17 Haziran 2011 Cuma

Hafıza Kartı Bölümlendirme

GPARTED YÖNTEMİ İLE HAFIZA KARTINI BÖLÜMLENDİRME

1-Önce şu linkten g parted programını indiriyoruz. http://sourceforge.net/projects/gparted/...o/download
2- Daha sonra indirdiğimiz iso dosyasını usb belleğe atmak için tuxboot programını şu linkten indiriyoruz. http://sourceforge.net/projects/tuxboot/...e/download
Resim
3- Tuxboot programını çalıştırıp sol üstteki seçim alanından "gparted-live stable" kısmını seçiyoruz.
4-Sağ alltaki "..."kısmına tıklayıp indirdiğimiz gparted iso dosyasını seçiyoruz.
5-"Type" kısmından "usb sürücüsü" seçili olacak
6-"Drive" kısmından ise usb belleğiniz hangi harfte ise onu seçiyoruz.
7-"Tamam" diyerek iso dosyasınız sd karta yakıyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz.
8-İşlem bitince bilgisayarımızı bootloader modunda açıp karşımıza çıkan seçeneklerden "usb" olanı seçiyoruz ve gparted programı başlıyor.
9-Karşımıza bir sürü yazı çıkacak dil seçme bölümüne kadar "enter" tuşuna basıp dil seçerken "31" yazıp entere basıyoruz Türkçe için.
10-Karşımıza bölümlendirme ekranı çıkıyor burdan rom türümüze göre bölümlendirme yapıyoruz.

A2SD ROM İÇİN: Xgb FAT32+1gb EXT3
D2EXT ROM İÇİN: Xgb FAT32+1gb EXT4+ 300 mb EXT4 +100 mb SWAP(takas alanı)
D2W ROM İÇİN:Xgb FAT32+1 gb EXT4


NOT : BU REHBER KENDİ DENEYİMLERİMDEN YOLA ÇIKARAK YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLAR İÇİN YAPILMIŞTIR. ANLATIMLAR ALINTI DEĞİLDİR İZNİM OLMADAN VEYA KAYNAK BELİRTMEDEN KULLANILAMAZ .

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab