17 Haziran 2011 Cuma

Sorular ve Cevaplar İle Desire Hakkında Faydalı Bilgiler

TELEFONUMU ROOT ETMEK VE CUSTOM ROM YÜKLEMEK GARANTİMİ BOZAR MI?
CEVAP: Forumdan bir arkadaşımızın root lu desiresini yedeğini aldığı orijinal rom ile servise gönderdiğini ve telefonda yapılan işlemlerin garanti kapsamında karşılandığını belirtmekte fayda var. Ayrıca ülkemizdeki desire yetkililerinin diğer cihaz servislerine göre bu olaylara daha olumlu yaklaştığı biliniyor. Fakat bu anlattıklarım garanti her şey için gerekli izlenimi vermemeli söyleki eğer cihazı root edip sonra overclock yapacağım diye güç ayarlarıyla,cpu hızıyla falan oynayıp telin hurdaya dönüşmesine sebeb olursanız bilinki hiçbir garanti sizi kurtaramaz. Ya da tam root ederken bilgisayarda yaşadığınız elektrik kesintisi yüzünden telefonunuz duvar olduysa bunuda garanti kapsamaz. Benden uyarması telefonu root ettiyseniz ilk yapmanız gereken orijinal romun yedeğini almak olsun. Dünyanın bin türlü hali var ne olur ne olmaz…

Resim

2-ARKADAŞIMIN ORJİNAL VODAFONE ROM YEDEĞİNİ TELEFONUMA YÜKLEMEM MÜMKÜN MÜ?
CEVAP: Evet mümkün yapmanız gereken adımlar şunlar:
-Eğer önceden aldığınız bir rom yedeği varsa o rom yedeğinin ismini orijinal vodafone rom yedeğinin ismiyle değiştirip sd kartınınızın “clockworkmod” klasörünün içindeki “backup” klasörü içine atın.
- Daha sonra telefonunuzu recovery moda açarak clcokwork moddaki restore seçeneğini seçip kopyaladığımız rom insinin üstüne tıklayın.
-Yükleme bitene kadar bekleyin.

*Eğer elinizde kendi cihazınızdan alınmış hiç rom yedeği yoksa önce bir tane rom yedeği alıp yukardaki işlemi tekrarlayın.

Not: Rom yedeğinizi şurda bulabilirsiniz sd kart/clockworkmod/backup
Rom yedek ismi şuna benzer “2011-04-01.12.29.58”

3-TELEFONUMU ROOT ETMEDEN TEMA YÜKLEMEM MÜMKÜN MÜ?
Resim

CEVAP: Evet eğer temadan kastınız arayüzü değiştirmek ise bunu çeşitli launcher programları ile yapabilirsiniz.
En popular launcher programları şunlardır:
-Go launcher
-Adw launcher ex
-Launcher pro

4-TELEFONUMU ROOT ETTİM AMA HALA ORJİNAL ROM KULLANIYORUM ACABA 2.3 GÜNCELLEMESİNİ ALMAM MÜMKÜN MÜ?

CEVAP: Malesef root lu telefonlar OTA denilen kablosuz güncellemeleri görürler fakat kuramazlar. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü yabancı forumlar rootlu cihazı güncelleştireyim derken telefonu çöp olan kişilerle dolu. Ben görevimi yapıp uyarayım yok kardeşim ben denerim birşey olmaz diyorsanız denemesi bedava. Tongue

5-GOLD CARD NEDİR NE İŞE YARAR ACABA KUYUMCUYA GİTSEM BOZDURABİLİR MİYİM ? Tongue
CEVAP: Gold Card ülkemizdeki vodaone Türkcell gibi şebeke sağlayıcılarının sattığı telefonlara orijinal rom yüklemek için gerekli bir işlemdir. Yani bir sonraki soruda anlatılanları uygulamak için yapılması mecburidir. Forumda nasıl yapıldığı ile ilgili yönergeler mevcut fakat ben bilinmeyenlerden bahsedeyim.
GOLDCARD bir kere yapılır bir daha yapmaya gerek yok düşüncesi YANLIŞ. Eğer gold card yaptıktan sonra kartınızı biçimlendirirseniz Goldcard falan kalmaz bunu bizzat ben denedim kendi deneyimimi paylaşıyorum. KESİNLİKLE SD KARTINIZI GOLD CARD YAPTIKTAN SONRA BİÇİMLENDİRMEYİN YA DA BİÇİMLENDİRDİKTEN SONRA GOLD CARD YAPIN ÇÜNKÜ KART BİÇİMLENDİRMEDE GOLD CARD ÖZELLİĞİ KAYBOLMAKTADIR!!!

6- TELEFONUMU ROOT ETTİM FAKAT BEĞENMEDİM TEKRAR ORJİNAL ROMA DÖNMEM MÜMKÜN MÜ?(UNROOT)

CEVAP: Evet telefonunuzu tekrar orjinal roma döndürmeniz mümkün fakat bu yüzde yüz çalışan bir sİstem değil. Forumda önerdiğim yöntemle 4 arkadaşımız orjinal roma dönerek market güncelleştirmesine kadar aldılar. Fakat root ne kadar riskli bir işse Unroot da o kadar riskli bir iştir. Aşağıda anlatılanları uygularken doğabilecek her türlü zarar uygulayıcıya aittir.

YÖNERGELER

NOT : BU İŞLEMLERİ YAPABİLMEK İÇİN SD KARTINIZ GOLD CARD OLMALI
Öncelikle aşağıdaki dosyayı indirin:
https://rapidshare.com/files/461400579/exorcist26.zip
Şimdi cihazımızı orjinal ROOTSUZ 2.1 sürümüne indireceğiz.

Downgrade(yazılım düşürme)
1-Bilgisayarımızda HTC sync yoksa yüklüyoruz .
2-İndirdiğimiz zip dosyasını uygun bir yere çıkarıyoruz.
3-Cihazımızı usb den "yanlızca şarj et" olarak bilgisayarımıza bağlıyoruz.
4-Çıkardığımız dosyalar içerisinden "win-down.bat" ı çalıştırıyoruz sürekli "devam etmek için bir tuşa basın" yazısını görünce herahangi bir tuşa basarak işlemi devam ettirin.
5-İşlemler sonrasında cihazımız bootloader modunda açılacak ve "do you want to update from image file?" "image dosyasından güncelleme yapmak istiyor musunuz?" gibi bir yazı gelecek "vol up+ yes" ve "vol down - no" seçeneklerinden eveti seçin daha sonra bütün işlemleri cihaz kendi yapacak işlemler bittikten sonra hafıza kartınızı siliniz . (sadece silin kesinlikle biçimlendirmeyin)

Orjinal vodafone roma geçiş:
Link: http://www.mediafire.com/?oy1m2dewkt951pf
-Hafıza kartınızı boşaltın fakat biçimlendirmeyin!!!
-Yukarıdaki indirdiğiniz dosyayı aynen sd kartta koplayın.
- Teli yeniden ses kapatma+power tuşu ile bootloader modunda açın onaylama sorulduğunda ses açma tuşu ile onaylayın.
- Bu yüklemenin sonunda cihazınız orijinal vodafone roma dönmüş olacak.
- Eğer cid hatası alırsanız sd kartınızı tekrar goldcard yapın.


NOT: REHBER İHTİYAÇ DUYULURSA GÜNCELLENECEKTİR. LÜTFEN BU ANLATILANLAR DIŞINDA AKLINIZA TAKILAN SORULARI KONU ALTINA YAZINIZ. EN KISA SÜREDE GERİ DÖNÜT VE ANLATIM YAPILACAKTIR.

NOT : BU REHBER KENDİ DENEYİMLERİMDEN YOLA ÇIKARAK YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLAR İÇİN YAPILMIŞTIR. ANLATIMLAR ALINTI DEĞİLDİR İZNİM OLMADAN VEYA KAYNAK BELİRTMEDEN KULLANILAMAZ .

***UYARI: KONULARIMDA ANLATILANLARDAN DOĞABİLECEK TÜM SORUNLAR UYGULAYICIYA AİTTİR HİÇBİR ŞEKİLDE MESULİYET KABUL EDİLMEZ***

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab