11 Temmuz 2012 Çarşamba

Yeni Android Sürümünde Gelişimin Sonu Yok



Bundan on sene önce elimizdeki mıknatıslı ekranı ile bize gülümseyen eski moda cep telefonumuza bakarak, bu aletin gelişimleri sonucunda en büyük eğlence aracı haline geleceğini hiçbir şekilde tahmin edemezdik. Sadece yılan oynayarak, yahut yüklettiğimiz yeni zil sesleri arasında seçimler yaparak kendimizi eğleyebildiğimiz o eski moda cep telefonları ilk başta renkli ekranlara kavuştular. Sonra fotoğraf makineleri eklendi, ardından daha iyi fotoğraf makineleri ve geniş alana sahip hard diskler ile geliştirildiler. Tabii bunların hepsi Android işletim sistemi sayesinde yapıldı. Günümüzde ise hem işletim sisteminin, hem de telefonların gelişim aşamaları hayallerin ötesine geçerek bize akıllı telefonları sundular. Artık cep telefonumuz ile hava sıcaklığını ölçebiliyoruz, yahut etraftaki sesleri kaydedip üzerlerinde oynayabiliyoruz, hatta bazı insanlar cep telefonları ile film dahi çekiyorlar. Bir bilgisayar yahut bir fotoğraf makinesinin tüm özelliklerini barındıran bir telefona sahip olmayı kim istemez ki?

Mıknatıslı ekranda oynar iken büyük zevk aldığımız ve kendi aramızda en çok puanı kimin yapacağına dair bahislere tutuştuğumuz yılan oyunu, günümüzde yerini üç boyutlu ardılına bırakmış durumda. Hem artık cep telefonu oyunlarından bahsetmeye başladığımızda, Android uygulamaları neticesinde pek çok bilgisayar oyunundan bahseder olduk. Artık Android işletim sistemine sahip bir telefonu olan her insan, istediği oyunu cep telefonunda oynayabilme imkanına sahip. Bu oyun ister nostaljiyi yaşatmak babından yılan olsun, isterse pek aksiyonlu ve pek vurdulu kırdılı bir FPS oyunu olsun, her zevke hitap eden Android uygulamaları sayesinde hepsine ulaşmak mümkün. Hem oyun, hem eğlence, hem de bir sürü yeni özellik neticesinde hayal gücü besleme vaatlerinde bulunan bu yeni nesil telefonlar neredeyse her insana hitap eder durumdalar.

Özellikle yeni Android sürümü ile, yapabileceklerine sınır koyulamayan akıllı telefon teknolojisinin gelişimi her ne kadar hayal edilemeyecek boyutlara gelmiş olursa olsun; halen bu teknoloji geliştirilmekte ve hayal gücünün sınılarını çoktan aşmasına rağmen halen imkansızın var olmadığını göstermeye çabalamakta. Uygulama yaratıcılarının sadece cep telefonu markalarının çalışanları ile sınırlı olmaması, yani kod yazmaktan anlayan herkesin bir adet Android uygulaması yaratabileceği de düşünülürse, Android işletim sisteminin gelişim sınırı dünyadaki insanların sayısı ile doğru orantılı olacaktır. Bu oranın bu denli büyük olmasına imkan tanıyan açık kodlu yazılımlara da büyük bir şükran borçlu olduğumuzu unutmamak lazım.

Hal böyle iken ve nerede ise her teknoloji manyağı bu telefonlara Android uygulamaları hazırlamak ile meşgul iken ortaya çıkan başka bir uygulama ise; kod yazmayı bilmeyenlerin dahi Android uygulamaları yaratabilmelerine olanak sağlar bir nitelikte. Sadece uygulamanın ne ile alakalı olacağını ve ne işe yarayacağını belirliyorsunuz ve bahsedilen uygulama gerisini hallederek size özel ve sizin istediğiniz şekilde bir Android uygulaması yaratıyor. Gelişimin sonu yok ve özellikle yeni Android sürümünün kullanıcılara sağladığı bu geniş, hatta sonsuz gelişim imkanı da bu sonsuzluğun tasdikinden başka bir şey değil.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab