17 Haziran 2011 Cuma

Desre Tema Hazırlama ve Yükleme

Evet arkadaşlar belki bir çoğumuz androidde nasıl tema hazırlanacağını biliyor ama bilmeyenler için birde ben anlatayım dedim. Temamızı UOT kıtchen denilen tema hazırlama sitesinde hazırlayacağız.

Not:
Bu işlemleri yapabilmek için root olmak gerekir. Root olmayanlar denemesin.

Gereken Malzemeler:
- Root Explorer
-framework-res.apk
-SystemUI.apk===> Sadece Gingerbread romlarda gerekli
- com.htc.resources.apk===>Sadece Gingerbread romlarda gerekli.

Yapılışı
-Önce Root explorer isimli dosya yöneticisi ile romun içindeki system klasöründen yukarıdaki ismi geçen dosyaları bulup sd kartımızın ana dizinine kopyalıyoruz. Eğer android sürümünüz 2.2 ise sadece framework-res.apk isimli dosyayı kopyalıyorurz. 2.3 ise üçünüde gerekli.
-Daha sonra sd kartımızdaki üç dosyayı bilgisayarımızın masa üstüne atıp http://uot.dakra.lt/kitchen/ isimli siteye giriyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.

Resim

- Bu ekrandan temamızı yaratmaya başlıyoruz. Eğer pil göstergemizi değiştirmek istiyorsak Battery yazan bölümdeki "Use this Mod" ibaresini seçiyoruz ve istediğimiz pil göstergesini seçip. Devam etmek istiyorsak diğer alanlarıda bu şekilde yapılandırıp kullanmak istediğimiz modları tek tek seçip "File Upload" kısmına kadar ilerliyoruz.
-File upload kısmında eğer sistemimiz 2.2 ise sadece framework-res.apk dosyasını upload ediyoruz eğer 2.3 ise 3 dosyayıda upload ediyoruz.
-Upload işlemi bittikten sonra son basamak olan "SUMMARY" kısmına tıklayıp. Orda karşımıza çıkan "Submit Work To Kıtchen" sekmesine tıklayıp temamızın hazırlanmasını bekliyoruz.
Aşağıdaki iki resim son aşamayı anlatıyor .


Resim

NOT: Summary kısmında tüm özellik renkleri resimdeki gibi yeşil olmak zorunda. Eğer turuncu renk var ise arada sisteminizle uymayan bir özellik var demektir. Turuncu renge sahip özellik hagisi ise iptal ediniz.

2.2 Sistemlilerin değiştirebilceği özellikler:
-Pil simgesi
-Mesaj surat iconları (Emoticons)
-Black statüs bar iconları(Black status bar icons )
-Pencere animasyonları (window animations)
-Yazı fontları(font pack)
-Açılış animasyonları (boot animations)

2.3 sistemliler yukardakilere ilaveten
-glow animations renklerini değiştirebilirler.

YÜKLEME

-Sitede hazırlanan tema pakedimizi indiriyoruz.
-İnen zip dosyasını sd karta atıyoruz.
-Daha sonra telefonumuzu recovery modda açarak rom yükler gibi yüklüyoruz. (install zip from sd card)
-Telefonuzu yükleme bitince baştan başlatıyoruz.


UYARILAR
BU ANLATTIKLARIMI KENDİM DEFALARCA UYGULAYIP BAŞARILI OLDUM . UYGULAMADAN DOĞACAK HERHANGİ BİR SORUNDAN UYGULAYICI SORUMLUDUR. ANDROİDE FAZLA AŞİNA OLMAYANLARIN DENEMEMESİ ÖNERİLİR.

NOT : BU REHBER KENDİ DENEYİMLERİMDEN YOLA ÇIKARAK YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLAR İÇİN YAPILMIŞTIR. ANLATIMLAR ALINTI DEĞİLDİR İZNİM OLMADAN VEYA KAYNAK BELİRTMEDEN KULLANILAMAZ .

***UYARI: KONULARIMDA ANLATILANLARDAN DOĞABİLECEK TÜM SORUNLAR UYGULAYICIYA AİTTİR HİÇBİR ŞEKİLDE MESULİYET KABUL EDİLMEZ***

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab