17 Haziran 2011 Cuma

Custom Romlar Yükleme

CUSTOM ROMLAR YÜKLEME

Arkadaşlar yedeğimizide aldığımıza göre şimdi sıra farklı romların nasıl yükleneceğini anlatmada.
1-Öncelikle yükleyeceğiniz romun sd kart bölümlendirmesine göre Linux bir işletim sisteminde ya da gparted programıyla sd kartımızı bölümlendiriyoruz.
*d2ext romlar için : x gb fat32/1gb ext4/300 mb ext4/100 mb swap(takas alanı)
*a2sd romlar için : x gb fat32/1gb ext3
*d2w romlar için : x gb fat32/1gb ext3
2- Bölümlendirmeden sonra sd kartımızın fat 32 olan kısmına indirdiğimiz romu zip dosyası olarak atıyoruz.
3-Daha sonra telefonumuzu “clockwork mod” da açıyoruz üstte yedek almada anlatıldığı gibi.
4-“clockwork mod” da öncelikle “full wipe” işlemini şu şekilde yapıyoruz.
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-advanced
-wipe dalvik cache
-wipe battery stats

5- Eski romumuzun kalıntılarından kurtulduktan sonra “clockworkmod” daki “install zip from sdcard” seçeneğine tıklıyoruz.
6- Çıkan 4 seçenekten “choose zip from sdcard” ı seçiyoruz.
7-Karşımıza romun adının olduğu dosya gelecek buradan o dosyayının üzerine tıklayıp çıkan seçeneklerden “yes”i seçip yüklemeyi başlatıyoruz.
8-Rom yüklemesi bitene kadar bekleyip bitince “geri” tuşuna basıp “reboot system now” seçeneğine tıklıyoruz ve teli yeniden başlatıyoruz.
9-Yeni rom kurulduğunda romun sisteme yerleşmesi uzun sürebilir. Yani telefonunuzun ilk açılması en fazla on dakika falan sürer. Eğer on dakikadan fazla bir beyaz htc logosunda bekleme olursa muhtemelen rom uyumsuzdur. Başka bir romu sd karta atarak tekrar deneyiniz.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab