30 Ağustos 2012 Perşembe

Zedge Uygulama İncelemesi

 

Milyonlarca ücretsiz zil sesleri, duvar kâğıtları, alarmlar, canlı ekran koruyucuları ve oyunlar… Hepsine Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınız için tasarlanmış Zedge isimli bu program ile ulaşabilmeniz mümkün.

Bilişim dünyasının liderlerinden olan CNET’in yorumları ile de bu alandaki başarısını kanıtlayan Zedge çok geniş bir yüksek çözünürlüklü duvar kâğıdı & zil sesi veritabanına sahip. Milyonlara ulaşan ve her geçen gün kapasitesini arttıran Zedge sahip olduğu içerikler ile kullanıcılarını şaşırtmaktadır.

Hem kendi oyun arşivini hem de Google Marketteki oyunları tek bir bünyede toplayan bu uygulama en çok indirilen – en çok oylanan – en çok aranan şeklindeki kategorileri ile bu alanda etkili bir şekilde hizmet veriyor.

Zedge ile ulaşabileceğiniz başlıca özellikler şu şekilde; Zil sesleri, uyarı sesleri canlı ve durağan ekran koruyucuları edinme, sizin için oylanan yeni oyunlara göz atma. Program aracılığıyla oyun oynayarak çevrimiçi bir rekabet ortamına sahip olma, indirdiğiniz içeriği tek bir pencereden kontrol edebilme, eşleme ve otomatik değişen arka planlar, masa üstü eklentileri ve daha fazlası…

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Temple Run Oyun İncelemesi

Apple Store’da yayınlandıktan kısa bir süre sonra en iyi 25 uygulama arasında 1. Sıraya yerleşen Tempel Run, Android platformlar için de Google Markette yerini aldı. Indiana Jones filmini izleyenlere film tadında gelebilecek bu oyun kullanıcıları arasında tutku ile oynanam bir aksiyon oyunudur.

Temple Run oyununda amacınız lanetli bir tapınağı koruyan yaratıklardan koşarak kaçmak ve bunun yanında engelleri aşarak altın toplamak. Aksiyonun doruklara ulaştığı oyun Imangi Oyun stüdyoları tarafından geliştirilmiş. Ayrıca oyunun ilerleyen basamaklarında topladığınız puanlarla kanat kullanma, yaratıklardan daha önde başlama ve hızınıza hız katma olarak ekstra özellikler kullanabilmeniz mümkündür. Oyunda kullanabileceğiniz 6 farklı karakter var ve dilerseniz fazladan puan toplayarak ekstra özellikleri geliştirebilirsiniz.

Kullanıcıları tarafından bağımlılık yapan bir uygulama olarak nitelendirilen Temple Run en iyi ve tavsiye edilen programlar arasında yer alıyor. Google Markette 5 üzerinden 4,6 gibi üstün bir puan toplayan bu oyun ile boş zamanlarınızı eğlenceli ve aksiyon dolu olarak geçirebilirsiniz. Yaklaşık 50 milyon indirilme sayısına ulaşan oyunun boyutu ise 22 MB.

 

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

 

28 Ağustos 2012 Salı

Samsung Galaxy S3 Root

 

Galaxy S3 ROOT edildikten sonra garanti kapsamından çıkabiliyor ancak bu işlemi geri de alabiliyorsunuz. ROOT işlemi için elinizde USB kablonuzun var olması gerekiyor.

ROOT işlemi için telefonunuzdan öncelikle ayarlar kısmına girip, geliştirici seçeneklerden “USB hata ayıklama” diyoruz. Bilgisayarınıza, telefon güncellemesini gerçekleştirecek olan Odin 1.8.5 adlı programı indirin ve Galaxy S3’ün en güncel ROOT dosyasını bilgisayarınıza indirin.

Telefonunuzu kapatın. Aynı anda ses kısma tuşu + home tuşu ve güç tuşuna basarak telefonu açın. Karşınıza çıkacak soruya “devam et” cevabını verebilmek için bir defa ses açma tuşuna basın. Bu sayede telefon indirme moduna girecek. Bu aşamada USB kablosunu telefonunuza bağlayın ve Odin programını açın.

Odin programını açtığınızda ID:COM’un sarı renkte olması gerekiyor. Daha sonra PDA seçeneğine girip indirmiş olduğunuz Samsung Galaxy S3 ROOT dosyasını seçip “start” tuşuna basmanız yeterlidir. İşlem başladıktan sonra telefona bir müdahalede bulunmayın ta ki Odin yeşil bir uyarı çıkarana kadar. Eğer telefonunuza açıldığında SuperUser programını görüyor iseniz Root işlemi tamamlanmış demektir.

Linkler:

Odin : http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=ed71ad4f8a1c7b4eb9c3e2fda5865baa&attachmentid=1110471&d=1338981159

Galaxy S3 ROOT : http://download.chainfire.eu/194/CF-Root/SGS3/CF-Root-SGS3-v6.3.zip

 

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Samsung Galaxy S 3 Dowload Sayacını Sıfırlama

Değerli android forumun.com takipçileri bu yazımızda sizlere Galaxy S3'ün download sayacını sıfırlamayı anlatacağız.


!!! Uyarılar !!!

Bu işlemleri yapabilmek için mutlaka telefonunuzun root yetkisine sahip olması gerekir. Eğer rootlu bir telefona sahip değilseniz lütfen bu anlatılanları denemeyiniz.

Gerekli Dosyalar







Yapılışı:



  1. Yukardaki dosyalardan TriangleAway v1.51 isimli dosyayı telefonumuza kopyalıyoruz.
  2. Kopyalama işlemi bittiği zaman programı yükleyip root yetkisi isteyince onaylıyoruz.
  3. Karşımıza çıkan "Reset Flash Counter" isimli seçeneği seçiyoruz ve "YES" diyerek onaylıyoruz.
  4. Karşımıza gelen ekranda Ses Açma tuşuna basıp sayacı sıfırlıyoruz.
  5. İşlem burada sona eriyor. Kontrol etmek için telefonu Download modunda açıp ekrandaki bilgileri kontrol ediyoruz.



Öneri:

Yukardaki işlemleri anlatan videoyu aşağıdan izleyip sonra işlemlere başlamanızda fayda var.




Bu rehber AndroidForumun.Com üyeleri için hazırlanmıştır.

Tom Loves Angela Uygulama İncelemesi

 

 

Mobil uygulamalar arasında en beğenilenleri arasında yer alan Tom Loves Angela, Talking Tom Cat yapımcıları tarafından tasarlanmıştır.

Kahramanımız konuşan kedi olan Tom’dur ve kız arkadaşı Angela ile sohbet etmeye çalışmaktadır. Ancak bu sohbetin gidişatını siz belirlemek zorundasınız. Yazarak ya da direkt mikrofona konuşarak Angela ile sohbet ediyorsunuz. Bunun yanında bazı etkiler de var. Örneğin mikrofona üflediğinizde ekranda rüzgâr esiyor. Ya da akıllı telefonunuzu salladığınızda deprem oluyor. Tom veya Angela’ya dokunduğunuzda ise eğlenceli tepkiler alabiliyorsunuz. Bu bunun gibi birçok özelliği kendi başınıza ya da yönergeleri izleyerek keşfedebilirsiniz.

Angela ile Tom’un sohbet etmesini sağlamak için sizden bazı görevleri yerinize getirmeniz isteniyor. Ya da görevleri boş verip uygulama içi ödeme yapabilirsiniz.

IOS işletim sistemi için ücretli olarak piyasaya sürülen Tom Loves Angela, Android pazara ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Google marketten edinebileceğiniz bu uygulama ile eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Uygulama android markette yaklaşık 4,5 puan alarak kalitesini ortaya koyuyor. Ayrıca uygulamanın geliştiricileri de “En iyi geliştirici” unvanına sahip.

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

26 Ağustos 2012 Pazar

Uygulama - İphone'daki Safari'nin Android Versiyonu ESPİER BROWSER

Dünyada'nın en iyi tarayıcılarından biri olan Safari bilindiği üzere yalnızca İphone ve ipad cihazlarında hizmet veriyor. Ama size tanıtacağım Espier Browser'in arayüzü Safari'yle aynı. Uygulamanın kötü yönü türkçe dil seçeneğinin olmaması. Biraz eksikleri olsada şuana kadar Safari'ye en çok benzeyen tarayıcı
   İncelemek isteyenler için market linki
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.espier.browser&hl=tr

İşte Ekran Görüntüleri

Haber - Çin Malı Androidli Cihazlara Dikkat

Çinden clon diye tabir edilen cihazların satışı ülkemizde yaygınlaştı. Birçok kişi bu cihazlara ilgi gösteriyor. Bu ilginin en büyük sebeblerinden biride fiyatların çok ucuz olması. Ne yazık ki bu ürünler sahiplerinin elinde kalıyor. İnternetteki paylaşım sitelerinde ürünün videolarını koyup cihazın güzel yönlerinden bahsediyorlar. Ama çin malı cihazların çok büyük bir problemi var. Bu problem cihazınızın açılış animasyonunda donmasına ve açılmamasına neden oluyor. Cihazı bu problemden kurtarmak için cihazınızı recovery mode almanız gerekiyor. Ne yazık ki recovery mode almak içinde cihazın recovery dosyalarını bulmanız gerekiyor. Çinden getirilen markası pek bilinmeyen cihazların recovery dosyalarını bulmak mümkün değil. Dosyayı bulmakta yetmiyor. Gerekli işlemleri yapmanıza rağmen cihazınız açılmayabiliyor. Bu sorunu araştırırsanın kaç kişinin bu problemden dert yandığını görürsünüz. Peki bu sorununla karşılaşmamak için neler yapabilirim? Çin cihazlarda sistem dosyaları hafıza kartında yer alıyor bu da insanları rahatsız ediyor .Hafıza kartınızda bilmediğiniz dosyaları kesinlikle silmeyin. Uygulama yüklerken sistem programı olmamasına dikkat edin. Zaten uygulamayı yüklereken size ‘BU PROGRAM SİSTEM DEKİ PROGRAMI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR’ uyarısı gelir. Kesinlikle izin vermeyin. Birde çin cihazlarda Google play kapalı gelir. İnsanlarda başka market alternatiflerine yönelmek zorunda kalır. Yüklediğiniz uygulamanın virüslü olup olmadığını kontrol edin. Bu anlattıklarıma dikkat ederseniz bir problemle karşılaşacağınızı zannetmiyorum.

Galaxy Fit CyanogenMod 7.2 Resmi Sürüm-4 (26.08.2012)


---İlk önce telefonumuzda Android 2.3.* rom yüklü olmalı. Yüklü değilse eğer, ODİN İLE telefonumuza bu romlardan birini kuruyoruz.
---Cm7.2 Resmi Sürüm-4 dosyasını linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz Cm7.2 zip dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.

Galaxy Fit CyanogenMod 7.2 Resmi Sürüm-3 (19.08.2012)


---İlk önce telefonumuzda Android 2.3.* rom yüklü olmalı. Yüklü değilse eğer, ODİN İLE telefonumuza bu romlardan birini kuruyoruz.
---Cm7.2 Resmi Sürüm-3 dosyasını linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz Cm7.2 zip dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.

Soccer Coins Oyun İncelemesi

 

İngilizce bilenlerin az çok anlayacağı üzere Soccer Coins küçüklüğümüzden de aşikâr olduğumuz bozuk para ile futbol oynama oyununun akıllı telefonlar için geliştirilmiş halidir.

Oyunu bilmeyenler için biraz açıklama yapmak gerekirse, bir masa üzerinde üç adet bozuk para vardır ve her hamlede biri diğer ikisinin arasından geçecek şekilde oluşturulan kaleye gol atmanız istenir. Direkt olarak kaleye şut çekemezsiniz. En az iki hamle yaptıktan sonra şut çekmenize izin veriliyor.

Grafik yönünden pek de fazla gelişmiş olmayan uygulama nostaljiyi hatırlamak daha da önemlisi unutmamak üzere oynanabilir. Hareket sensörleri hepinizin bildiği Angry Birds gibi çekip bırakma üzerine programlanmış. Boş zamanlarınızda geçmişe dönmek adına iyi bir fırsat gibi duruyor. Ayrıca kullanıcı geri bildirimlerine göre de düzenli olarak güncellenen bir oyun.

Google Markette ortalamanın üzerinde bir puanı olan oyun Android 2,1 ve üzeri sürümlerde oynanabilir. Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan bu oyunun boyutu yaklaşık 4 MB ve bireysel oyun geliştiricileri için örnek olabilecek nitelikte. Oyun Alessio Barducci tarafından geliştirilmiştir.

 

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

25 Ağustos 2012 Cumartesi

TeamViewer for Remote Control Uygulama İncelemesi

 

TeamViewer for Remote Control bilgisayar sürümden sonra Android cihazlar için de kullanılabilir hale geldi. Google Marketten ücretsi olarak edinebileceğiniz bu program sayesinde başka bilgisayarlara, başka akıllı telefonlara hatta tabletlere bağlanabilir, dosya alışverişi, uzaktan yardım, düzenleme ve veri alış verişi sağlayabilirsiniz.

Uygulamanın çalışabilmesi için karşı tarafta da TeamViewer for Remote Control uygulamasının kurulu olması gerekiyor ve açılış ekranında bağlanacağınız cihazın numarasını girmeniz gerekiyor. Uygulama dosya veri paylaşımı ya da casusluk için kullanılabiliyor.

Kullanıcılarından gayet olumlu yorumlar alan uygulamanın herhangi bir eksik yönü yok gibi görünüyor. Google Market kullanıcı oylamasında 5 üzerinden 4,7 gibi bir puan alan uygulama bu konudaki başarısını da gözler önüne seriyor.

Özel bilgisayar tuşları diye nitelendirilen Ctrl, Alt ve Windows’u kullanabilmenize olanak sağlayan uygulama ile bağlandığınız cihaza uygun olarak tuş takımını kullanabiliyorsunuz. Bilgisayarların güvenlik duvarı ile hiçbir sorun olmadan çalışabilen TeamViewer for Remote Control 4,1 MB boyutunda ve 1,6 ile üzeri Android sürümleri için sorunsuzca çalışabiliyor.

 

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

 

24 Ağustos 2012 Cuma

Samsung Galaxy S2 Root

 

Samsung Galaxy S2 akıllı cep telefonunuzu Root edebilmek için öncelikle cihazın Kernel sürümünü öğrenmeniz gerekmektedir. Bunun için Ayarlar seçeneğine girip ” Telefon Hakkında “ kısmına bakabilirsiniz.

Bu işlemden sonra yüklemek istediğiniz güncel ROOT dosyasını, Kernel sürümünüz ile uygun olacak şekilde bilgisayarınıza indirmelisiniz. İndirmiş olduğunuz dosyayı ZİP’ ten sadece bir kez çıkartın. Şimdi bu dosyayı telefonunuza entegre etmeniz gerekiyor. Bu işlem için de bilgisayarınıza Odin programını indirmeniz gerekiyor.

Telefonunuzu kapatıp, aynı anda ses kısma tuşuna + home tuşuna ve güç tuşuna basarak açın. Karşılama ekranına onay vermek için ses açma tuşuna bir kere basın ve telefonunuzu “ DOWNLOAD ” moduna getirin. Şimdi telefonunuzu bilgisayara USB kablosu ile bağlayın ve Odin programını başlatın.

ROOT işlemine başlamadan önce Odin’in sol üst kısmında ki ID:COM kutusunun sarı renkte olması gerekmektedir. Eğer buraya kadar sorunsuzca geldiyseniz yine Odin’de PDA kısmına gelip indirmiş olduğunuz ROOT dosyasını buraya koymalısınız. Son olarak “Start” butonuna basıp ROOT işlemini başlatabilirsini. En fazla 10 saniye sonra telefonunuz ROOT edilmiş olacaktır.

Linkler:

Galaxy S2 ROOT : http://download.chainfire.eu/173/CF-Root/SGS2/CF-Root-SGS2_XW_OXI_LPF-v5.5-CWM5.zip

Odin : http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=ed71ad4f8a1c7b4eb9c3e2fda5865baa&attachmentid=1110471&d=1338981159

23 Ağustos 2012 Perşembe

Skater Boy Oyun İncelemesi

skater boy

Google Android Markette en çok indirilen bir diğer uygulama olan Skater Boy, kısa bir zamanda en çok indirilen ücretsiz uygulamalardan 2. Sırayı almayı başarmış durumdadır. Çok eğlenceli bir oyun olan Skater Boy’u denediğinizde bu duruma siz de hak vereceksiniz.

Skater Boy oyununda karakterinize ait kayak ile size verilen görevleri yerinize getirmeniz isteniyor. Görevleri tamamlarken size verilen hakları ihlal etmemeniz gerekiyor. Oynanış bakımından oldukça kolay olan Skater Boy, siz oynadıkça yeni bölümler açacak ve zamanla oyunun gelişticileri tarafından yapılan güncellemeler ile kendini daha da geliştirecektir. Yeni sürümünün de çok yakın bir zamanda çıkarılacağı duyurulan Skater Boy’u hemen oynayarak hazırlığınızı yapabilirsiniz.

Gayet başarılı grafiklere sahip olan oyun RUNNERGAMES tarafından geliştirilmiştir. Android platforma sunulduğundan beri yaklaşık 40 milyon kez indirilen oyun kullanıcılarından 5 üzerinden 4,7 gibi üstün bir puan almayı başarmıştır. Oynayanlar tarafından “ bağımlılık yapıcı ” olarak nitelendirilen oyun Android işletim sistemine sahip cihazlarda 2,1 ve üzeri sürümlerde sorunsuzca oynanabilmektedir.

 

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

Uygulama & Rehber - Titanium Backup PRO Key ★ root

Titanium Backup PRO Key ★ root

ROM atmak ciddi anlamda vakit ayrılması gereken bir iş. ROM atacağım ama bütün uygulamları yeniden yüklemek gibi bir sorunum var diyenler için Tianium Backup Pro gibi bir program şart. Forumda birçok kişi kullanıyordur ama kullanmayanlar için rehber olması niteliği ile Titanium Backup’ı nasıl kullanacağınızı anlatmaya çalışacağım. 

Titanium Backup, uygulamaları yedekleye bileceğiniz bir program. Hem sistem dosyalarını yedekleyip hemde sonradan telefona kurduğunuz uygulamala, oyun vs yedekleyebilirsiniz. 

Yedeklediğiniz dosyalar SD kart içinde Titanium Backup içinde durur. Böylece cihazınıza ROM attığınızda bütün uygulamaları tek tek 
yükleme derdinden kurtulurusunuz. 

NOTProgramı kullanabilmeniz için telefonunuz ROOT edilmiş olması gerekiyor. ROOT hakkında geniş bilgiye sahip olmak için  root yapımı ile ilgili yazıya gitmek için tıklayın

NOT: Bu rehber bu işlere ilk defa girecekler düşünülerek o şekilde hazırlanmaya çalışılmıştır. Esasında resimlerde her şey açık bir şekilde yer almaktadır ama kullanıcıların aklına soru işaretleri kalmasın diye ufak açıklamalara yer verilmiştir

Resimde de gördüğünüz gibi programın ara yüzünde üç adet sekme var.
Genel GörünümCihaz Hakkında bilgilerin yer aldığı kısım.

[Resim: 52032101.png]

Yedekleme Geri Yükleme: Burada hangi dosyaların yedeğinin olduğunu görebilirsiniz. Sistem dosyalarının yedeğinin rengi açık kırmızı ile göstermektedir. Bu sekmede bir programın yedeğini yüklemek ve silmek için üstüne tıklayıp işlemi yapmanız yetecektir.
[Resim: 86530815.png]


Zamanlamalar: Bu sekmede cihazın için otomatik yedekleme ayarlarını yapabilirsiniz. Sizin seçtiğiniz bir günde programın size sunduğu seçeneklerden birini kullanarak yedek alabilirsiniz.
[Resim: 92614015.png]
Telefonda sol dokunmatik tuşuna basıp Toplu İşler seçeneğine girerek programın ayrıntılarını görebilirsiniz. Geri yükleme, dosyaları silme vs gibi işlemleri bumenüden yapıyoruz.

[Resim: 57718604.png]

Verify Backup: Resimde görüldüğü gibi telefondaki kaç adet uygulamanın yedeklendiği ve bunun doğrulamasını yapma imkanını sunuyor.

Backup: Bu sekmede hangi sistem uygulamaları ve normal uygulamaların ne kadarının yedeklendiğini görebilirsiniz. Yedekleri bu sekmeden alıyorsunuz. Buradaki seçeneklerden size uyanı seçerek uygulamalarınız yedeğini toplu bir şekilde alabilirsiniz. Bu işlem süresi telefondaki uygulama sayısına göre değişebilir. Bende birkaç dakikada alıyor rahatlıkla.

[Resim: 38685077.png]
Restore: Bu menüde yedeğini aldığınız dosyaları geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. Bir çırpıda yedeğini aldığınız bütün dosyaları yükleyebilirsiniz. Böylelikle herdosyayı ayrı ayrı yükleme derdinden kurtulabilirsiniz.

Move - Integrate: Burada uygulamları hafıza karından ya da telefona taşıyabilirsiniz. Bir defa denedim bütün hafıza kartına taşıyor ama şöyle bir sakıncası var. Bazı programlar telefon hafızasında olması gerektiği için çalışmaya biliyor. Beatiful Widget'i çalıştıramamıştım.

[Resim: 39555735.png]
Un-install: Bu kısımda yedeklediğiniz dosyaları silebilirsiniz. Tüm kullanıcı bilgileri ve sistem uygulamlarını silerken dikkatli olun.

Delete Backups: Sildiğiniz uygulamaların yedeklerini de silmenizi sağlar.

[Resim: 68782456.png]



APK LİNKİ

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Nexus S’i Android 4.1’e Günceleme ve Root Etme

Nexus S’i Root Etme:

Google Nexus S’i Root etme işlemniden önce bilgisayarınıza indirmeniz gereken dosya ve programları edinin ve kurulumunu yapın. Bunlar; Fastboot, Clockwork Recovery, Superuser dosyası. Telefonunuzu kapattıktan sonra aynı anda ses arttırma ve güç düğmesine basılı tutup cihazı açın. Cihazınız Recovery moduna girecektir.

Bilgisayarınızdan başlat menüsündeki arama kutusuna CMD yazıp komut ekranını açın. Ve “fastboot oem unlock” yazıp enter’layın ve sorulan soruları kabul ederek işleme başlayın. Bu işlem tamamlandıktan sonra yine komut ekranına “fastboot flash recovery recovery-clockwork-herring.img” yazıp onaylayın. Superuser.zip dosyasını kurun.

Nexus S’i Android 4.1 sürümüne güncelleme:

Güvenilir bir kaynaktan Android’in 4.1 ROM dosyasını indirin. Yeni sürüm yüklemede yardımcı olacak CWM Recovery programını indirip kurun. Güncelleme işlemine başlamadan önce şarj seviyenizin %50 ve üzeri olmasına dikkat edin. Android destek sitelerinden CWM Recovery programının kullanımını öğrenip işlemleri adım adım uygulayarak Google Nexus S cihazınızı Android 4.1 sürümüne yükseltebilirsiniz. Herhangi bir olumsuz durum olursa 4.0 gibi standart ROM’ları yükleyip işlemleri geri alabilirsiniz.

Linkler:

Fastboot : http://dottech.org/downloads/adb_fastboot_and_other_tools.zip

SuperUser : http://www.mediafire.com/?bq9a13gwll5y4wp

CWM Recovery : http://u8800-miui.googlecode.com/files/CWM%20Recovery%205.0.2.3-new_install.zip

 

 

21 Ağustos 2012 Salı

Sygic GPS Navigation Uygulama İncelemesi

Sygic GPS Navigation, Android işteim sistemine sahip akıllı telefonlarınız için en gelişmiş yol – yön bulma uygulamalarından biridir. Anlık bildirimleri, sesli yön gösterimleri, pusula yardımları gibi birçok özelliği ile seyahatleriniz için vazgeçilmezler arasındadır.

Sygic GPS Navigation, kendi kendini ücretsiz olarak güncellemekle birlikte binalar, alışveriş merkezleri, önemli yapılar ve gezi yerleri hakkında ayrıntılı bilgilere sahiptir. Ayrıca çevirim dışı ( internetsiz ) çalışabilme özelliğini de bünyesinde barındırmaktadır.

Sygic GPS Navigation, dünya çapında milyonlara ulaşan bir kullanım alanına sahiptir. Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, İran, İtalya, Rusya, Amerika ve Türkiye gibi farklı 100’ün üzerinde ülke için etkili kullanıma sahiptir.

İnternete bağlanmadan da çalışabildiği için oldukça hızlı bir programdır. Başlıca özelliklerinden bahsetmek gerekirse, radar ikazları, Türkçe dil desteği, Multitouch, 3 boyutlu gösterim ve pusula uygulamayı öne çıkaran özellikler arasındadır.

Sygic uygulama geliştiricileri tarafından tasarlanıp Android Market’te ücretsiz olarak sunulan Sygic GPS Navigation, kullanıcılarından 5 üzerinden 4,1 puan alarak ortalamanın üzerinde bir başarı elde etmiştir.

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

 

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Real Football 2012 Oyun İncelemesi

real football 2012

Gün geçtikçe gelişen telefon özellikleri, bu telefonlar için tasarlanan uygulamalarında kalitesini arttıracak yönde etki ediyor. Futbol oynamak anlamında mükemmel bir görsel şölene şahit olmak için Real Football 2012’ yi hemen denemelisiniz.

Real Football 2012, üstün kaliteye sahip grafik ve sesleri sayesinde kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Geçek bir futbol deneyimi yaşayabileceğiniz Real Football 2012 ile 14 farklı ligde, 350 farklı futbol takımı ve binlerce futbolcu sizin için oynayacaklar.Ayrıca kişiselleştirilmiş takımlar oluşturmanıza da olanak sağlayan oyunda bir çok farklı stada ve hava koşulunda maç keyfini tadabilirsiniz. Anterenman, tekil, lig, kupa gibi modları bulunan oyunda isterseniz profesyonelleşmek için master modda da oynamaya başlayabilirsiniz.

Hatırlatmak gerekir; oyun kendi kendini devamlı iyileştirmekte, her an yeni özellikler açılmaktadır. Bu nedenle internet bağlantınız eğer açık kalacak olursa kota sorunu yaşayabilirsiniz.

Futbol fanatiklerinin kesinlikle oynaması gereken bu oyun en iyi geliştiriciler arasında bulunan Gameloft oyun stüdyoları tarafından hazırlanmış ve Google Markette kullanıcılarından 5 üzerinden 4,6 puan almıştır.

 

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Piranha Trafikli Navigasyon Uygulama İncelemesi

Piranha Trafikli Navigasyon

 

Navigasyon teknolojisinin gelişmekte olan markası haline gelen Piranha, 2 dakikada bir güncellenen trafik bilgisi ve TMC-Online navigasyon servisi ile trafikte en büyük yardımcınız olmaya hazır.

Android Marketten ücretsiz olarak edinebileceğiniz Piranha Trafikli Navigasyon’un kurulumunu tamamladıktan sonra uygulamanın ana menüsünden Türkiye veya başka bir harita seçerek işe başlamalısınız. Bu noktadan sonra kredi kartınızla harita ücretini ödedikten sonra ( yaklaşık 20 € ) kullanabilirsiniz. Uygulama kredi kartı ödemeleri için güvenliği SSL sertifikası ile sağlıyor.

Harita ödemesini yaptıktan sonra eğer Türkiye haritasını indirmek isterseniz 160 MB’lık bir veri transferiniz olacak. Bunu mobil şebeke üzerinden değil de bir wi-fi ağına bağlanarak gerçekleştirmeniz önerilir.

Piranha Trafikli Navigasyon ile Online trafik yardımı ve yol bulma, Google üzerinden adres arama ve bu adrese yol tarifi alma, konumunuzu sosyal ağlarda paylaşabilme, sosyal ağlara kayıtlı yerlere yol tarifi alma gibi birçok özelliğe erişebilirsiniz.

Piranha Trafikli Navigasyon, 1,5 ve üzeri Android işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Google Market kullanıcı puanı ise 5 üzerinden 4.

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

17 Ağustos 2012 Cuma

Teknolojiden Anlayan Kedi Pati (Turkcell MaxiPlus 5)

İnternete alıştın mı bırakması çok zor. Sadece evde ve işte olması yetmemeye, trafikte şurda burda beklerken de ihtiyacını duymaya başladım.

   

Ne alayım, nasıl edeyim diye kendi kendime bakınırken aklıma bir arkadaşımın tavsiyesi geldi. Cep telefonu ihtiyacı içindeyken telefonun modelini aratmış, karşısına türlü türlü videolar gelmiş. Bir grup teknoloji sever insan yeni çıkan telefonları deneyerek yorumlarını videoya kaydedip paylaşıyorlarmış.


Ben de durur muyum, hemen başladım aramaya. Karşıma çıkan ilk 1-2 videodan sonra öyle bir videoya denk geldim ki, bu telefonu Pati bile kullanabiliyorsa ben çok rahat ederim dedim. Pati kim mi? Pati bir kedi, evet evet bildiğiniz kedi. Türlü türlü numaraları, sevimlilikleri ile bir MaxiPLUS 5’i kutusundan çıkarıyor, oynuyor, sahibiyle beraber inceliyor. Hele film seyrederken karşısına çıkan köpekten korkması anlatılmaz yaşanır.


Kıssadan hisse, size tavsiyem, bu videoyu izleyin. Pati sizi çok şaşırtacak, emin olun.


MaxiPlus5 hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.



Noogra Nuts Oyun İncelemesi

noogra nuts

Noogra Nuts, oyununda amacınız küçük bir sincabı yönetmektir. Yardım etmek zorunda olduğunuz bu küçük sincap oyunda verilen fındıkları toplamaya çalışıyor ve siz de buna bağlı olarak puan topluyorsunuz. Noogra Nuts, Oren Bengigi tarafından geliştirilmiş, 10 MB boyutunda ve Android 1,6 ve üzeri sürümler için oynanabilir durumda.

Noogra Nuts, iki boyutlu ama gayet başarılı grafikler ile dikkat çekiyor. Animasyonları ve ses efektleri yönünden de kendini gösteren bir tasarıya sahip olan Noogra Nuts, üç farklı kontrol seçeneği ile oynanabilir. Hareket sensörü, analog veya sağ sol oklar içinden size en uygun kontrol seçeneğini seçtikten sonra oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

Noogra Nuts, 3 farklı oyun seçeneğine sahiptir. Klasik modda fındıkları toplayabilmek için size 120 saniye gibi bir süre veriliyor. Ekstra puan kazanmak için fındıklara kafa atıp sincabın yemesini sağlayabilirsiniz. Jungle modunda ise fındık toplarken dikkatinizi vermeniz gerekiyor çünkü ara ara yuvarlanan taşlardan ve çürük fındıklardan kaçmanız gerekiyor. Survival modunu açmak için ise kredi almanız gerekmektedir.

 



Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

 

 

 

16 Ağustos 2012 Perşembe

HTC One V Root

Orta bütçeli Android kullanıcıları için gelişmiş konforlar sunan HTC One V model telefonunuzu ROOT etmeyi düşünüyorsanız bazı önlemler almanız gerekmektedir. ROOT işleminden geri dönüşlerin ansıl olduğunu iyice öğrenmeniz gerekir çünkü ROOT cep telefonlarını garanti kapsamı dışına çıkarır ve herhangi bir yanlış işlem telefonunuzun bir daha açılmamasına neden olabilir.

ROOT işlemine başlamadan önce her ihtimale karşın pil doluluk oranınızın %50’den yukarıda olması gerekmektedir. Ayrıca telefonunuzun bootloader kilidini açmanız gerekmektedir.

Öncelikle HTC One V SuperBoot dosyasını güncel bir halde bilgisayarınıza indirin ve kolay ulaşabileceğiniz bir yere çıkartın. Telefonunuzu kapatın ve ardından ses kısma + güç tuşlarına aynı anda basarak cihazı açın. Telefonunuz bootloader moduna geçecektir. Bu işlemden sonra telefonunuzu USB kablosu aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın. Ardından indirmiş olduğunuz “ install–superboot –windows.bat ” dosyasına çift tıklayarak işleme başlayın. Birkaç dakika sonra Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuz ROOT edilmiş olacaktır.

ROOT işlemleri sonucunda telefonunuzun kullanım kısıtlamalarını tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak yukarıda bahsedilen riskleri de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Linkler:

HTC güncel driverlar: http://tr.driver-downloader.com/htc/

Superboot : http://uploaded.to/file/ptwjlh9a

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Galaxy Fit Hyper_Droid V2


---İlk önce telefonumuzda tercihen, Android 2.3.6 rom S5670DDKT3
yüklü olmalı. (Başka rom üzerine de kurulabilir.)Yüklü değilse eğer, ODİN İLE telefonumuza bu romu kuruyoruz.
---Hyper Droid V2 dosyasını linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz Hyper Droid zip dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.

 

 

 




Teknolojiden Anlayan Kedi Pati

İnternete alıştın mı bırakması çok zor. Sadece evde ve işte olması yetmemeye, trafikte şurda burda beklerken de ihtiyacını duymaya başladım.

Ne alayım, nasıl edeyim diye kendi kendime bakınırken aklıma bir arkadaşımın tavsiyesi geldi. Cep telefonu ihtiyacı içindeyken telefonun modelini aratmış, karşısına türlü türlü videolar gelmiş. Bir grup teknoloji sever insan yeni çıkan telefonları deneyerek yorumlarını videoya kaydedip paylaşıyorlarmış.

Ben de durur muyum, hemen başladım aramaya. Karşıma çıkan ilk 1-2 videodan sonra öyle bir videoya denk geldim ki, bu telefonu Pati bile kullanabiliyorsa ben çok rahat ederim dedim. Pati kim mi? Pati bir kedi, evet evet bildiğiniz kedi. Türlü türlü numaraları, sevimlilikleri ile bir MaxiPLUS 5’i kutusundan çıkarıyor, oynuyor, sahibiyle beraber inceliyor. Hele film seyrederken karşısına çıkan köpekten korkması anlatılmaz yaşanır.

Kıssadan hisse, size tavsiyem, bu videoyu izleyin. Pati sizi çok şaşırtacak, emin olun.



MaxiPlus5 hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

PicsArt - Photo Studio Uygulama İncelemesi

picsArt

 

All in one (hepsi bir arada) fotoğraf editörleri arasında yer alan PicsArt - Photo Studio alanında en gelişmiş programlardan biri olmakla birlikte Android piyasada kullanıcılardan tam not alan nadir programlar arasındadır.

PicsArt - Photo Studio’nun en önemli özelliği piyasada bulunan bütün fotoğraf düzenleme programlarının en iyi özelliklerini bünyesinde barındırmasıdır. Fotoğraf düzenleme, maske ekleme, etiketleme, çerçeve ekleme, yazı efektleri, küçük resimler ekleme, kesme, çevirme ve daha birçok özelliğe bu uygulama sayesinde kavuşabilirsiniz.

PicsArt - Photo Studio’nun göze çarpan özelliklerinden biriside düzenlenen fotoğrafların kalite kaybına uğramamasıdır. Ayrıca düzenlenen fotoğrafların eş zamanlı olarak facebook, twitter gibi sosyal ağlarda paylaşabilmesi, bu uygulamanın tercih edilmesinin sebeplerindendir.

Fotoğrafları etkileme ( efekt verme ) alanında en gözde özelliklerinden bazıları şunlardır: Karikatürleştirme, kontrast ayarı, ışık ve kırmızı göz ayarı, otomatik renk ayarı, pastel, eskitme ve renklendirme gibi daha birçok ayar…

Programı kullanmaya başladığınızda fotoğraf galerinize giderek var olan fotoğraflardan birini seçip düzenleyebilir ya da direkt olarak kameradan fotoğraf çekebilirsiniz.

Google Play'den İndirmek İçin Tıklayınız

14 Ağustos 2012 Salı

Ice Age Village Oyun İncelemesi

ice age village

 

Ice Age Village, Buz devri filmini izleyenlerin aşikâr olacağı, filmin resmi oyunudur. Köy kurma amacına dayalı oyun da filmin karakterleri ile birlikte çalışarak bir köy inşa etmeniz isteniyor. Başarılı olabilmeniz için en iyi ve en büyük köyü kurmanız gerekiyor.

Oyundaki bölümleri ilerleyerek filmde geçen karakterlerden daha fazlasını köyünüze ekleyebiliyorsunuz. Tek başına ya da ağ bağlantısı ile çoklu seçeneklerle oynayabileceğini Ace Age Village, animasyon filmi hakkında önemli bilgiler de veriyor. Ayrıca Scrat modu ile mini oyunlar oynayıp farklı maceralara da yönelebilirsiniz.

En iyi uygulama geliştiricileri unvanına sahip Gameloft stüdyoları tarafından hazırlanan oyunun çevirim içi oynayabilme özelliği ile de arkadaşlarınızın köylerini ziyaret edebiliyor, onları puanlayabiliyorsunuz.

Oyunun boyutu bir oyun için fazla gelebilir. Google Markette ücretsiz olarak sunulan Ace Age Village 94 MB boyutunda. Mobil şebekeden değil de kablosuz ağdan indirmeniz daha iyi olacaktır. Kullanıcıları tarafından 5 üzerinden 4,6 puanla değerlendirilen oyun Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların 2,0 ve üzeri sürümlerinde sorunsuzca oynanabiliyor.

 

 

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Galaxy Fit CyanogenMod 7.2 Resmi Sürüm-2 (12.08.2012)


---İlk önce telefonumuzda Android 2.3.* rom yüklü olmalı. Yüklü değilse eğer, ODİN İLE telefonumuza bu romlardan birini kuruyoruz.
---Cm7.2 Resmi Sürüm-2 dosyasını linkten indirip SD Kartımıza kopyalıyoruz.
---Sonra Telefonumuza ilk önce recovery modunu ODİN İLE flashlıyoruz. Link Burda.
---Ve artık Recovery modda telefonumuzu açıp wipe data ve wipe cache sonrada format/system yapıyoruz.
---Sonra recovery moddan çıkmadan choose zip from sd card bölümünden SD Kartımıza yüklediğimiz Cm7.2 zip dosyasını recovery moddan flashlıyoruz.
---Son olarak wipe data wipe cahce yapıyoruz.

Kurulum sonrası telefonumdan yüklediğim uygulamalar sonrası çektiğim Görseller,

 

 






Launcher - GO Launcher EX


Android tabanlı akıllı telefon ve tabletlerin en sevilen yanları açık kaynaklı olması ve geliştirilebilir olması.

Sizin önünüzde kimse bir engel oluşturmuyor. O kadar meblağlar ödediğiniz cihazın nasıl görünmesine siz karar vermeniz gerekiyor.Android'de de bunları pek çok şekilde yapabiliyorsunuz. Bilgi birikimi yüksek kullanıcılar istedikleri gibi ROM yükleyebiliyorlar. Cihazlarında pek çok değişiklik yapabiliyorlar. Fakat tema ya da launcher değiştirmeninkolay yolu yok mu? Tabiki de var.

İncelediğimiz Go Launcher ExAndroid dünyasının en meşhur launcheryazılımı. Ücretli ve ücretsiz pek çok temanın bulunduğu Go Launcher Ex, pek çok özelleştirme ayarına da sahip.
Dilerseniz programı kuralım ve kullanmaya başlayalım.



Google Play Store'da indirdiğiniz temalar, ana ekranda seçeneklertuşuna bastığınız zaman karşınıza çıkıyor. Seçenek kısmından duvar kağıdı, temalarGo Mağaza, DüzenleTercihler ve ayarlar gibi alanlar bulunuyor. En önemli ayarlar ise efektler kısmı.














Seçeneklerden Temalar kısmına girdik ve yüklediğimiz Cyanogen temasını aktif ettik. Ayrıca burada yüklü olan temalar ve indirebileceğiniz temalar bulunuyor.
Temayı yükledik ve Standart TouchWiz görüntüsü yerine gelen Cyanogenteması.
Programın görsel ayarlar kısmı da epey zengin. Sayfaların geçiş hızlarından tutun, nasıl efektler verebileceğinizden tutun pek çok ayar bulunuyor.

Ekran Görüntüleri
  
  
Videosu:

MARKET LİNKİ

Kaynak:shiftdelete.net

HTC One S Root

Tayvanlı cep telefonu üreticilerinin tasarladığı HTC marka akıllı cep telefonlarının amiral gemisi konumundaki HTC One S model telefonunuza ROOT işlemi uygulayarak uygulama kısıtlamalarını kaldırabilmeniz mümkündür. Linux tabanlı olarak geliştirilen işletim sistemleri aşlında açık kaynak kodludur yani tüm haklar kullanıcılara aittir. Cep telefonunuzun haklarını elinize alabilmek için ROOT etmeniz gerekmektedir. Ancak bu işlemi uygulamadan önce geri dönüş yöntemlerini öğrenmeniz gerekmektedir. Çünkü ROOT işlemi telefonunuzu garanti kapsamı dışında bırakmaktadır. ROOT işlemi uygulanmış bir telefonu eski haline getirebilmek için stok rom’u geri yüklemeyi öğrenmelisiniz.

HTC One S’i ROOT etmek için telefonunuzun bootloader kilidinin açık olması gerekmektedir. Eğer açık değilse ROOT uygulanamaz. ROOT işlemi için HTC One S Superboot dosyasını bilgisayarınıza indirip kolayca ulaşabileceğiniz bir yere çıkarttıktan sonra telefonunuzu kapatınız.

Aynı anda ses kısma ve power tuşlarına basarak telefonunuzu açınız. Telefonunuz bootloader moduna geçecektir. Bu işlemden sonra telefonunuzu USB kablo yardımıyla bilgisayarınıza bağlayıp indirmiş olduğunuz “install-superboot-windows.bat” dosyasına çift tıklayınız. Yükleme tamamlanınca USB kablo bağlantısını kesebilir ve ROOT işlemini bitirebilirsiniz.

Linkler:

HTC güncel driverlar: http://tr.driver-downloader.com/htc/

Superboot : http://uploaded.to/file/ptwjlh9a

12 Ağustos 2012 Pazar

En İyi 10 Android Market Alternatifleri


1-Amazon App Store

Hergün Ücretli bir android uygulamasını bedava indirme şansı yakalayın.

 



2-YAMM Pazar



















yaam.mobi

3-Opera Mobile App Store

Güzel bir App Store uygulaması, android markette yer alan ücretli uygulamalar rekabet açısından Opera App Store de biraz daha ucuz.





















m.getjar.com



5-Andappstore

 




andappstore.com


6-Handango

Binlerce ücretsiz uygulama mevcut.



















m.handango.com


7-OnlyAndroid Superstore

Android markete alternatif düşünenler için iyi bir seçenektir.





onlyandroid.mobihand.com


8-Insyde Pazar

Daha yeni bir market uygulaması, yeni yeni ücretli uygulamalar almaya başladı.










9-Appoke



















10-SlideME

Oldukça iyi bir market uygulamasıdır. Ücretli ve Ücretsiz değişik uygulamalar bulabileceğiniz bir market uygulaması.
















 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab