markete konmuştur.
  • Dürtmeler 
Pokes (Dürtmeler) uygulaması ile bir kullanıcının diğer bir kullanıcıyı dürterek diyalog kurmasını sağlamaktadır. Bazen bu merhaba anlamına gelse de, aynı işi yapan X Me ve SuperPoke gibi facebook uygulamaları da bulunmaktadır. Bu uygulamalar, dürtme işlemini değişik varyasyonlarda yapılmasını sağlamaktadır.
  • Etkinlikler 
Etkinlikler uygulaması ise; kullanıcıların arkadaşlarını belli buluşma oluşturabilir ve diğer kullanıcılar da bu etkinlikler için [[RSVP]]'lerini bildirebilirler.
  • Video 
Facebook'un video uygulaması ise; kullanıcıların birbirlerine YouTube ve benzeri sitelerdeki videoları göndermelerinin yanı sıra; özel mesajlar da dahil olmak üzere video kamerasıyla görüntü kaydederek bunu mesaj olarak göndermesini sağlamıştır.
  • Uygulamalar
24 Mayıs 2007 itibarıyla; Facebook, [[Facebook Platform]] adını verdiği altyapısı ile geliştiricilerin Facebook ile etkileşimli uygulamalar yaratmasına olanak sağlamıştır. Uygulamalar, [http://developers.facebook.com/ Facebook API] ile kolayca geliştirilebilir. 11 Ekim 2007 itibarıyla, facebook'da 5500 üzerinde uygulama mevcuttur.
 

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab