30 Mayıs 2012 Çarşamba

En İyi 10 Dosya Yöneticisi - 1

 

Android işletim sistemli telefonların İos ve WP7'den en önemli üstünlüklerinden biri hiç kuşkusuz harici SD kart desteği vermesi. Bu özellik sayesinde telefonlarımızı adeta bir USB bellek gibi kullanabilmekte istediğimiz herşeyi kopyalayıp silebilmekteyiz. Hal böyle olunca android telefonların en büyük yardımcılarından birisi hiç kuşkusuz dosya yönetim uygulamaları oldu. Peki hangi dosya yönetim uygulamalarını kullanmalıyız bu kadar çok uygulama içerisinde ? Bizim isteklerimize en iyi hangisi yanıt verir? İşte tüm bu soruların cevabını bulmak için en iyi 10 dosya yönetim uygulamasını masaya yatırdık.

1.Root Explorer

Root ExplorerRoot Explorer

 

Hiç kuşkusuz android telefon kullanıcılarının en fazla kullandığı dosya yönetim uygulamalarından birisi olan Root Explorer'ın diğerlerinden en büyük farkı sistem dosyalarına erişebilmesi. Root Explorer ile sistem dosyalarında istediğiniz değişiklikleri yapabilir , istemediğiniz sistem dosyalarını rahatça silip yerine yenilerini ekleyebilirsiniz. Uygulama çok işlevsel olmasına rağmen malesef ücretsiz sürüme sahip değil ama ücretini gerçekten hakediyor.

Google Play'den İndir Root explorer

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. File Expert

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip bu uygulama dosya yöneticisi ihtiyacınızı hiç kuşkusuz karşılayacaktır. File Expert Dropbox, Baidu cloud, Box.net gibi bulut depolama sistemlerinede destek vermesi onun en büyük artılarından biri. Ayrıca uygulamamızın tema desteği de bulunuyor. İstediğiniz temalar ile kullanıcılara özelleştirme imkanı sunması ve uygulamanın ücretsiz olarak Google Play'den indirilebilmesi de diğer olumlu özelliklerinden. Uygulamanın ayrıca birde pro sürümü mevcut. Pro sürümünde sistem dosyalarına erişim özelliğide bulunmakta.

Google Play'den İndir File Expert

 

Bir Beko Teknik Servis Hikayesi



 

Hayatta her şeyin olduğu gibi beyaz eşyalarında bir kullanım ömrünün olduğu kesin. Eminim çoğunuz güzel güzel çalışırken birden bozulan, mızıkçılık yapan bir çamaşır makinesi, buzdolabı ya da fırın ile karşılaşmışsınızdır. İnsanlar yaşlandıkça nasıl ki doktora gitme sıklıkları artıyorsa beyaz eşyalarında yıllandıkça teknik servislere gitme sıklığı artıyor. Bu yazımda internet üzerinden beko beyaz eşyalara teknik servis hizmeti veren bir internet sitesinden bahsetmek istiyorum. Belki okuyucularımız arasında beko beyaz eşya kullanan ve teknik servis arayışında olanlar da mevcuttur. http://www.bekoservisi.gen.tr/ sitesinin diğer teknik servislerden en büyük farkı Türkiye'nin her yerine bu hizmeti sunmaları diyebilirim. Türkiye gibi büyük coğrafyalı bir ülkede aslında yaptıkları iş takdiri de hakediyor. Tanıttığım beko servisi ile tüm beko marka beyaz eşyalarınızın yıllık bakımlarını, arızalarını ve parça değişimlerini yaptırabiliyorsunuz. Beko servise ister web sitelerinden "Servis Talebi" formuna adınızı, soyadınızı , telefon numaranızı ve adres bilgilerinizi doldurarak, isterseniz de 444 1 494 numaralı telefonu arayarak ulaşmanız mümkün. Üstelik haftada yedi gün yirmi dört saat tanıtmış olduğum beko servise ulaşabilirsiniz. İşinde uzman teknik servis elemanları kapınızdan beyaz eşyalarınızı alıyor ve en kısa sürede işlerini yapıp size beyaz eşyalarınızı ilk günkü gibi sağlam olarak teslim ediyorlar. Ayrıca eğer eşyalarınızda parça değişimi yapıldıysa tam bir yıl yapılan parça değişimine garanti veriyorlar. Eğer siz de beko marka beyaz eşya kullanıyor ve bozulduğunda kara kara ne yapacağınızı düşünüyorsanız anlattığım servisi denemenizde fayda var.

29 Mayıs 2012 Salı

HTC Sensation Sonunda ICS'li Oldu

Android 4.0 sürümüne kavuşması dört gözle beklenen telefonlardan biri olan Sensastion XL sonunda güncellemesine kavuştu.

Güncelleme OTA yoluyla yapılacak ve yaklaşık olarak 197 MB lık bir güncelleme dosyası inecek. Bundan dolayı hızlı bir WiFi bağlantısı ile yapılması daha iyi olur. Güncelleme sonrasında Sense 3.6 ve Android 4.0 sahibi olacak Sensastion XL. Güncellemeyi ilk olarak Romanya aldı ve ilerleyen günlerde diğer Avrupa ülkelerinde de güncellemelerin başlaması bekleniyor. Her zaman olduğu gibi güncellemenin ülkemize Avrupa ülkelerinden sonra gelmesi bekleniyor. Tahmini olarak Haziran-Ağustos aylarında güncelleme gelecektir. Bu konuda yeni gelişmeler oldukça blogumuzda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Huawie'den Arayüz Atağı



İletişim sektörünün devlerinden biri olan Çinli Huawei’de tıpkı rakipleri gibi kendi arayüzünü geliştirmeye başladı. Bildiğiniz üzere arayüz konusunda HTC, Samsung, LG gibi firmalar oldukça başarılı işler çıkartıyorlar ve adeta android üzerine kendi tarzlarını yansıtıyorlardı. Görünen o ki Huawei’de bu kervana eklenmek istiyor. Huawei geliştirdiği arayüzün ismi Emotion UI. Arayüzün temmuz sonlarına doğru telefonlarda kullanılacağı belirtiliyor. Bu arayüze ilk olarak “Dünyanın en hızlı akıllı telefonu” sloganı ile duyurulmuş Huawei Ascend D Quad sahip olacak. İlerleyen günlerde gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz.

 

Amazon AppStore'dan Uygulama İndirme

Bilindiği üzere Amazon, Google Play'e rakip olarak hem ücretli hem ücretsiz uygulamaların satıldığı kendi platforumunu oluşturdu. Bu platformun tanıtımını yapmak içinde her gün ücretli olarak satılan bir android uygulamasını bedava vermekte. androidblogun.com takipçileri de bu bedava uygulamalardan yararlansın diye bu makaleyi hazırlamaya karar verdik.

Öncelikle forumumuzdan Amazon app store.apk dosyasını indirip telefonumuza aşağıdaki adımları izleyerek kuruyoruz.



Eğer uygulamamızı yukardaki şekilde kurmuşsak geriye amazon üyeliğini almamız kalıyor. Bunu hem bilgisayar üzerinden hem de indirmiş olduğunuz app store uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. Daha kolay olması açısından bilgisayar üzerinden üyelikten bahsedeceğim. Buraya Tıklayıp gerekli yerleri doldurarak üyeliğinizi alabilirsiniz. Üyelik aldıktan sonra uygulamaya üyeliğiniz ile giriş yapın. İlk sayfada zaten karşınıza bugünün ücretsiz uygulamasını tanıtan bir yazı çıkacak buraya tıklayın ve uygulamayı indirin.

 

Amazone App Store İndir

Detaylı Launcher İnceleme 2: Mıui Launcher - Gingerbread

Launcher incelemelerimize tam gaz devam ediyoruz. Görünümü ile herkesin gönlünde taht kuran Mıui romlarının görünümüne artık android 1.5 ve üzeri tüm kullanıcılar rom yüklemeden sahip olabilecek.





İlk Bakışta



  • Türü: Mıui Klonu

  • Tablet Desteği: Yok

  • Dock Bar: 6 adet ikon desteği ayrıca özelleştirilebilme imkanı

  • Ana Ekranlar: Sınırsız sayıda ana ekran desteği

  • Widgets: İstediğiniz kadar widget koyabilirsiniz- Widgetlerde yeniden boyutlandırma desteği sunmuyor.

  • Canlı duvar kağıdı: Canlı duvar kağıtlarını destekliyor

  • Temalar: Tema desteği çok iyi

  • Klasörler: İos tarzında sürükle-bırak özellikli klasör desteği

  • Animasyonlar: Birden fazla göz alıcı ekran animasyon desteği

  • Ekran Boyutları: 4 x 4

  • Lisans: Ücretsiz


Artıları



  • Oldukça hızlı ve istikrarlı

  • Harika bir görünüme sahip

  • Muhteşem animasyon efektlerine sahip

  • Ayrıntılı temalara sahip


Eksileri



  • Tek eksi yönü widgetlerin kaydırılabilir veya yeniden boyutlandırılabilir olmaması


Sonuç


Eğer hem gingerbread hem de Mıui rom görünümünde bir launcher arıyorsanız isteklerinizi bu launcher fazlası ile karşılayacaktır. Android 1.5 ve üzeri olan tüm sürümlerde rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca tema desteğinin oldukça iyi olduğundan görsel olarakta standartın çok üzerinde bir arayüz uygulaması denilebilir.


Forumdan İndirmek İçin Tıklayınız

27 Mayıs 2012 Pazar

Detaylı Launcher İnceleme 1: Android 2.3 Gingerbread Launcher

Değerli androidblogun.com takipçileri sizler için piyasadaki tüm launcherları mercek altına aldık ve bir yazı dizisi olarak hepsini tek tek incelemeye karar verdik. İlk olarakhala Android 2.2 Froyo kullanan takipçilerimiz için piyasadaki en iyi Gingerbread Launcherı inceliyoruz.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk Bakış:
Türü: Minimal | Sade
Tablet Desteği: Hayır Yok
Dock Bar: 3 adet icon mevcut ve malesef özelleştirilemiyor
Ana Ekranlar: En fazla 5 tane
Widgets: Widgetler yeniden boyutlandırılamıyor
Canlı Duvar Kağıtları: Launcher canlı duvar kağıtları kullanımına uygun
Temalar: Malesef tema desteği yok
Kısayollar: Özelleştirilmiyor
Animasyonlar: Standart ve özelleştirilebilir değil
Ekran: Her ekran için 4 yatay 4 dikey ikon kullanılmış ve bunu özelleştirmeye izin vermiyor
Lisans: Ücretsiz

Artıları:

  • Launcher düşük işlemcili cihazlarda bile oldukça stabil ve hızlı.

  • Fazla kurcalamayı sevmeyenler ve sadelikten hoşlananlar için mükemmel bir seçim


 

Eksileri:

  • Çok basit

  • Özelleştirme ayarları mevcut değil

  • Launcher bünyesinde özel klasörler mevcut değil

  • Widgetleri yeniden boyutlandırmaya izin vermiyor

  • Görünüm olarak herkesi tatmin etmeyebilir özellikle farklılıktan hoşlananları


Son Söz:

Eğer sizin için öncelik hız ve stabilite ise kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederiz. Froyo ya da daha alt android sürümlerini kullanıyor iseniz en azından Gingerbread'ın orijinal launcherını test etmiş olursunuz.

 

Google Playden İndirmek İçin Tıklayınız

Android Forumdan İndirmek İçin Tıklayınız

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Telefona Bilgisayardan Dosya Atma

Yeni bir Android telefon aldıysak ilk olarak eski telefonumuzdaki resimleri, müzikleri vb şeyleri yeni telefonumuza transfer etmek olur. Bu makalemizde bunun nasıl yapıldığını resimli olarak sizlere anlatacağız.

1. Telefonumuzun Sürücülerini Bilgisayara Yükleyelim:

Telefonumuzu öncelikle USB kablosu ile bilgisayarımıza bağlıyoruz . Telefon bağlandığında bilgisayarımız otamatik olarak Android sürücülerini yükleyecektir. Eğer yüklemez ise telefonunuzun markasına göre internette araştırma yaparak kolayca uygun driverlerı bulabilirsiniz.



2. Bağlantı Tipimizi Seçelim:

Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağladığımızda bize SD kartımızı bilgisayara bağlamak isteyip istemediğimiz sorulacaktır. Telefonumuzdan USB bağlantısı seçeneğini seçerek telefonumuzu bilgisayara bağlayabiliriz.



3. Dosyaları Atalım:

Yukardakileri aynen yaptığımızda bilgisayar ekranımızda aşağıdaki bir ekran çıkacaktır. Bu ekrandan "Dosya görüntülemek için klasörü aç" seçeneğini seçerek SD kartımızın içindeki dosyaları görebiliriz. Artık tek yapmamız gereken burada kendimize özel klasörler oluşturup içlerine istediğimiz dosyaları kopyalamak. SD kartınızın düzeni açısından Uygulamalar, Oyunlar, Müzikler, Resimler gibi klasörler oluşturmanız ve içlerini uygun şekilde dosyalarla doldurmanız tavsiye edilir.

Galaxy Fit JOY OS 1.2.1

>Kurulum:
--İlk önce telefonumuza Android 2.3.* rom yüklüyoruz. ODİN İLE
---Zip linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz ZİP dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.




24 Mayıs 2012 Perşembe

Android Flash Player Sorununa Çözüm: Puffin Web Browser Full (Türkçe Çeviri)


Adobe flash player desteklemeyen telefonlarda internetteki videoları izlemenin çözümü, browseri yükledikten sonra yukarıdaki resimde göründüğü gibi ayarlar menusunden load flash çalışmasını ekleyip kaldırabilirsiniz. 



Link: Full Ücretli Sürüm 


23 Mayıs 2012 Çarşamba

Android Uygulama Geliştirme Hazırlama Kurulumu


Gerekli Programlar
1.Java Development Kit(JDK)     İNDİR
2.Android SDK                            İNDİR
3. Eclipse SDK                            İNDİR
Aşağıdaki adımları takip ederek windows için gereken yazılımların seçimini yapabilirsiniz. (NOT: İndirilecek olan programları en temel gereksinimler bazında verilmiştir. Dileyen arkadaşlar uyumlu olan daha farklı sürümleri indirebilirler !)
A- JDK Seçimi
B-Android SDK Seçimi
C-Eclipse SDK Seçimi
Gerekli programları indirdikten sonra öncelikle  JDK'yı bilgisayarımıza kuralım. JDK kurulumu tamamlandıktan sonra Eclipse'i zipten çıkaralım ve eclipse.exe'yi çalıştıralım. İsteğe bağlı olarak Android SDK'yı bu aşamada kurabilirsiniz ya da ileriki adımlara bırakabilirsiniz.
İlk çalıştırmada  eclipse sizlere oluşturacağınız projeleri nereye kaydetmek istediğinizi soracaktır. Workspace için kayıt yeri belirledikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir.
Bundan sonraki adımlar  Android'i eclipse'e entegre etmek üzerine. Adım adım bu işlemlere göz atalım isterseniz.
Android Entegrasyonu
1.Yeni Yazılım Yükleme (1/2)
Eclipse'i çalıştırdıktan sonra  Help>Install New Software seçeneğine tıklıyoruz.
2.Yeni Yazılım Yükleme (2/2)
Açılan pencerede Add [1] butonuda tıklıyoruz. Daha sonra açılan pencerede yazılıma bir isim veriyor ve adres kutusuna  "https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/"   bağlantısını giriyoruz ve Ok butonuna tıklıyoruz.
Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Work with[2] kısmında girdiğimiz değerleri aşağıdaki gibi görebileceksiniz. Girmiş olduğumuz adresten yazılım paketleri[3] getirilecektir. Paketlerin hepsini seçiyor ve Next[4] butonuna tıklıyoruz.
Daha sonra açılan bir pencerede paketlerin yükleme durumunu göreceksiniz. Yükleme tamamlandıktan sonra diğer adıma geçebiliriz. Ama eğer Android SDK'yı kurmamış iseniz diğer adıma geçmeden önce kurmalısınız.

3.Android SDK Dizin Ayarları
Eclipse SDK üzerinde Window>Preferences  seçeneğine tıklıyoruz ve açılan pencerede sol menüden Android sekmesine geliyoruz. Daha sonra kurmuş olduğumuz Android SDK'nın bilgisayarımız üzerindeki yerini gösteriyoruz ve OK butonuna tıklayarak pencereyi kapatıyoruz.
4. Android SDK and AVD Manager Ayarları
Tüm bunları tamamladıktan sonra Window >Android SDK and AVD Manager seçeneğine tıklıyoruz. Açtığımızda birkaç defa pop-up pencerelerde bazı işlemler gerçekleşecektir. Biraz beklemenizi öneririm. İşlemler gerçekleştikten sonra Android ile ilgili paket yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Her türden uygulamaya bir göz atıcam diyorsanız eğer, tüm paketleri yüklemenizi öneririm. Biraz zaman alacaktır; ama tüm paketleri yüklemek sizleri birçok uyumsuzluk ve paket eksikliği sorunundan kurtaracaktır.
5. Sanal Cihaz Oluşturmak
Yapmış olduğumuz uygulamaları çalıştırmak için bir sanal cihaz oluşturmamız gerekecektir.(Gerçek bir cihaz üzerinden de uygulama  çalıştırılabilmektedir. Debug vb.) Sanal cihazımız Android SDK and AVD Manager  penceresinde Virtual Devices sekmesinden yapılandırabiliyoruz. Aşağıdaki gibi bir yapılandırma sizlere yardımcı olacaktır. Arzu eden arkadaşlar daha detaylı donanım ve API seviye ayarlarıyla kendilerine özgü bir cihaz tanımlayabilirler. Yapılandırma işlemi gerçekleştikten sonra console  sekmesinde oluşturulan sanal cihazla ait bilgileri görebilirsiniz. Cihazın sorunsuz bir şekilde yapılandırıldığından emin olmak için incelemenizi öneririm.
Adımları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdikten sonra Android uygulaması geliştirmek için gereken tüm temel imkanlara sahibiz demektir.  İlginç, beğeni toplayan uygulamalar geliştirmeniz dileğiyle.
Kaynak. avealabs.com












21 Mayıs 2012 Pazartesi

Android Market’ten İndirilen Uygulamaların APK Dosyasını Telefonda Bulmak


             Android telefonlara yüklenen programların apk doyaları telefonumuzun data/app klasöründedir.
İlk olarak telefonda mutlaka rootlu olması gerekiyor.
Root işlemi tamam ise marketten , RootExplorer ile telefonunun ana dizinine giriniz , Anadizinde ” data” klasörününe ordanda “app”  klasörüne girin. Bu klasörde Android Market (Google Play Store) 'den kurulum yaptığınız dosyaları bulabilirsiniz.

Görsel ve Sesli Notlar İçin Kullanışlı Android Uygulaması

           Anlık notlar için kullanabileceğiniz bir yazılım olan Evernote'den bahsedeceğiz bu konumuzda. Görsel ve sesli notlar alabilmeye olanak tanıyan uygulama, dosya barındırma ve listeler tutabilme gibi özelliklere sahip. Özel senkronizasyon yeteneğine de sahip olan Evernote sayesinde bu verileri bilgisayarınız ile eşleştirebiliyorsunuz.







20 Mayıs 2012 Pazar

Galaxy Fit Cm7 Sense V1 801 Mhz


>Kurulum:
--İlk önce telefonumuza Android 2.3.* rom yüklüyoruz. ODİN İLE
---Sense.zip dosyasını linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz pcmyfitv1.0 dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.
Özellikler:
* CyanogenMod ayarları
* 801 Mhz hız
* Google Uygulamalar mevcut
* Daha fazlası...
Görseller:

İris (iphone siri uyarlaması)

İris. (alpha), iOS’un Siri yazılımına rakip olarak geliştirilen, Android cihazlarınızı sesli komutlarla yönetebilmeyi sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. İstediğiniz her şeyi iris'e sorabilirsiniz. İster konuşarak mesaj yazın istersenizde arama yapılmasını isteyin ya da takvimizdeki bir buluşmayı ayarlayabilirsiniz. Iris. (Alpha)’yı cihazınızda kullanabilmek için “Voice Search” ve “TTS library” yüklü olması gerekmektedir.

 

3D Oyunlar Çok Değişti

İnsanların bilgisayar başında geçirdikleri süreler her geçen gün artarken oyunlara olan ilgi de buna paralel olarak artıyor. Yapılan araştırmalara göre en çok tercih edilen oyun türünün 3D oyunlar olduğu biliniyor. Bunun nedenlerinden ilki 3 boyutlu oyunların gerçeğe daha yakın grafiklere sahip olması. İkinci nedeni ise oynanan oyunun 3D olmasının oynayıcıya verdiği hazzın diğer oyunlara göre daha fazla olması. 3D'den önce oyunlar 2D olarak tasarlanıyordu fakat bu oldukça zor zahmetli bir işti. Zahmetli olmasının nedeni 2D oyunlarda her karenin piksel piksel çizilmesiydi. Sadece bir karakterde milyonlarca pixel olduğu düşünüldüğünde yapılan işin ne kadar zor olduğunu anlayabilirsiniz. İşte bu zorluklardan dolayı yeni bir grafik yaratma fikri orta çıktı. Adına 3D denilecek bu grafik yaratma tekniğinde karakterleri kare kare çizmek yerine 3D bir model tasarlamak ve onu her yönden gösterme esas alınıyordu. Günümüzden tam 20 yıl önce, ilk 3D grafiklere sahip oyunun piyasaya sürülmesi oyun dünyasında adeta yeni bir çağ başlattı. Çıktığı günden bugüne bir hayli değişen ve gelişen 3D oyunların bizler için en büyük eksi yönü hiç kuşkusuz fiyatlarının çok yüksek olmasıdır. Fakat gelişen teknoloji ve internet dünyası buna da bir çözüm üretti. Günümüzde internet ortamında online olarak ve hiç para ödemeden 3D oyunlar oynayabileceğimiz oyun siteleri mevcut. Bu siteler arasında benim her zaman kullandığım bir siteden bahsetmek istiyorum. Sitede oynayabileceğiniz binlerce kaliteli oyun mevcut. Oyunların arasında 3D Savaş oyunları ve 3D Yarış oyunları 'nı oynadım ve gerçekten çok başarılı bulduğumu itiraf etmeliyim. Neredeyse onlarca para verip oynadığımız oyunlardan aldığım hazzı aldım desem yeridir. Savaş oyunlarını ve araba yarışı oyunlarını çok seven biri olduğumdan bu konuda biraz seçiciyimdir fakat gerek grafiksel anlamda gerekse oyundan aldığım zevk anlamında sitedeki oyunlar benden tam not almayı başardı. Eğer sizlerde oyun oynamaktan zevk alıyorsanız ve bunun için yüzlerce lira vermekten bıktıysanız sitedeki başarılı oyunları denemenizde fayda var. Sizler için oynadığım savaş ve araba yarışı oyunlardan birkaç ekran resmiyle yazımı burada sonlandırmak istiyorum. Umarım oynadığınız oyunlarda hoşça vakit geçirirsiniz.

 
http://www.sunoyun.com/oyun_img/3d-savas-www.sunoyun.com.jpghttp://www.sunoyun.com/oyun_img/3d-online-araba-savasi-www.sunoyun.com.jpg

 

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Retro Camera

Bu ilginç yazılım sizi geçmişe götürerek, telefonunuzun yüksek çözünürlüklü dijital kamerasını, eski bir kameraya dönüştürüyor ve fotoğrafları çeşitli efektler ile çekmenizi sağlıyor.

Nerde Bu Otobüs?

iETT için geliştirilen yazılımlardan biri olan “Nerde Bu Otobüs?” isimli mobil uygulama, gitmek istediğiniz hattın otobüsünün o an nerede olduğunu telefonunuzun ekranından görebilmenize olanak tanıyor.

Uygulama Özellikleri:

--İstanbul ilindeki bütün otobüs hatlarını listeleme
--Hatların duraklarını harita üzerinde gösterme
--Hatların güzergahını harita üzerine çizebilme
--Otobüslerin yaklaşık saat kaçta duraklara vardığını gösterme
--O anda o hatta çalışan otobüslerin yerlerini GPS verileri ile harita üzerinde gösterme
--Otobüslerin ne tarafa doğru gitmekte olduğunu gösterme
--Hat seferlerinin yaklaşık kaç dakika olduğunu gösterme

Ve Daha FAZLASI!!!

NOT: Veriler IETT'den alındığı için bu verilerin geçerliliğinden yada doğruluğundan NerdeBuOtobüs uygulaması sorumlu değildir. Ayrıca, otobüs lokasyonlarının gecikmesi yaklaşık 4 dakikadır.

 

Taksimetre

Taksimetre sayesinde, Türkiye’nin birçok büyük ilinde, gitmek istediğiniz konum için ne kadar ödeme yapacağınızı önceden görebiliyorsunuz.

Camera 360 Free

Camera360, telefonunuzun kamerasını kullanarak çektiğiniz fotoğrafları özel efektler ile zenginleştirebilmenize olanak tanıyan yaratıcı bir mobil uygulama.

Ntvmsnbc

Haberlerin yanı sıra birçok bilgiye erişim olanağı tanıyan yazılım, döviz kurları, gerçek zamanlı piyasa verileri, bulunduğunuz konumun hava durumu, canlı maç sonuçları, fikstür gibi bilgileri de karşınıza getiriyor.

 

GO Weather

Başarılı 3D görsel arayüzü ile fark yaratan mobil uygulama, rakiplerinden farklı olarak reklam gösterimi de yapmıyor. Hayli geniş bir veri tabanına sahip olan GO Weather, merkezi bölgelerin yanında küçük yerleşimlerin hava durumunu da ekrana getirebiliyor.


== Özellikleri ==
- Canlı, yerel hava koşulları ve tahminler
- Muhteşem 3D yüksek çözünürlüklü hava durumu videoları
- Yüksek etkili görsel animasyonlar
- Kayıtlı konumlara (10'a kadar) hızlı erişim
- Çevrimdışı görüntüleme için Cached hava durumu verileri
- Masaüstü Widget
- LIVE Wallpaper









 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab