7 Ağustos 2012 Salı

Google Nexus 7 Root Etme Rehberi

nexus 7 root etme

Google Nexus 7 tabletinizi root etmeden önce bilmeniz gerekir ki bu işlem cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarmaktadır.

ROOT işlemine başlamadan önce, Android SDK programını indirip bilgisayarınıza kurun. Daha sonra Fastboot dosyasını indirin ve android> sdk> Windows> platform – tools directory klasörüne çıkartın. JB-SuperSU.zip dosyasını indirip tabletinizin hafıza kartına taşıyın. Tabletinizin USB hata ayıklama ( debugging mode ) modunun açık olmasını sağlayın.

Güncel bir şekilde CWM-grouper-recovery.img dosyasını indirin ve Fastboot dosyasını taşıdığınız klasöre kaydedin.

Tabletinizi kapattıktan sonra ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda basarak cihazı Bootloader modda başlatın.

Android-sdk-windows\platform-tools dizinine geçin “Command Prompt” u shift tuşu basılıyken, “Open Command Prompt” komutu ile başlatın ve komut satırına “fastboot flash recovery CWM-grouper-recovery.img” yazın.

Fastboot menüsünden “recovery menu” deyip “choose zip from sdcard” seçeneğini seçin. Ses tuşları ve güç tuşu ile “the JB-SuperSU.zip” dosyasını seçin ve onaylayın.

İşlem tamamlandığında geri tuşuna basarak sistemi yeniden başlatın. Eğer işlemleri başarıyla tamamlarsanız tabletiniz ROOT edilmiş olacaktır.

Linkler:

Android SDK Resmi Sayfası : http://developer.android.com/sdk/index.html

Fastboot : http://dottech.org/downloads/adb_fastboot_and_other_tools.zip

JB-SuperSU : http://www.mediafire.com/?bq9a13gwll5y4wp

CWM Recovery : http://u8800-miui.googlecode.com/files/CWM%20Recovery%205.0.2.3-new_install.zip

 

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Uygulama Türkiye.YASAL UYARI: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, altuntech@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet üzerine ihlal olduğu düşünülen içerikler incelenip sitemizden kaldırılacaktır.Altuntech

Tema için teşekkürler Templateism | MyBloggerLab